diorex
Dedas

Furkan Aydıner kimdir? Furkan Aydıner kitapları ve sözleri

Öğretim üyesi Furkan Aydıner hayatı araştırılıyor. Peki Furkan Aydıner kimdir? Furkan Aydıner aslen nerelidir? Furkan Aydıner ne zaman, nerede doğdu? Furkan Aydıner hayatta mı? İşte Furkan Aydıner hayatı...

  • 29.05.2022 22:00
Furkan Aydıner kimdir? Furkan Aydıner kitapları ve sözleri
Öğretim üyesi Furkan Aydıner edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Furkan Aydıner hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Furkan Aydıner hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Furkan Aydıner hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1972

Doğum Yeri: Muş

Furkan Aydıner kimdir?

Muş'un Varto ilçesinin Kaynarca köyünde 1972 yılında doğdu. İlkokulu köyde bitirdikten sonra, çobanlık yapmamak için evden kaçtı ve Varto'daki amcasının evinde kalarak ortaokula devam etti. Kırklareli Sağlık Meslek Lisesini dereceyle bitirdi. 1990-1994 yılları arasında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünde lisans eğitimi alırken, aynı zamanda Ankara Numune Hastanesi'nde Sağlık Memuru olarak görev yaptı. 1996 yılında Gazi üniversitesi İktisat Bölümünden yüksek lisansını tamamladı. Türkiye'de iktisat alanında ve ABD'de eğitim alanında iki ayrı doktora derecesi aldı.Aynı dönem Dost TV ve Dost FM için birçok program hazırlayıp sundu.

Oniki sene ABD'de çeşitli üniversitelerde öğretim üyesi olarak dersler verdi ve bir araştırma kuruluşunda uzman araştırmacı olarak çalıştı.

Bilimsel makaleleri pek çok uluslararası ve ulusal dergide yer alanDr. Aydıner, Harvard ve Cambridge Üniversitesi başta olmak üzere, ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu'da birçok üniversitede konferans verdi.

Dr. Furkan Aydıner şu anda Suudi Arabistan'daki Kral Suud Universitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışıyor. MBA dersleri veriyor ve nöroiktisat alanında araştırmalar yapıyor.

Muhtelif kitaplarda bölüm yazarlığı dışında, Dr. Aydıner'in altısı telif ve ikisi çeviri olmak üzere sekiz kitabı var. Kitaplarından bazıları Arapça, Almanca ve İngilizceye çevrildi, aynı zamanda Zaman ve Yeni Şafak gazetelerinin yorum sayfalarına katkıda bulunuyor.

İki doktorası olan, dört dili konuşan Dr. Aydıner,evli ve beş çocuk babası.

Furkan Aydıner Kitapları - Eserleri

  • Rabbini Arayan Thomas
  • Rabbini Arayan Thomas 2
  • Atasını Kaybeden Ateist
  • Seküler Bilimin Tanrıları
  • Meşrutiyet'ten Günümüze Darbeli Demokrasi
  • 11 Eylül'e Rağmen Amerika'da Yükselen İslam

Furkan Aydıner Alıntıları - Sözleri

  • "İnsan o cömertlik denizinin inci hazinesinden akıl fikir kazanırsa bunların yardımıyla gönlü marifetler elde eder. Gönüllükten çıkar, yücelir, gözleri de nurlanır. Çünkü nur gönülden doğar da bu göze vurur. Gönül olmasa gözün hiç bir şey göremez. Gönül akıl nurlarıyla nurlanırsa o nurlardan göze de pay verir. Bil ki gökten inen mübarek su gönüllere gelen vahiydir. Dillere gelen doğru sözdür. Biz de tay gibi ırmaktan su içelim de bizi kınayan vesveseciye bakmayalım, aldırış etmeyelim. Peygamberlerin izini izliyorsan yola düş. Halkın kınamasını hava say. YOL AŞAN MENZİL ALAN YOL ERLERİ NE VAKİT KÖPEKLERİN HAVLAMASINA KULAK ASTILAR? "(Mevlana, Mesnevi) (Rabbini Arayan Thomas 2)
  • “Allah’ın kâinatı nasıl yarattığını bilmek istiyorum. O’nun düşüncelerini bilmek istiyorum. Çünkü gerisi detaydır.” (Atasını Kaybeden Ateist)
  • Kısacası, Rabbini Arayanlar serisinin ilki olan bu kitabı okuyan biri, ■ Eğer Rabbini hiç tanımıyorsa inşaallah, Rabbini tanımaya başlar. ■ Rabbi hakkında şüpheleri varsa onları giderir. ■ Rabbiyle irtibatı zayıfsa bu bağı kuvvetlendirir. ■ Rabbini tanımayan veya gafletle unutanlara nasıl yardımcı olabileceğini öğrenir. (Rabbini Arayan Thomas)
  • "Eğer dediğiniz gibi hafıza, adi ve basit sebeplerin işiyse bütün bilim adamlarınızi da arkanıza alarak, her türlü sebebi kullanarak, bu insanlara hafıza yapın." (Rabbini Arayan Thomas)
  • Akil yaratıklara bakarak Büyük yaratıcı'yi bilmenin aleti olduğu için Allah'i bilmemekte kimsenin mazereti olamaz. (Rabbini Arayan Thomas)
  • Her şeyden de çift çift yarattık ki düşünüp öğüt alasiniz. (Rabbini Arayan Thomas)
  • İnsanlar, düşünen varlıklar yerine, çalışma ve zevk robotuna dönüştürülmüş. Haftanın beş günü çalışıp para kazanıyor, iki gün ise kazandığı paraları harcayıp eğlenmeye çalışıyorlar. (Rabbini Arayan Thomas)
  • İşi enaniyet çarpışmasına dönüştürüp konuyu eneye kurban vermemek için sözlerimi dikkatle seçtim : (Rabbini Arayan Thomas)
  • Thomas'ın bu görüşü günümüz seküler bilimin kâinata bakışını ifade ediyor.” Aslında kendi içinde çelişkili bir görüş. Çünkü bir anlamda güneş, dünya ve görünen her şeye doğa diyorlar. Öte yandan, güneşi, dünyayı, denizleri kim yaptı deyince, onları doğa diye cevap veriyorlar. (Rabbini Arayan Thomas)
  • Örneğin, Allah'ı inkâr eden seküler bilim, insanın bütün geçmiş hayatını kaydeden ve yüz binlerce kitaptaki bilgiyi içine alacak kadar mükemmel olan “hafıza” melekesini beyin hücrelerine verir. Yani “Beyin hücreleri sahip olduğumuz muhteşem hafızanın sebebi, kaynağı ve sahibidir” der. Tesadüfen bir araya gelen atomlar, elementleri; elementler, molekülleri ; moleküller, hücreleri ; hücreler, organları ve yine tesadüfen bir araya gelen beyin hücreleri de “hafıza'yı yapmıştır. Oysa hafızanın sebebi olarak gösterilen hücreler, moleküller veya atomlar incelendiğinde, bizim için son derece faydalı ve zaruri olan hafızanın gerçek kaynağı olamayacakları anlaşılır. (Rabbini Arayan Thomas)
  • Bir saat tefekkürün bir sene ibadetten daha faziletli (Rabbini Arayan Thomas)
  • - " (...) Dinlerin ilaha atfettiği sıfatları modern bilim tesadüf, sebepler ve tabiata atfediyor. Buna “seküler teslis” diyorum..." (Seküler Bilimin Tanrıları)
  • Doğrusu bu düşüncenin yansımalarını Amerikan kültüründe görmek çok kolaydır. İnsanlar, tesadüf oyunlarına çok ümit bağlıyorlar. Öyle ya, binlerce, milyonlarca ve belki de milyarlarca defa tesadüf hep kendilerinden yana çalışmış, Şansları hep yaver gitmiş. Neden bir daha aynısı olmasın ki ? İnsanlar giriştikleri her işte birbirlerine bol şanslar diliyorlar. Hayatta başarılı olmayı şansa bağlayan birçok insan var. (Rabbini Arayan Thomas)
  • Üçüncüsü : Bütün varlıkların, hususan bitki ve hayvanların, süslü ve sanatlı yapılışları, “perde-i gayb” (görünemezlik perdesi) arkasında bu süslü ve güzel sanatlarla kendini tanıttırmak, sevdirmek ve bildirmek isteyen bir Zat-ı Zülcelâlin vücub-u vücuduna (varlığı zaruri olana) ve vahdetine (birliği: ne) « delalet eder (delil olur) (Rabbini Arayan Thomas)
  • (Thomas) - ... Geçenlerde, İncil'le ilgili haftalık dersler veren bir kiliseye gittim. Hz. İsa'ya hem baba, yani yaratıcı hem de oğul diyorlardı. Nasıl bir kişi hem baba hem de oğul olur, diye sordum. "Bu imanî bir meseledir. Akıl ile izahını yapamayız. İncil'de anlatıldığı gibi inanırız." dediler. İncil'de, Hz. İsa'nın "baba" diye kendisinden başka birine dua ettiğini gösteren iki ayeti onlarla paylaştım. Bana çok kötü baktılar. Hiç hoş karşılamadılar söylediklerimi. Farklı görüşe açık olmadıklarını anladım. Bir nevi koyun gibiler. Kendilerini teselli etmek için ders alıyorlar. Kilisenin anlattığını sorgulamadan kabul ediyorlar. İki defa toplantılarına katıldım. Bir daha da devam edemedim. (Rabbini Arayan Thomas 2)
  • "Güzel oku! Her zerrede coşkun birer mana var, Dert ehline bu manada canlar sunan eda var." ✓Hasan Feyzi (Rabbini Arayan Thomas 2)
  • - Bu binanın, bir hayvan tarafından yapılmış olabileceğine inanıyorsanız söyleyecek pek bir şeyim yok. Sanırım, bu düşüncenizi akıl sahibi insanlarla paylaştığınızda çok büyük çogunluğu size katılmayacaktır. (Rabbini Arayan Thomas)
  • ... Mevlânâ'nın deyişiyle, "Kur'an'ın manası(nı), ancak Kur'an'dan yahut da heva ve hevesini ateşe vurmuş, Kur'an'ın huzurunda alçalmış, kurban olmuş, ruhu Kur'an kesilmiş adamdan sor(mak)" gerekir. (Rabbini Arayan Thomas 2)
  • İkincisi : Sebeplerin eliyle gelen nimetlere takılan “Neticeler, gayeler, faydalar, bilbedahe (açıkça), perde-i esbab (sebepler perdesi) arkasında bir Rabb-i Kerimin, bir Hakim-i Rahimin işleri olduğunu gösterir. Çünkü şuursuz esbap (sebepler), elbette bir gayeyi düşünüp çalışmaz. Hâlbuki görüyoruz ; vücuda gelen her mahluk (varlık), bir gayeyi değil, belki çok gayeleri, çok faydaları, çok hikmetleri takip ederek vücuda geliyor.   Demek yağmur, hayvanatı halk eden ve rızıklarını taahhüt eden bir Hâlık-ı Rahimin hikmetiyle imdada gönderiliyor.” (Rabbini Arayan Thomas)
  • İnsana aklını kullanmaktan vazgeçmeyi telkin eden, şeytani vesveseden başka bir şey değildir. (Rabbini Arayan Thomas)

Yorum Yaz