Leslie S. Greenberg kimdir? Leslie S. Greenberg kitapları ve sözleri
Yazar Leslie S. Greenberg hayatı araştırılıyor. Peki Leslie S. Greenberg kimdir? Leslie S. Greenberg aslen nerelidir? Leslie S. Greenberg ne zaman, nerede doğdu? Leslie S. Greenberg hayatta mı? İşte Leslie S. Greenberg hayatı...

Yazar Leslie S. Greenberg edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Leslie S. Greenberg hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Leslie S. Greenberg hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Leslie S. Greenberg hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 30 Eylül 1945
Doğum Yeri: Güney Afrika
Leslie S. Greenberg kimdir?
Les Greenberg (Leslie Samuel Greenberg) (30 Eylül 1945 doğumlu) Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde doğan Kanadalı bir psikolog olup, bireyler ve çiftler için Duygu Odaklı Terapinin yaratıcılarından ve birincil geliştiricilerinden biridir . Toronto'daki York Üniversitesi'nde psikoloji profesörü ve aynı zamanda Toronto'daki Duygu Odaklı Terapi Kliniği direktörüdür.
Leslie S. Greenberg Kitapları - Eserleri
- Duygu Odaklı Terapi
- Duygu Odaklı Terapi
- Duygu Odaklı Çift Terapisi
- Duygu Odaklı Terapi
- Depresyonun Duygu Odaklı Terapisi
Leslie S. Greenberg Alıntıları - Sözleri
- Duygu olmadan bilgi olmaz. Bir gerçeğin farkında olabiliriz ama gücünü hissetmedikçe o gerçeğin bilgisi bizim değildir. Beynin bilişine ruhun deneyimi eklenmelidir. Arnold Bennet (Duygu Odaklı Terapi)
- Bugün yaptıklarımız, yarın olacakları etkileyecektir. (Duygu Odaklı Terapi)
- İnsanlar(çiftler) içeriye (terapiye) geldiklerinde temel olarak sağlıklı gelirler. Ama ilişkilerinde birşeyler yolunda gitmemiştir.... Tedavi edilen şey ilişkinin kendisidir. (Yani aslında sorun bireylerde veya kişilik yapılarında değil, ilişkinin kendisi sorundur.) (Duygu Odaklı Çift Terapisi)
- Aynı zamanda duygularımız, özgün kişiliğimize rehberlik ederler. Kendi deneyimlerinde uzman olarak görülen danışanlar, kendi duygularına en yakın erişime sahiptirler ve içinde bulundukları hayatların anlamlarını inşa ederler. (Duygu Odaklı Terapi)
- İnsanlar öfkesini kontrol ettiğinde veya göz ardı ettiğinde, kendilerini sadece o sıradaki önemli bilgiden değil, başkalarından da uzaklaştırırlar. (Duygu Odaklı Terapi)
- Empati, ötekinin dünyasına hayali bir giriş sayılır. (Duygu Odaklı Çift Terapisi)
- İki insan bir araya geldiğinde bunların ihtiyaçları asla aynı olamaz. Mükemmel dengede olamazlar. (Duygu Odaklı Çift Terapisi)
- Yani hem tutkulu hem de düşünceli bir biçimde yaşayabilmek için, aklımızı ve kalbimizi birleştirmemiz gerekmektedir. (Duygu Odaklı Terapi)
- Gerçekten hissettiğimiz ve ihtiyaç duyduğumuz şeyi ifade etmeyiz de daha çok savunma amaçlı şeyler ifade ederiz. (Duygu Odaklı Çift Terapisi)
- Bize, gururlu, küçük düşmüş, kızmış ya da tükenmiş hissettiğimizi haber verirler. Duygular genelde, sadece ve aniden oluverirler, bizi an be an yaşamın kesintisiz sürecinde harekete geçiverirler. Zaten genelde düşünmeden harekete geçeriz, pek de bilinçli bir çaba harcamadan kalkarız, hareket ederiz, sarılırız, güleriz ve kaşınırız. (Duygu Odaklı Terapi)
- Danışanlar sadece duygularından bahsederek, kökenlerini anlayarak veya inançlarını değişti rerek duygularını değiştirmezler; duygular kabullenildi kten ve deneyi mlendi kten sonra, onları dönüştürecek fa rklı duygularla karşılanarak ve yeni bir a nlatısal anlam yaratmak için üzerine düşünü lerek değiştirilir. (Duygu Odaklı Terapi)
- Duygu olmadan bilgi olmaz. Bir gerçeğin farkında olabiliriz ama gücünü hissetmedikçe o gerçeğin bilgisi bizim değildir. Beynin bilişine ruhun deneyimi eklenmelidir. -Arnold Bennett- (Duygu Odaklı Terapi)
- Düşünen beyin, duygusal tepkiyi durdurmak için zamana müdahale edemez çünkü daha kısa olan amigdala yolu (yolak), sinyalleri neokorteks yolundan iki kat daha hızlı iletir. (Duygu Odaklı Terapi)
- Öfkelenebilmek için insanların hem zayıf olmaya yetecek kadar kendini güçlü hissetmesi hem de bunun için başka birinden yeterince destek aldığını hissetmesi gerekir. (Duygu Odaklı Terapi)
- Bugün yaptıklarımız, yarın olacakları etkileyecektir. (Duygu Odaklı Terapi)
- Duygu insanları bir araya getiren yapıştırıcı görevi görür. (Duygu Odaklı Çift Terapisi)
- Seven eşlerimiz bizim sakin, güvende hissetmemize yardımcı olurlar. Bunlar bağlanma kısmı. Ayrıca değerli hissetmemizi sağlarlar. Bu da doğrulanma kısmı. Ayrıca çoşkulu hissetmemizi, hayatta canlı hissetmemizi sağlarlar. Sorun olan ilişkilerde ise kaygılı, güvensiz, onaylanmamış, aşağılanmış veya sıkıntılı hissederiz. (Duygu Odaklı Çift Terapisi)
- Duygu olmadan bilgi olmaz. Bir gerçeğin farkında olabiliriz ama gücünü hissetmedikçe o gerçeğin bilgisi bizim değildir. Beynin bilişine ruhun deneyimi eklenmelidir. (Duygu Odaklı Terapi)
- Unutmayalım ki, küçük duygular yaşamlarımızın büyük kaptanlarıdır ve bizler farkında olmaksızın onlara itaat ederiz. - Vincent Van Gogh- (Duygu Odaklı Terapi)
- "Senin için ölürüm." Burada bağımlılık boyutunu görürüz sevginin. Yani sevgi dediğimiz sistem, bu yoğunluğa varırsa tehlikeli boyutlara ulaşabilir. (Duygu Odaklı Çift Terapisi)