matesis
dedas

John Monahan kimdir? John Monahan kitapları ve sözleri

Psikolog, yazar John Monahan hayatı araştırılıyor. Peki John Monahan kimdir? John Monahan aslen nerelidir? John Monahan ne zaman, nerede doğdu? John Monahan hayatta mı? İşte John Monahan hayatı...
  • 25.09.2022 01:00
John Monahan kimdir? John Monahan kitapları ve sözleri
Psikolog, yazar John Monahan edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında John Monahan hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. John Monahan hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte John Monahan hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1 Kasım 1946

Doğum Yeri:

John Monahan kimdir?

John Monahan, bir bilim yazarıdır. Baltimore 'da fen öğretmeni idi. "They Called Me Mad: Genius, Madness and the Scientists Who the Outer Limits of Knowledge of Knowledge" adlı kitabın yazarıdır.

Baltimore'da eşi, iki çocuğu ve çeşitli evcil hayvanları ile yaşıyor ve çalışıyor.

John Monahan Kitapları - Eserleri

  • Bana Deli Derlerdi

John Monahan Alıntıları - Sözleri

  • Chicago'da çalışan bir grup bilim adamı, bir birlik kurup atom bombasının yaratacağı sosyal ve siyasi etkileri üzerine on iki sayfalık bir rapor hazırladı. Grubun başkanı Nobel Ödüllü James Franck olduğu için rapora Franck raporu denildi. Hiçbir koşulda atom bombasının sürpriz bir saldırıya Japonlara karşı kullanılmasına karşı çıkıyordu: "Bir Alman roket bombası gibi ve ondan milyon kez daha yıkıcı bir silahı gizlice hazırlayan ve onu birdenbire serbest bırakan bir ulusun tüm dünyayı ikna etmesi oldukça zor olacak; bu tür silahlar uluslararası anlaşmalarla tamamen terk edilmelidir." Rapor, eğer bomba kullanılacaksa bunun Birleşmiş Milletler temsilcileriyle bir çölde veya ıssız bir adada yapılmasını öneriyordu. Raporu başkana gönderdiler. Ordu tarafından ele geçirildi ve anında yok edildi. Truman raporu asla görmedi. (Bana Deli Derlerdi)
  • Ulusal Bilimler Akademisi'ndeki resmi bir resepsiyonda, ünlü bir bilim adamı bitmek bilmeyen konuşmalar ve sunumlara katlanmak zorunda kaldı. En sonunda yanındaki Hollandalı bir diplomata dönüp şunu söyledi: "Yeni bir sonsuzluk teorisi keşfetmişim sanırım." (Isaacson, 2007). (Bana Deli Derlerdi)
  • İşiyle ilgili en çok sevdiği şey işlerinin çabuk bitmesi ve ona düşünmesi için zaman vermesiydi. Patronu, masasını dolduran üzeri geniş hesaplamalarla dolu karalanmış kâğıtları pek önemsemiyor gibi görünüyordu ve Einstein saatlerce düşünce deneyleri yapıyordu kafasının içinde. Bu düşünceler onu bir değil, olağandışı fizik fikirleri içeren tam dört sayfa yazmaya yönlendirmişti ki içlerinden biri bile pek çok fizikçinin kariyer yapmasına yeterdi. (Bana Deli Derlerdi)
  • Diyelim ki bilimsel görüşlerimiz en yüksek noktada; doğadaki tüm gizemler çözülmüş; zaferlerimiz tamamlanmış ve fethedecek yeni dünyalar kalmamış, o halde insan beyninin gelişiminden daha ölümcül başka bir şey yoktur. (Bana Deli Derlerdi)
  • Düşünme hakkınızı koruyun, yanlış düşünmek bile hiç düşünmemekten iyidir. Hypatia (Bana Deli Derlerdi)
  • Şimdi, eğer ivme ışığı büküyorsa ve ivmeyle yer çekimi birbirinin aynısıysa bunun anlamı yer çekimi de ışığı büker. (Bana Deli Derlerdi)
  • Mucit sakin bir şekilde deneyine devam ederken, Manhattan yerel karakolunda camların çatırdadığı ve insanların New York'ta bir deprem olduğunu düşünerek evlerinden ve işyerlerinden dışarı kaçtığına dair raporlar gelmeye başladı. ... Bu sırada Tesla, osilatörden gelen titreşimlerin kaygı verici şekilde güçlendiğini hissetmeye başlamıştı. Deneye son vermeye karar verdi ve osilatörü bir çekiçle parçaladı. (Bana Deli Derlerdi)
  • "Düşünme hakkınızı koruyun, yanlış düşünmek bile hiç düşünmemekten iyidir." (Bana Deli Derlerdi)
  • Her iki adam da çalışkan dâhilerdi ama daha önemlisi birbirlerinden inanılmaz derecede farklılardı. Sorunlara çok farklı açılardan yaklaşıyorlardı. Tesla, ne kadar mühendisse o kadar teorisyendi. Edison ise teoriye vakit harcayamayacak kadar doğrudan pratiğe yönelen bir adamdı. (Bana Deli Derlerdi)
  • "Bay Tesla elleri aracılığıyla 200 bin volttan daha fazla akımın geçtiğini, saniyede bir milyon kez titreştiğini ve kendilerini göz kamaştırıcı bir ışık akımıyla gösterdiğini görüyordu. Böylesi çarpıcı bir denemeden sonra, sırası gelmişken söyleyeyim, hiç kimse aceleci bir hevesle bunu tekrarlamazdı." (Bana Deli Derlerdi)

Yorum Yaz