Halide Alptekin kimdir? Halide Alptekin kitapları ve sözleri
Türk Yazar Halide Alptekin hayatı araştırılıyor. Peki Halide Alptekin kimdir? Halide Alptekin aslen nerelidir? Halide Alptekin ne zaman, nerede doğdu? Halide Alptekin hayatta mı? İşte Halide Alptekin hayatı...

Türk Yazar Halide Alptekin edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Halide Alptekin hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Halide Alptekin hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Halide Alptekin hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 1951
Doğum Yeri: İstanbul
Halide Alptekin kimdir?
1951 yılında İstanbul`da doğdu. İstanbul Kız Lisesi ve İstanbul Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünü bitirdi. Edirne'den Kars'a kadar yurdun çesitli yerlerindeki öğretmen okullarında edebiyat, ilköğretim okulllarından Türkçe öğretmenliği yaptı. Balkan Savaşı'yla kaybettiğimiz topraklardan göç yollarına düşen Evlad-ı Fatihan'dan olan yazar; evli iki çocuk ve bir torun sahibidir
Halide Alptekin Kitapları - Eserleri
- Şehadetname
- Sarıkamış Kar Bozgunu
- Balkan
- Ağlama Tuna
- Hace
Halide Alptekin Alıntıları - Sözleri
- Horozun çok olduğu yerde sabah geç olur. (Ağlama Tuna)
- “Büyük acıların sesi duyulmaz.” (Balkan)
- Bende Mecnun'dan füzun âşıklık istidadı var , Âşık-ı sadık Menem Mecnun 'un ancak adı var 'diyerek karşılık verdi . (Şehadetname)
- Sana çok ihtiyacımız var, sevgine susadık, sözlerine hasret kaldık, nerdesin Ya Muhammed (s.a.s.) (Hace)
- Bir hadisenin şüyuu, vukuundan beterdir. (Şehadetname)
- Avrupa, acaba şu vahşiyane dökülen kanlardan dolayı katiyen mahçup olmayacak ve kızarmayacak mı? Fakat Avrupa utansın, utanmasın bugün her türlü lanete layıktır. (Ağlama Tuna)
- "Rabbimizden hakkımızda hayırlısını temenni edelim." (Balkan)
- “Âşık-ı sadık Menem Mecnun’un ancak adı var” (Şehadetname)
- Bu Rumeli’nde sevdasına doyamadığım perişan bir güzellik var. Havası başka güzel, yağmuru başka güzel, bereketi başka... Asırlardır var olan çınarları, servileri, karaağaçları, kestane ağaçları ayrı güzel. Burada tütün içmek, türkü çığırmak bile tatlı bir keyif veriyor insana. Türbeleri, tekkeleri, erenleri, evliyaları daha tesirli..... Memleketin hiç bir köşesine yapılmadığı kadar cami, medrese, köprü, imarethane var; öylesine mamur, öylesine bakımlı..... Burası benim öz be öz vatanım! ..... Bülbüllerin öttüğü gül bahçeleri, baykuşların mekanı olmasın! Ömrümüz boyunca şırıltısı, çağlayışı ruhumuzu dinlendiren bereketli Tuna ağlamasın. (Ağlama Tuna)
- Şehitler tepesi boş değil, Biri var bekliyor. Arif Nihat Asya (Şehadetname)
- "Tüfeğini sırtından indirip kucağında taşımak isteyenlerin elleri yanlışlıkla tüfeklerinin demirine dokunursa yapışıyor, derileri kopmadan çekmeleri mümkün olmuyordu. Bu nasıl bir soğuktu..." (Sarıkamış Kar Bozgunu)
- “ Bu dünyada baki kalan iyiliklerdir.” (Balkan)
- Çok sevdiği amcasını şehid ettikleri halde, onlara beddua etmemek, "Doğruyu görmüyorlar, onları bağışla Allah'ım bilmiyorlar." diyebilmek ancak ve ancak alemlere rahmet olarak gönderilmeyi hak eden bir Peygamber'e has düşünceler, sözler olabilir. (Hace)
- Mataramda su yok, torbamda azık, Elbisemiz yırtık, içimiz ezik, Yol verin dağlarım, yol verin bize, Çarıkları ıslak askere yazık! (Sarıkamış Kar Bozgunu)
- Ağla Tuna arkamdan, ağla Kocadede'ye, Toprağın öz sahibi şimdi ñerdedir diye! (Ağlama Tuna)
- Doğru yoldan ayrılma, hamd et, yoksulu gözet, Dünya çabuk geçiyor, kapıdadır ahiret. (Hace)
- Göremezsin, o Rahman'ın yarattığında hiçbir düzensizlik. Haydi! Çevir gözünü! Görebilir misin hiçbir bozukluk, bir kusur? [Mülk Suresi] (Hace)
- Ay görmüşün, yıldıza minneti yoktur. (Ağlama Tuna)
- "Çok malda haram vardır, çok sözde yalan vardır." (Balkan)
- ........ geçinmeye gönlü olan yedi kralla geçinir, niyeti olmayan da kendisiyle dahi geçinemez.... (Ağlama Tuna)