Katja Behling kimdir? Katja Behling kitapları ve sözleri
Yazar Katja Behling hayatı araştırılıyor. Peki Katja Behling kimdir? Katja Behling aslen nerelidir? Katja Behling ne zaman, nerede doğdu? Katja Behling hayatta mı? İşte Katja Behling hayatı...

Yazar Katja Behling edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Katja Behling hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Katja Behling hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Katja Behling hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 1963
Doğum Yeri:
Katja Behling kimdir?
1963'te doğdu. Tıp eğitimi aldı ve doktora yaptı. Psikoterapistlik eğitimi yanında tıp gazteceliği yapmaktadır. Hamburg'ta yaşamaktadır. Yayımlanmış eseri: Zu Tisch bei Sigmund Freud (Viyana, 2000).
Katja Behling Kitapları - Eserleri
- Martha Freud
Katja Behling Alıntıları - Sözleri
- Tanrı anneyi yarattı, çünkü o sürekli aynı anda her yerde olamazdı. (Martha Freud)
- Gündelik hayat mutlaka gizlice yaşanmalı ve saygı gerektirmeliydi. (Martha Freud)
- Örneğin mantarlara duyduğu aşırı ilgi onu, rüyanın merkezi ile kıyaslama yapmaya, büyük bir buluş yapmaya yöneltti. (Martha Freud)
- Ortaçağ'da olsaydık, kendisini yakarlardı; bugun ise kitaplarını yakıyorlar. (Martha Freud)
- "Sevgi, içinde daha yüksek bir kademenin var olduğunu anlayacaktı: arkadaşlık." Sigmund Freud (Martha Freud)
- Yeteri kadar parası olan bile çok az alışveriş yapabiliyordu. (Martha Freud)
- Akıllı genç erkekler, bir kadında, kendileri için yaşamı güzel ve kolay kılan uysallik, neşe ve kabiliyet ararlar. (Martha Freud)
- Freud, arkeoloji ile psikanaliz arasındaki şaşırtıcı analojiyi de keşfetti. Her özenle kaldırılan tabakanın altından bir önceki çıkıyordu. Başlangıcı ve belki de gerçeği idrak edebilmek için derinlere inmek gerekliydi. Bunlar onu kültür gezilerinde harekete geçiren ve geçmiş zamanın derinliklerine daldıran düşüncelerdi. (Martha Freud)
- Psikanaliz hareketi bir bütünlük oluşturmuş ve Freud ailesi de bu bütünlüğün bir parçası olmuştu. Doğuştan kuzey Almanyalı olan bayan profesör, yabancılara karşı önce çekingen davranması ve samimiyet kurabilmesi için bir süreye ihtiyacı olmasına rağmen , sakin ve sevecen tarzı sayesinde kolayca iletişim kurabiliyordu. Başlarda biraz mesafeli, kibirli, sessiz ve tedirgin edici davranıyor ve duygusal heyecanını çok fazla yansıtmıyordu. (Martha Freud)
- Acı verse de, dürüst olmanın yanındaydı. (Martha Freud)