diorex
Dedas

John J. Ratey kimdir? John J. Ratey kitapları ve sözleri

Prof. Dr., Yazar John J. Ratey hayatı araştırılıyor. Peki John J. Ratey kimdir? John J. Ratey aslen nerelidir? John J. Ratey ne zaman, nerede doğdu? John J. Ratey hayatta mı? İşte John J. Ratey hayatı...

  • 29.12.2022 21:00
John J. Ratey kimdir? John J. Ratey kitapları ve sözleri
Prof. Dr., Yazar John J. Ratey edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında John J. Ratey hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. John J. Ratey hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte John J. Ratey hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 7 Nisan 1948

Doğum Yeri:

John J. Ratey kimdir?

John J. Ratey, MD, Harvard Tıp Fakültesi Psikiyatri Doçent Klinik Profesörü ve Nöropsikiyatri uluslararası kabul görmüş bir uzmandır.

8 kitap yazmış olan yazar Ratey'in kitapları 14 dile çevrilmiştir.

John J. Ratey Kitapları - Eserleri

  • Dikkat Eksikliği Bozukluğu
  • Beyin Kullanım Kılavuzu

John J. Ratey Alıntıları - Sözleri

  • Sanırım artık ondan, onun asla veremeyeceği bir tür onay almaya çalışmaktan vazgeçmemin zamanı geldi. (Dikkat Eksikliği Bozukluğu)
  • Manikliği DEB'in yüksek enerjisinden yoğunluk seviyesi sayesinde ayırt edebiliriz. Sıradan bir insan DEB'in harekete geçirilmiş durumunu taklit edebilir, ancak manikliğin enerji seviyesini kendi isteğiyle üretemez. Maniklik, ilaçsız uyarılmış şartlanmışlığın bildiğimiz en uç formudur. Manik insan dünyayı gezerek, hayat birikimlerini hovarda projelere harcayarak, kibir üzerine debdebeli iddialarda bulunarak ya da sabahtan akşama kadar hiç durmadan konuşarak günlerce uykusuz kalabilir. Manik birey gerçekten kontrolden çıkmıştır. Yavaşlayamaz. Sadece hızlı konuşmakla kalmaz, sözcükler sanki ağzından fırlıyormuş gibi konuşur. Bu da "basınçlı konuşma” olarak bilinen rahatsız edici bir semptomdur. Manikliğin pençesindeki bir kişiyi dinlemek sıvışmak isteme hissine kapılmanıza neden olur; kelimeler sanki size fırlatılıyormuş gibi görünürler. Manik bir insanın aklı, nilüfer yaprakları üzerinde zıplayan, sadece bir sonraki yere zıplamak için yere konan bir kurbağa gibi konudan konuya atlar. Bu semptom "fikirlerin uçuşu” olarak adlandırılır. Bu semptom, her tür uzunluktaki mantıklı konuşmayı neredeyse imkânsız kılar. (Dikkat Eksikliği Bozukluğu)
  • Aslında ben insan ilişkilerini, DEB'in tedavisindeki tek en güçlü iyileştirici güç olarak görüyorum. (Dikkat Eksikliği Bozukluğu)
  • Ama aynı zamanda, sanki o karmaşık beyin devresinin içinde, insanların ve durumların içini görebilecek özel bir kapasite varmış gibi, fevkalade empatik, sezgisel ve sevecen de olabilirler. (Dikkat Eksikliği Bozukluğu)
  • Kendi kendini teskin etmek adına intihardan bahsetmek acayip bir şey gibi görünebilir, ancak sınır kişiliklere sahip pek çok kişi hislerini düzene sokmakla ilgili muazzam zorluklar çektiklerinden bahsederler. Bazen bireyin içinde, tek kelimeyle boğulacakmış gibi hissetmesine neden olan bir tür duygu canavarı büyür. Bilek kesme eylemi fiziksel acı verici olabileceği kadar bireyin içindeki canavarı da kesintiye uğratır ve kan aktıkça kötü hisler de sakinleştirici damlalar hâlinde akarak yok olur. (Dikkat Eksikliği Bozukluğu)
  • Bir yarık hissettim zihnimde Beynim ikiye bölünmüştü sanki Birleştirmeye çalıştım damarları dikerek Ama bir türlü uyduramadım birbirine Bir önceki düşünceyle sonrakini Birleştirmek istedim Ama sıralanış yuvarlandı ötelere Döşemede ki toplar gibi Emily Dickinson (Dikkat Eksikliği Bozukluğu)
  • Amerikan toplumu hepimizde DEB benzeri semptomlar yaratma eğilimi içerisindedir. Biz DEB-jenik bir kültürde yaşamaktayız. (Dikkat Eksikliği Bozukluğu)
  • İnsanlar, senin rahatsız edici davranışlarına dayanıyorlar, çünkü diğer yönlerden buna değer kılıyorsun. (Dikkat Eksikliği Bozukluğu)
  • Sessizlik maruz kalabilecekleri en kötü şeydir.. (Beyin Kullanım Kılavuzu)
  • Deniz gibi kendi tutsaklığımda şarkı söyledim. (Dikkat Eksikliği Bozukluğu)
  • Terapi teşhisle başlar. (Dikkat Eksikliği Bozukluğu)

Yorum Yaz