Güldal Mumcu kimdir? Güldal Mumcu kitapları ve sözleri
Türk Siyasetçi Güldal Mumcu hayatı araştırılıyor. Peki Güldal Mumcu kimdir? Güldal Mumcu aslen nerelidir? Güldal Mumcu ne zaman, nerede doğdu? Güldal Mumcu hayatta mı? İşte Güldal Mumcu hayatı...

Tam / Gerçek Adı: Şükran Güldal Mumcu
Doğum Tarihi: 20 Eylül 1951
Doğum Yeri: Denizli
Güldal Mumcu kimdir?
Şükran Güldal Mumcu (d. 20 Eylül 1951, Denizli), Türk Siyasetçi.
Liseyi TED Ankara Koleji'ni bitiren Güldal Mumcu, 1974 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu.1975-1979 yılları arasında Devlet Yatırım Bankası'nda proje değerlendirme uzmanı olarak görev aldı. 1976 yılında ise gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile evlendi. 1977 yılında oğulları Özgür, 1981 yılında da kızları Özge dünyaya geldi.
Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin ardından 1994 yılında oğlu ve kızı ile beraber amacı Uğur Mumcu'nun ilkelerinden ödün vermeyen kişiliğini gelecek kuşaklara aktarmak ve gazeteciliğe hevesli gençleri araştırmacılık alışkanlığıyla mesleğe kazandırmak olan Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nı (um:ag) kurdu.
Cumhuriyet Halk Partisi'nden 23. Dönem İzmir Milletvekili olarak TBMM'ye giren Şükran Güldal Mumcu, 10 Ağustos 2007'de TBMM Başkanvekilliğine getirildi. 2007'den beri TBMM Başkanvekilliği görevini yürüten Güldal Mumcu,Meral Akşener'le birlikte, Nermin Neftçi'den sonra bu göreve gelen ikinci kadın siyasetçidir.24. Dönemİzmir Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girmiştir.
Güldal Mumcu Kitapları - Eserleri
- İçimden Geçen Zaman
Güldal Mumcu Alıntıları - Sözleri
- Öldürülmesinden sonraki o yaz Uğur 'un bu düşünü gerçekleştirdik. Düşler insan ömrüyle sınırlı değildi nasıl olsa. (İçimden Geçen Zaman)
- Maltepe Camii 'nin önüne ulaştığımızda kalabalık akıl almaz boyuta ulaşmıştı. İnsanlar, aralarından su sızmayacak bir şekilde yürüyorlardı. Cenaze arabası durdu. Tabutu eller üstünde alıp güçlükle caminin avlusuna taşıdılar. Avluya girmek imkansız gibiydi. Bizi avluya sokabilmek için, "Ailesi geliyor yol açın lütfen" diye bağırıyorlardı. Bu sesleniş, çocuklarıda beni de çok rahatsız etmişti. Bir tuhaf olmuştuk. "Lütfen öyle bağırmayın" dedik. Güçlükle ilerlerken, bir adam , gözlerinde hüzün , kısık bir sesle, "- Biz de ailesiyiz ..• " dedi. Gözlerim onun gözlerine takıldı "bir an". Gerçekten yalnız olmadığımızı, işte o "bir an"da gördüm. (İçimden Geçen Zaman)
- Hanımefendi, insanların öldükten sonra nasıl değiştiğini bilemezsiniz. Ölüm insanı çok değiştirir. (İçimden Geçen Zaman)
- "Taylan Özgür'ün katili bulunsaydı, devlet her olayın üzerine gidebilseydi, kan seli bugünlere dek uzanır mıydı?" (İçimden Geçen Zaman)
- Ölüler özlenmez, ölüler hatırlanır. (İçimden Geçen Zaman)
- Bu kitapta anlatılanlar gerçektir (İçimden Geçen Zaman)
- Biz unutkan bir ulusuz. Olanlan bitenleri çabuk unuturuz. Bugün yarın kanlı olaylar için yas tutarız, sonra daha önceki olaylar gibi bu son kanlı olayda unutulur. (İçimden Geçen Zaman)
- Yıllar boyunca bütün bu olayları yaşarken, üstümden akan zamanla, içimden geçen zaman bir değildi. Biri yaşamam gereken hayatı bana sunarken, diğeri sonsuzluğun içindeki beni bana gösterdi. (İçimden Geçen Zaman)
- Dünyanın en yorucu işiydi galiba, düzgün bir çizgide durmayı başarmak. (İçimden Geçen Zaman)
- Eğer Ankara' da isek, hep gerçekleştirdiğimiz mezar ziyaretlerinden sonuncusunda; annesinin, babasının ve Muammer Aksoy'un mezarını ziyaret ettikkten sonra, ağır ağır yürüyorduk . Birden durdu; "Ben öldükten sonra mezar taşıma "Vurulduk ey halkım, unutma bizi" diye yazılmasını istiyorum" dedi. İçim ezilmişti. "O nasıl istek! İnsan ancak öldürülürse öyle yazılır" dedim. "Nasıl bir son olur ki ?!.." (İçimden Geçen Zaman)