tatlidede

Jean - François Solnon kimdir? Jean - François Solnon kitapları ve sözleri

Fransız Yazar ve Tarihçi Jean - François Solnon hayatı araştırılıyor. Peki Jean - François Solnon kimdir? Jean - François Solnon aslen nerelidir? Jean - François Solnon ne zaman, nerede doğdu? Jean - François Solnon hayatta mı? İşte Jean - François Solnon hayatı...
  • 07.05.2022 10:00
Jean - François Solnon kimdir? Jean - François Solnon kitapları ve sözleri
Fransız Yazar ve Tarihçi Jean - François Solnon edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Jean - François Solnon hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Jean - François Solnon hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Jean - François Solnon hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1947

Doğum Yeri:

Jean - François Solnon kimdir?

Jean - François Solnon Kitapları - Eserleri

  • Sarık ve İstanbulin

Jean - François Solnon Alıntıları - Sözleri

  • Türkler hakkındaki söylem sürekli değişiyordu: Bir savaş hazırlığına girilmişse, insan soyunun en kötü örneği haline geliyorlardı; Osmanlı sarayıyla iş yapma isteği bu ön yargıları yumuşatıyordu; İstanbul'da ikamet eden yabancıların gözlemleri ise Batı Avrupa'da geliştirilen bu ön yargılardan genellikle uzaktı. Onların gaddarlığından ürkülüyor, ama güçlerine ve "sağlam disiplin" lerine saygı duyuyorlardı. Fatih Sultan Mehmed'den Kanunî Sultan Süleyman'a varıncaya dek, kendilerinden korkulan ve ya hayranlık duyulan Türk'ler, Hristiyan âleminin saplantılı merak konusu olmayı sürdürdüler. (Sarık ve İstanbulin)
  • Osmanlı askerinin disiplini kusursuz düzeydeydi. (Sarık ve İstanbulin)
  • Türklerin zincirlerinden boşanmış dehşeti Otranto'nun üzerine çöktü. (Sarık ve İstanbulin)
  • Hristiyanlık yüzyıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nun doymak bilmeyen ihtiraslarının acısını çekmiş, Osmanlılar doğaları gereği Hristiyanlığı yok etme umuduyla bir adım bile geri atmadan onunla savaşmışlardır. (Sarık ve İstanbulin)
  • " Evime kapıyı çalmadan, bir Türk gibi giriyorsun" (Sarık ve İstanbulin)
  • Paris’te Talleyrand tarafından kolayca aldatılan Ali Efendi(Paris sefiri), Mısır seferi için için Fransızların yaptıkları hazırlıklardan son ana kadar haberdar olamadı. Bonaparte İskenderiye’ye çıktığında, hâlâ onun Malta’yı Saint-Jean Şövalyeleri’nin elinden kurtarmasına seviniyor ve Fransız generalin hedefinin zaten bu adanın fethi olduğunu İstanbul’a bildiriyordu. Sultan bu raporun kenarına öfkeyle, “Ne eşek kafalı herif!” Diye not düşmüştü. (Sarık ve İstanbulin)
  • 16. ve 17. yüzyıllar Avrupa'sında, Katalikler ile Protestanlar Tanrı adına birbirlerini boğazlıyorlardı. (Sarık ve İstanbulin)
  • Korku içindeki Hıristiyanlığın gözünde Türkler, her şeyden önce çok iyi eğitilmiş ve disiplin altına alınmış ürkütücü savaşçılar oldukları kadar, düşmanlarına en berbat vahşeti reva gören "kana susamış köpekler "di. (Sarık ve İstanbulin)
  • Türk sadece Hıristiyan dininin değil, insan soyunun da "ezeli ve ebedi düşmanı " ydı. (Sarık ve İstanbulin)

Yorum Yaz