diorex
sampiyon

Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger kitapları ve sözleri

Diplomat,Siyaset Bilimci Henry Kissinger hayatı araştırılıyor. Peki Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger aslen nerelidir? Henry Kissinger ne zaman, nerede doğdu? Henry Kissinger hayatta mı? İşte Henry Kissinger hayatı...

  • 02.09.2022 03:00
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger kitapları ve sözleri
Diplomat,Siyaset Bilimci Henry Kissinger edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Henry Kissinger hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Henry Kissinger hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Henry Kissinger hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri: 27 Mayıs 1923, Fürth

Henry Kissinger kimdir?

Dr. Henry Alfred Kissinger

Babası Louis Kissinger (1887-1982) bir öğretmendi. Annesi Paula (Stern) Kissinger (1901-1998) bir ev kadınıydı. Kissinger bir kardeşi (Walter Kissinger) vardı. Soyadı olan Kissinger onun büyük-büyük-büyükbabası Meyer Lob tarafından 1817 yılında kabul edilmiştir. Bir genç olarak, zamanında ülkenin en iyi takımlarından biri olan SpVgg Greuther Fürth'ün genç takımında oynadı. 1938 yılında Nazi zulmünden kaçan ailesi New York'a taşındı. Kissinger, orada Alman Yahudi göçmen topluluğunun bir parçası olarak üst Manhattan Washington Heights bölümünde liseye gitti. George Washington Yüksek Okulu'nda ilk yıl sonra, gece okula başladı ve gün boyunca bir tıraş fırçası fabrikasında çalıştı. Lise sonrasında, Kissinger muhasebe eğitimi için New York City Kolejine girdi.

Harvard Üniversitesi öğretim üyesi olduktan sonra 1969 - 1975 yılları arasında başkanın ulusal güvenlik danışmanı, 1973 - 1977 yıllarında ise ABD'nin 56. dışişleri bakanı olarak görev yapmıştır. Amerika Birleşik Devletleri ve Sovyet Rusya arasındaki yumuşama politikasını geliştirmiş, bunun sonucunda 1972 yılında SALT I antlaşması imzalanmıştır. Aynı yıl Amerika Birleşik Devletleri ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında ilk resmî ilişkileri kurmuştur. Amerika Birleşik Devletleri'nin 1969 - 1970 yılarındaKamboçya'yı bombalamasını desteklemesine karşın, Vietnam sorununu çözüme götürmedeki üstün katkılarından dolayı 1973 yılında Nobel Barış Ödülü'ne lâyık görülmüştür. Mekik Diplomasisi yöntemiyle 1979 yılındaİsrail ile Mısır arasında da diplomatik ilişki kurulmasına katkıda bulunmuştur.

Henry Kissinger Kitapları - Eserleri

  • Diplomasi
  • World Order
  • Çin
  • Amerika'nın Dış Politikaya İhtiyacı Var mı?
  • Kriz
  • Beyaz Saray Yıllarım

Henry Kissinger Alıntıları - Sözleri

  • İnsanlık şeytani bireyleri ve baştan çıkaran baskıcı fikirleri her çağda üretir. (World Order)
  • Uysal insanlar, ancak güçlü olurlarsa dünyaya sahip olabilirler. (Diplomasi)
  • Makyavel gibi Konfüçyüs de o zamanlar hayatta kalmak için birbirleriyle çarpışan prenslerden birine danışman olma umuduyla ülkesinde dolaşan bir gezgindi. (Çin)
  • Kendimi uyanmaya zorlarken Sisco'nun İsrail ile iki Arap ülkesi Mısır ve Suriye'nin savaşa girmek üzere olduklarında direten kalın ve kaba sesini duydum. Ancak bunun tamamen bir hata olduğundan emindi; her iki taraf da diğerinin niyetlerini gerçekten yanlış anlıyordu. Hemen ve kararlı bir şekilde onlara gerçekte durumun nasıl olduğunu anlatırsam, savaş başlamadan işleri kontrol altında alabilirdim. Bu yeteneklerime ilişkin övgü dolu bir tahmindi. Maalesef, daha sonra abartılı olduğu anlaşılacaktı. (Kriz)
  • Gelgelelim, tek bir uygarlık olarak kabul edilmesine karşın, Avrupa’nın hiçbir zaman tek bir yönetimi ya da birleşik ve sabit bir kimliği olmadı. (World Order)
  • K: Başkan'la ve Sovyetlerle tekrar görüştüm. Yarın ihtiyacınız olabilecek makul düzeyde askeri malzemenin onaylanması neredeyse kesin, özellikle Sovyetler Araplardan yana olursa, o zaman kesinlikle yapacağız. S: Yapacaksınız. K: Şayet Sovyetler BM'de Araplardan yana olurlarsa, bunu muhakkak yapacağız, ama olmazlarsa bunu muhtemelen yapacağız. Güvenlik Konseyi toplantısı olduğunda, Sovyetler kabul etse de etmese de, ateşkese ve ateşkes hatlarına geri dönülmesi gerektiğini önereceğiz. S: Ve bunu onların kabul edip etmemesine bakmaksızın yapacaksınız. (Kriz)
  • Çinliler hiç bir zaman kozmik yaratılışla ilgili bir efsane ortaya koymamıştır. Çinlilerin kâinatını bizzat Çinliler yaratmıştır; onların değerlerinin evrensel ölçekte bir pratik değeri olduğu vurgulandığında dahi, özde Çin’e ait olarak algılanırlardı. (Çin)
  • Düzen kurulmazsa, çok geniş alanların anarşiye ve organik yollardan başka bölgelere yayılacak aşırılıkçılara maruz kalması riski doğacaktır. (World Order)
  • Moral çöküşü maddi çöküşten çok daha fazla tehlikelidir. (Diplomasi)
  • Büyük İleri Atılım’ın üretim miktarı hedefleri o kadar abartılıydı ve buna karşı çıkmak ya da başaramamanın cezası öylesine korkutucuydu ki yerel kadrolar üretim miktarlarını değiştirip Pekin’e şişirilmiş miktarlar rapor ediyorlardı. Bu raporları gerçek olarak değerlendiren Pekin, ağır sanayi ve silah karşılığında Sovyetler Birliğine hububat ihraç etmeye devam etmekteydi. Felaketi pekiştiren şey, Mao’nun çelik hedefinin kotayı doldurmak amacıyla kullanılacak araç gerecin hurda olarak eritilmesini teşvik edecek derecede harfiyen yerine getirilmesi olmuştu. Oysa neticede doğanın ve ekonominin yasaları ortadan kaldırılamazdı ve Büyük İleri Atılım’ın bilançosu son derece ağır oldu. Çin 1959’dan 1962’ye kadar insanlık tarihinin en büyük kıtlığını yaşadı; yirmi milyonun üzerinde insan hayatını kaybetti. (Çin)
  • İnsanlık şeytani bireyleri ve baştan çıkaran baskıcı fikirleri her çağda üretir. Devlet yönetiminin işi, bunların iktidara gelmelerinin önüne geçmek ve gelseler bile, onları caydırabilecek uluslararası bir düzeni ayakta tutmaktır. (World Order)
  • CIA Başkanı William Colby, uyum içinde, Şam radyosuna göre, saldırıyı İsrail'in başlattığını bildirdi. Savunma Bakanı James Schlesinger, Suriye'nin dürüstlük şöhreti çok iyi olmasa da, yirmi yıldır ilk defa İsrail'in bir Ortadoğu Savaşı başlatmamış" olduğu yorumunda bulundu. (Kriz)
  • Çinlilerin yüzyıllar boyunca üzerine titremiş olduğu 14. yüzyıl epik romanı ki Mao da gençliğinde bu romanı neredeyse saplantılı biçimde incelediğini söylemiştir. Üç Krallığın Hikâyesi (The Romance of the Three Kingdams)'nin meşhur girişi bu sürekli uyuma işaret eder: “Uzun zamandır bölünmüş bir halde olan imparatorluk birleşmeli, uzun zamandır birleşmiş olan ise bölünmelidir. Bu hep böyle olmuştur.”’ (Çin)
  • ...Yanlış bir hükümet sistemi tarafından insanlar birbirine düşman hale getirilmediği sürece , insan insanın düşmanı değildir. (Diplomasi)
  • ... Herhangi bir yerde özgür kurumların yenilgisi , dünyanın her yerinde yenilgi demektir. (Diplomasi)
  • Ardında kimse olmadığı halde kaçan kimse suçludur. (Diplomasi)
  • oysa tarih stratejik konularda ciddiyetsizliği er geç cezalandırır. (World Order)
  • Gelenek önemlidir; ne de olsa, ülkelerin tarihte hiçbir geçmişleri yokmuşçasına ve her eylem yolu önlerinde açıkmışçasına ilerlemeleri mümkün değildir. (World Order)
  • 1868’de Japon imparator Meiji tahta çıkış yemininde Japonya’nın kararını duyurdu: “Bilgi, dünyanın her yerinde aranacaktır..." (Çin)
  • Ne var ki Çin denizaşırı sömürgeler edinmemiş ve kendi kıyılarının ötesindeki ülkelere pek fazla ilgi göstermemiştir. Konfüçyüs’ün ilkeleri ya da Budizmin vazettiği erdemlerle barbarları “dönüştürmek” üzere dış maceralara girişmek için gerekçeler üretmemiştir. (Çin)

Yorum Yaz