Kevser Yeşiltaş kimdir? Kevser Yeşiltaş kitapları ve sözleri
Türk Yazar Kevser Yeşiltaş hayatı araştırılıyor. Peki Kevser Yeşiltaş kimdir? Kevser Yeşiltaş aslen nerelidir? Kevser Yeşiltaş ne zaman, nerede doğdu? Kevser Yeşiltaş hayatta mı? İşte Kevser Yeşiltaş hayatı...

Türk Yazar Kevser Yeşiltaş edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Kevser Yeşiltaş hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Kevser Yeşiltaş hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Kevser Yeşiltaş hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 1971
Doğum Yeri: İzmir, Türkiye
Kevser Yeşiltaş kimdir?
1971 İzmir doğumlu. Uluslararası Flexo Baskı tesisleri bünyesinde çalışan bir fabrikada Grafik, Reproduksiyon ve Cyreel Üretim Müdürü… 23 yıldır Grafik Tasarım ve renk ayrım uzmanlığı yapıyor.
Eylül 2009′dan bu yana www.indigodergisi.com ‘da dergi yazarlığı yapıyor…
Mayıs 2010′dan bu yana da, www.sinirotesi.com‘da kitap yazarlığı yapıyor…
Yayımlanmış kitapları
Kuantum Gizli Öğretisi (Ağustos 2010)
En’el Hakk Gizli Öğretisi “Hallac-ı el Mansur” (Mayis 2011)
Batıni Mevlana (Eylül 2011)
Işık Eri Haci Bektaş Veli (Ocak 2012)
Arif İçin Din Yoktur Muhyiddin İbn-i Arabi (Temmuz 2012)
Kevser Yeşiltaş Kitapları - Eserleri
- En-El Hak
- Arif için Din Yoktur
- Ledün İlmi
- Işık Eri Hacı Bektaş Veli
- Batıni Mevlana
- Kuantum Gizli Öğretisi
- Aşka Vardıktan Sonra Kanadı Kim Arar
- Aşk Bir Devadır
- Kuantum Fiziği ve Felsefesi
- Senin Adın Aşk
- Tevhid Sırları, Mevlana Öğretisini Kavramak
- Tor
- Batıni Kapılar Huruf
- Ka'yıp
- Atlanta İşaretli Çocuklar
- Vis'aiti Thri
Kevser Yeşiltaş Alıntıları - Sözleri
- "Gönül ilim şehridir. İlim bilmek isteyendir... (Işık Eri Hacı Bektaş Veli)
- Nur, sebebi yaratandır. Ne kadar sebep varsa hepsi de onun gölgesidir. Allah sebepsizliği her şeye sebep kılmıştır. Sebebi yaratan ile sebep birbirinin aynasıdır. Kim ayna gibi tertemiz değilse, aynayı ve aynadakini göremez. (Batıni Mevlana)
- Hayat sana yüz çevirdi ise gerçekte hayatı çeviren sensin ve çok az kişi bunu bilir. İşte beni Şaman felsefesine iten söz buydu. Ben şaman felsefesini seçmiştim. Ama şimdi ise Tora durağındayım. Beni benden alan Tora felsefesi.... Beni ben bile yok edemem. Çünkü ben hep vardım. Ve hep var olacağım. (Tor)
- İşte insan, her anı sıfatlara bölerek, hayatın ve tüm insanların güzelliklerini kaçırır. Çok basit bir örnek vermek gerekirse; kişinin zihninde kötü olarak bellediği insanlar ve bir gün onların yargılanacağı düşüncesi olabilir, bunu bekliyor ve dua ediyor olabilir, ama bir başkası o insanlar için hayır duaları ediyor olabilir ya da biri için iyi dileklerde bulunuyorsan, unutma ki başka biri ona kızgın olabilir. Yargılarımız var. Zihnimizde oluşturduğumuz bir dünya var ve asla hakikat olmayan bir dünya. Bir hayal ve gölge dünyası. Bu yüzden durup sadece izlemek ve yargıda bulunmamak gerekir. Gizli bir kibirdir bu. Bizim için iyi olan bir başkası için kötü olabilir, bizim için olumsuz olan bir başkası için olumlu olabilir. Beşerin hiçbir vakit hakiki anlamda adaletli olamayacağı bir gerçektir. Zanlar hakikat olmadığı için, kararlar da adaletli olmayacaktır. (Arif için Din Yoktur)
- Ne kadar soru varsa, o kadar arayış içindedir insan. Arayan bulandan daha kıymetlidir. Çünkü çaba en kıymetli kanattır. (Aşka Vardıktan Sonra Kanadı Kim Arar)
- Merkeze ne kadar yakınsan o kadar uzağa fırlarsın, Varlık bildiğinden sorumludur. Merkeze yaklaştıkça mesafe azalır fakat bilgi ve sorumluluk artar. Rikkat devri. Mistizm dilsiz olmak, konuşmamak anlamındadır ve terim olarak da, ahlâken yücelme, ruhî saadete erme, görünenin ardındaki görünmeyeni idrak etme ve şuuruna varma, özdeki hakikati arama çabasıdır. (Kuantum Gizli Öğretisi)
- Hayat bir keşiftir. Kendimizi nerede unuttuğumuzu keşfederek başlanmalı. Geç kalınmıyor. Her an bir başlangıçtır. (Kuantum Gizli Öğretisi)
- Tüm insanlar, varlıkları ile O’nu ispatlar, Yoklukları ile O’ndadırlar. Dünya bir inkar âlemidir. İnkarda O’nu ispatlarız, Yokluğa eriştiğimiz anda ise tamamen O’ndayızdır. Herkes O’ndan gelmiştir ve yine O’na dönecektir. (Arif için Din Yoktur)
- İbn-i Arabi’de aşk tanımı şöyledir. “Ya doğru olursun ok gibi yabana atılan, ya da eğri olursun yay gibi, elde tutulan.” Yay da sen, ok da sen, toprak da sen, tohum da sen. Çünkü her biri bir aşk olmuştur... (Arif için Din Yoktur)
- Gidemiyorum diye üzülme, beden gidemezse ruha hiçbir yol kapalı değildir (Aşk Bir Devadır)
- Yaklaş ve daha yaklaş! O vakit der ki, Geldim ve kendimden başka birşey bulamadım. (Arif için Din Yoktur)
- Sevebilmek bir liyakat ise,bunu insanlığa saçmak, ulaştırmak, daha üsttedir. (Ledün İlmi)
- Neyle meşgul olursan ol, hangi boyutta gezersen gez, takılıp kalma, hepsinden yine kendin olarak çık ve kendini bil, asıl beslendiğin Hak ve Rahmet kaynağını daima hatırla. (Batıni Mevlana)
- Bütün olma hâli denilen “cem” etme hâli tüm insanların, tüm beşerlerin özünde mevcut bir cevherdir. Ancak kuvve olarak mevcuttur. Kuvve hakikat bilgisidir. Hakikat bilgisi, ilmi, her insana eşit şekilde yaradılış anında bahşedilmiştir. Ancak Kuvvenin fiiliyata dönüşmesi ise “cem ül cem” olarak bilinir ki bu da insan-ı kamil olmadır. (Arif için Din Yoktur)
- Ne türde düşünüyoruz ve aktarıyoruz? (Kuantum Gizli Öğretisi)
- "Bakan"gözlerimi, "duyan"kulaklarımı kapatınca ancak "işitirim"ve "görürüm" o manevi güzelliklerin doyumsuzluğunu. Hissederim ruhumdaki yansımaların verdiği huzuru. (En-El Hak)
- Sonradan anladım ki,bu dünyada zahiren yapamadığın her şeyi batini olarak yapabilirsin.Yani görünende yol alamıyor ve engeller önüne konuyorsa,sen ruhunla istediğin her yere yolculuk yapabilirsin.Ruhun yolculuğuna hangi şaşkın engel koyabilir ki? (Ledün İlmi)
- Yol da sensin, yolcu da sen ve eninde sonunda bulacağın yine kendinsindir (Aşk Bir Devadır)
- İnsana hatalarından dolayı ceza değil, telafi imkanı verilir. (Ledün İlmi)
- Toprak,geldiği yere dönmeden;ruh,onu veren Rabbe dönmeden,seni yaratanı hatırla!(Tevrat,Vaiz,12:7) (En-El Hak)