diorex
Dedas

Kamuran Gürün kimdir? Kamuran Gürün kitapları ve sözleri

Türk Diplomat Kamuran Gürün hayatı araştırılıyor. Peki Kamuran Gürün kimdir? Kamuran Gürün aslen nerelidir? Kamuran Gürün ne zaman, nerede doğdu? Kamuran Gürün hayatta mı? İşte Kamuran Gürün hayatı... Kamuran Gürün yaşıyor mu? Kamuran Gürün ne zaman, nerede öldü?

  • 17.06.2023 02:00
Kamuran Gürün kimdir? Kamuran Gürün kitapları ve sözleri
Türk Diplomat Kamuran Gürün edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Kamuran Gürün hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Kamuran Gürün hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Kamuran Gürün hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1924

Doğum Yeri:

Ölüm Tarihi: 2004

Ölüm Yeri:

Kamuran Gürün kimdir?

Kamuran Gürün, (1924, İstanbul - 20 Temmuz 2004), Türk diplomat.

Galatasaray Lisesi'ni ve Ankara Siyasal Bilgiler Okulu’nu (Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi) bitirdi. 1948 yılında Dışişleri Bakanlığı’na girdi. çeşitli iç ve dış görevlerde bulunduktan sonra 1963-1967 yıllarında bakanlığın Genel Sekreter Ekonomik İşler Yardımcılığı’nda bulundu. Buna ek olarak yeni kurulan Bakanlıklar Arası Ekonomik Kurul’un ilk Genel Sekreterliği görevi de kendisine verildi. 1967 yılında büyükelçi olarak Bükreş’e atandı. Aynı yıl Gencay Gürün ile evlendi. 1970 yılında OECD Daimi Delegeliğine, 1972’de Atina Büyükelçiliği’ne getirildi. 1976’da Yüksek Müşavir olarak merkeze döndü. 1978’de CENTO Genel Sekreteri, 1980’de Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri (Müsteşar) oldu. 1982 yılında bu görevinden kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. 1984-86 yılları arasında Radyo Televizyon Yüksek Kurulu'nun ilk başkanlığını yaptı. Önce Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (1983-85), ardından Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü’nde (1986) öğretim görevlisi olarak Türk Dış Politikası ile İnkılâp Tarihi dersleri verdi. 1986-1994 yılları arasında Güneş sonra Hürriyet gazetelerinde “dış politika” köşe yazarlığı yaptı. Ermeni Dosyası adlı kitabı İngilizce ve Fransızcaya çevrildi. 20 Temmuz 2004 tarihinde vefat etti. Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Kamuran Gürün Kitapları - Eserleri

  • Ermeni Dosyası
  • Türk - Sovyet İlişkileri
  • Savaşan Dünya ve Türkiye
  • Türkler ve Türk Devletleri Tarihi
  • Türkler ve Türk Devletleri Tarihi
  • Savaşan Dünya ve Türkiye: 3
  • Doğunun Çağrısı
  • Türkler ve Türk Devletleri Tarihi

Kamuran Gürün Alıntıları - Sözleri

  • Tarih boyunca ne bağımsız bir Ermenistan'ın, ne müttehid bir Ermeni milletinin mevcudiyetinden bahsetmek, tarihi bir hakikat olarak mümkün görünmüyor. (Ermeni Dosyası)
  • İnsaniyet timsali olarak ortaya çıkıp Ermeniler öldürülüyor diye gözyaşı döken politikacıların, Türkiye'deki bir Ermeninin ölmesine hakikaten üzülebileceğini düşünebilmek için insanın saftan da öteye, resmen aptal olması icap eder. (Ermeni Dosyası)
  • Aslında Ermeni milletinden, Ermeni Devleti'nden, Ermeni tarihinden değil, Ermeni Kilisesinden, Ermeni Kilisesi devletinden bahsetmek icap eder. Ermeni Kilisesinin, mevcudiyetini koruyabilmesi için bir kuvvete, bir devlete ihtiyacı vardır. Ermeni Devleti fikrini doğuran, Ermeni milleti değil, Ermeni Kilisesidir. (Ermeni Dosyası)
  • Vahşet hikayeleri bütün harplerde ortaya çıkar. Maksat harbin ilham ettiği nefret ve korkunun üzerinde toplanacağı bir görüntü yaratmaktır. (Ermeni Dosyası)
  • Türklerin en zayıf oldukları sahalardan birisinin propaganda olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu, Osmanlı İmparatorluğu'nda da böyleydi. Türkiye Cumhuriyeti'nde de böyle olmuştur, Türklerin propaganda ile ilişkileri, yazılara, yalan iddialara cevap vermeye çalışmaktan ibaret kalmış, yani bir nevi pasif, kendini korumaya matuf bir gayretten öteye geçememiştir. (Ermeni Dosyası)
  • Bugün, Türkiye, Almanya, Fransa, üzerinde yaşayan milletlerden ismini almış ülkelerdir. Buna mukabil İtalya, Amerika (ABD) bir millet ismi değil, coğrafi bir isimdir ve üzerlerinde yaşayanlar millet olarak, asıl orijinal isimlerini bir tarafa bırakıp o ismi benimsemişlerdir. (Ermeni Dosyası)

Yorum Yaz