Ekrem Acar kimdir? Ekrem Acar kitapları ve sözleri
Yazar Ekrem Acar hayatı araştırılıyor. Peki Ekrem Acar kimdir? Ekrem Acar aslen nerelidir? Ekrem Acar ne zaman, nerede doğdu? Ekrem Acar hayatta mı? İşte Ekrem Acar hayatı...

Yazar Ekrem Acar edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Ekrem Acar hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Ekrem Acar hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Ekrem Acar hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Ekrem Acar kimdir?
Ekrem Acar Kitapları - Eserleri
- Bağırıp Çağırmadan Çocuk Eğitimi
- Aile ve Çocuk Eğitiminde Şiddet Sizsiniz
Ekrem Acar Alıntıları - Sözleri
- Her çocuk fark edilmek ister. Bunun için de çeşitli tepkilerde bulunur. Kundakta bulunan bir bebek gülümsemesiyle, el kol hareketiyle, biraz daha büyüyen bir çocuk ev içerisinde bulunan eşyaları kırıp dökerek, bir o yana bir bu yana emekleyerek veya koşarak, misafir geldiğinde koltukların üzerinde gezerek, zıplayarak, biraz daha yetişkin bir çocuk da yeni alınan bir kıyafetini göstererek veya oyuncaklarıyla yaptığı bir şekli göstererek çevrede bulunanların dikkatini üzerine çekmeye çalışacaktır. (Bağırıp Çağırmadan Çocuk Eğitimi)
- Başarılı olmak isteyen bir öğrenci kendisine "hedefim nedir?" sorusunu sormalıdır. Toplumda başarılı olan insanlar hedefini belirlemiş insanlardır. Mevlana “Gayesi olmayanın varlığından şüphe ederim” demiştir. Ümitsizliğin ve bezginliğin en önemli sebebi, hayata bir anlam verememe ve hiç bir ideal taşımamadır. (Bağırıp Çağırmadan Çocuk Eğitimi)
- Çok büyük değil, yüreğim kadar bir yer istiyorum... (Aile ve Çocuk Eğitiminde Şiddet Sizsiniz)
- "Anneciğim, hep sana seni ne kadar sevdiğimi, küçücük yüreğimdeki kocaman yerini anlatmak isterdim. Ama başaramadım. Çünkü hiç anlamaya çalışmadın. Bir gün sana bahçeden çiçek topladım. Bardağa koydum sana getiriyordum ki, bardak birden bire elimden düştü, kırıldı. Çiçekle sana sevgimi anlatacaktım. Kırılan bardak için o kadar çok bağırdın ki bir daha kimseye çiçek vermemeye yemin ettim." (Aile ve Çocuk Eğitiminde Şiddet Sizsiniz)
- Anne ben yaşamak istiyorum. Yapmaların, etmelerin olmadığı, sevginin çok olduğu, annelerin çocuklarını anladığı bir yer istiyorum. Çok büyük değil, yüreğim kadar bir yer istiyorum. O yeri bulmak için buradan gitmek istiyorum. Belki bir kuşun kanadında, belki bir çiçeğin yaprağında belki de bir balığın akvaryumunda... (Aile ve Çocuk Eğitiminde Şiddet Sizsiniz)
- Çocukların herhangi bir eşyayı izinsiz almalarını ilk çocukluk yıllarında genellikle hırsızlık olarak değerlendirmek doğru olmaz. Çünkü çocuklarda bu dönemde bir eşyaya sahip olma kavramı henüz gelişmemiştir. Çevrelerinde gördükleri tüm eşyaları kendilerinin olarak değerlendirirler.. (Bağırıp Çağırmadan Çocuk Eğitimi)
- İnsanları ve çocuklarımızı severken onları oldukları gibi değil de bizim istediğimiz gibi olacakları takdirde sevebileceğimizi gösteriyoruz. Bu sevgi ise karşılıksız bir sevgi değil, beklentiye odaklanmış bir sevgi olmaktadır. Oysa sevginin karşılıksız ve koşulsuz olanı makbuldür. Aslında karşılık bekleyerek yapılan iletişim sevgi değil sadece kişinin menfaatine hizmettir. (Aile ve Çocuk Eğitiminde Şiddet Sizsiniz)
- İçten bir sarılma, sevgiyi tüm kelimelerden daha iyi anlatır. (Bağırıp Çağırmadan Çocuk Eğitimi)
- "Ben bir şeyi bağırmadan istersem vermiyorsun. Bağırarak istersem veriyorsun, o yüzden ben hep bağırarak, ağlayarak istiyorum. Hem de dediğini yapmak için bağırmanı bekliyorum. Biliyor musun seni bağırtmak hoşuma gidiyor. O zaman benimle ilgilendiğini düşünüyorum." (Aile ve Çocuk Eğitiminde Şiddet Sizsiniz)
- Bir haftanın yorgunluğundan sonra baba Pazar sabahı kalkmış eline gazetesini almış ve akşama kadar oturup dinlenecek olmanın keyfini çıkartmaya başlamış. Ama baba bunları düşünürken oğlu yanına gelerek kendisini parka götürmek için geçen hafta söz verdiğini hatırlatmış. Canı hiç dışarıya çıkmak istemediği için bir bahane bulup evde oturayım, dinleneyim diye düşünmüş. Birden gazetenin promosyon olarak verdiği dünya haritası gözüne ilişmiş. Bu haritayı hemen parçalara ayırmış ve oğluna uzatmış. -”Bu haritayı birleştirebilirsen hemen gidelim parka” demiş . Ardından da içinden derin bir oh çekmiş. Coğrafya profesörlerinden birini getirsen yine de düzeltemez bunu iyi akıl ettim diyerek sevinmiş . Aradan 10 dakika geçmeden çocuk koşarak babasının yanına gelmiş. Baba haritayı düzelttim parka gidebiliriz demiş. Adam önce inanmamış ve görmek istemiş. Görünce de şaşırarak nasıl yaptığını sormuş . Çocuk demiş ki: bana verdiğin haritanın arkasında insan resmi vardı. “İNSANI DÜZELTİNCE DÜNYA KENDİLİĞİNDEN DÜZELDİ!” (Aile ve Çocuk Eğitiminde Şiddet Sizsiniz)
- Temelinde sevgi olan hiçbir eğitim başarısızlığa uğramaz. (Bağırıp Çağırmadan Çocuk Eğitimi)
- Bir gülümsemenin hiçbir maliyeti yoktur ama kazandıracağı çok kalp vardır. (Bağırıp Çağırmadan Çocuk Eğitimi)
- Yaşam daima bize bizim verdiklerimizi geri verir. (Bağırıp Çağırmadan Çocuk Eğitimi)
- “İnsan doğuştan boş bir levhadır” (Bağırıp Çağırmadan Çocuk Eğitimi)
- Aile içerisinde sağlıklı bir iletişim kurmak için her şeyden önce eşlerin birbirini sevmesi ve birbirlerine değer vermesi gerekmektedir. (Bağırıp Çağırmadan Çocuk Eğitimi)
- "Anne beni neden dinlemiyorsun? Benim çizgi film kahramanlarım, kırılan oyuncağım, kaybolan kalemim neden seni ilgilendirmiyor? Beni de senin şefin, arkadaşının yeni aldığı çanta ilgilendirmiyor. Onları dinlemek istemiyorum. Senin beni dinlemeni, onların benim için ne kadar önemli olduğunu anlamanı istiyorum. Sadece büyüklere ait şeyler mi önemlidir." (Aile ve Çocuk Eğitiminde Şiddet Sizsiniz)
- Çocuklarda dokuz-on yaşına kadar öğrenme daha çok somut bilgilere dayanır. Yani daha çok görerek veya yaparak öğrenirler. (Bağırıp Çağırmadan Çocuk Eğitimi)
- Gel, gel, ne olursan ol yine gel. İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel. Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...” (Aile ve Çocuk Eğitiminde Şiddet Sizsiniz)