diorex
Dedas

Meral Gezici Yalçın kimdir? Meral Gezici Yalçın kitapları ve sözleri

akademisyen, yazar Meral Gezici Yalçın hayatı araştırılıyor. Peki Meral Gezici Yalçın kimdir? Meral Gezici Yalçın aslen nerelidir? Meral Gezici Yalçın ne zaman, nerede doğdu? Meral Gezici Yalçın hayatta mı? İşte Meral Gezici Yalçın hayatı...

  • 11.10.2022 13:00
Meral Gezici Yalçın kimdir? Meral Gezici Yalçın kitapları ve sözleri
akademisyen, yazar Meral Gezici Yalçın edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Meral Gezici Yalçın hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Meral Gezici Yalçın hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Meral Gezici Yalçın hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri: 1975 Ankara

Meral Gezici Yalçın kimdir?

1975 yılında Ankara’da doğdu. 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitede 2001 yılında sosyal psikoloji yüksek lisansını tamamladı. 2007 yılında Almanya’da bulunan Marburg Üniversitesi Psikoloji Fakültesi Sosyal Psikoloji Anabilim Dalı’nda “

Almanya’da yaşayan Türkiyelilerin kolektif eylemleri” adlı tez çalışması ile doktora derecesini aldı. 2014 Eylülü’nden beri Abant İzzet Baysal Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Sosyal Psikoloji Anabilim Dalı’nda yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır.

Meral Gezici Yalçın Kitapları - Eserleri

  • Ne Ders Olsa Veririz
  • Göç Psikolojisi

Meral Gezici Yalçın Alıntıları - Sözleri

  • Bütün yolculuk boyunca hasret ayrılmadı benden gölgem gibi demiyorum çünkühasret yanımdaydı zifiri karanlıkta da. Ellerim ayaklarım gibi de değil uykudayken yitirirsin elini ayağını ben hasreti uykuda da yitirmiyordum. Bütün yolculuk boyunca hasret ayrılmadı benden açlıktı, susuzluktu demiyorum sıcakta soğuğu, soğukta sıcağı aramak gibi de değil giderilmesi imkânsız bir şey ne sevinç ne keder şehirlerle bulutlarla türkülerle de ilgisiz içimdeydi dışımdaydı. Bütün yolculuk boyunca hasret ayrılmadı benden zaten elimde ne kaldı bu yolculuktan hasretten gayrı. |Nazım Hikmet Ran (Göç Psikolojisi)
  • Buradan sonra gidecek yerim yok hissi, ne olursa olsun her şeyi kabul etme noktasına getiriyor insanları. O yüzden bence zaten bu kadar kolay yozlaşıyoruz.. (Ne Ders Olsa Veririz)
  • geleneksel rollerin dışına çıkan kadınlar(liderlik gibi) olumsuz tepkilere maruz kalırken statünün devamını sağlayan davranışlar sergileyen kadınlar olumlu tepkiler ile karşılaşmaktadır. (Göç Psikolojisi)
  • Kapitalizm, her daim kârı maksimize etmek için, mümkün olan her şeyi piyasaya sürme ve kendi birikim düzeneğine katma eğiliminde olmuştur. Bugün yeni olan şey, 20. yüzyılın son çeyreğinden beri, kapitalizmin bu yıkıcı itkisini dizginleyebilecek olan toplumsal ve siyasi mekanizmaların giderek aşınmakta olmasıdır. 1980’lerle birlikte, kapitalizmin üretim yapısında ve üretim ilişkilerinde yaşandığı kabul edilen değişimin arka planında, sermayenin, emek ve meta piyasalarında baş gösteren krizi aşmak için, emeği esnekleştirerek ve yeni teknolojileri kullanarak, üretimi talebe endekslemesi yatar. (Ne Ders Olsa Veririz)
  • ... günümüz koşullarının dayattığı güvencesizlik ve belirsizlik, zaten akademik/bilimsel sektöre her daim hakim olmuş olan "manevi tatmin" söylemleri ve bilim insanlarından beklenen "gönüllü çilecilik" gibi mitlerden beslenerek tam bir İDEALİZM SÖMÜRÜSÜ halini almıştır. (Ne Ders Olsa Veririz)
  • Kabul görmemek, reddedilmek, dışlanmak, kırıcı ve üzücü olduğundan, başkalarının bizi sevmesi, kabul etmesi, saygı duyması ve bağlanması için gerekli olan şeyleri söylemeyi ve yapmayı öğrenmekteyiz. (Göç Psikolojisi)
  • Çünkü, önyargılar, gruplar arasındaki statü farklarını meşrulaştıran ideolojilerin benimsenmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. (Göç Psikolojisi)
  • Ait olma, oldukça önemli bir ihtiyaçtır. İnsanlar sosyal bağlar elde etmek için harcadıkları çaba kadar bu bağların çözülmesini engellemek için de çaba sarf etmektedir; Geçici olacağını bilseler bile sahip oldukları sosyal bağların kopmasına karşı direnmektedir. (Göç Psikolojisi)
  • Tabii. Elit bir işçi. Doktoralı... (Ne Ders Olsa Veririz)
  • İltica edenler, daha iyi bir gelecek için evini terk eden kahramanlar olarak değil, ülkesinde kalıp ailesini geçindiremeyen vatan hainleri olarak algılanmaktadır... (Göç Psikolojisi)
  • ... yaptığı işin ona reva gördüğü yetersiz/olumsuz yaşam koşullarını dile getirmek, akademisyenler arasında çoğu kez bilimsel/akademik adanmışlığının şüpheye düşeceği kaygısını yaratır. (Ne Ders Olsa Veririz)
  • Akademisyenlerin, kendilerini bir sınıf veya ücretli emeğin bir türü olarak ele almaktan özenle uzak durmaları hem sınıfsal bir soruna, hem mesleki bir patolojiye, hem de daha geniş ölçekli sistemik bir probleme işaret etmesi bakımından önemlidir. (...) Tıpkı diğer güvencesiz beyaz yakalılar gibi akademisyenler de, artık reel olarak dahil olamadıkları bir orta sınıf mitini sürdürmek isterler, çünkü preker olmanın, yani vasıflara uygun makul bir orta sınıf yaşamın sürekliliğini sağlayamamış olmanın gurur duyulacak bir yanı yoktur. Prekarya, klasik sanayi proletaryasında farklı olarak, eğitimine ve vasıflarına tekabül etmeyen bir konumda yaşamaya mahkum edilmiş katmanları ifade eden ilişkisel bir kategoridir. Dolayısıyla kültürel ve sosyal sermayesine denk olmayan iktisadi sınıfsal konumunu her şeyden önce kendisi kabullenmekte güçlük çeker. (Ne Ders Olsa Veririz)
  • Türkiye'deki "sözde" vakıf üniversitelerinde çalışan akademik kadroya yüklenen ders yükü, ders ve dönem dışı mesai zorunluluğu, üniversite tanıtımında yer alma yükümlülüğü ve süreli sözleşmelerle her daim hissettirilen işten atılma tehdidi gibi koşullar göz önüne alındığında, bu kurumların akademik/bilimsel üretime alt yapı sağlamak bir yana, ONA ENGEL TEŞKİL EDEN YERLER HALİNE GELDİĞİ GÖRÜLMEKTEDİR. ("Sözde" dememizin nedeni, bu kurumların çoğunun ismen "vakıf" üniversitesi olmasına rağmen, bir vakıftan farklı olarak kamu yararından önce ve had safhada kar amacı gütmeleri ve dahası üniversiteden sağlanan karı, üniversite sahiplerinin diğer sektörlerdeki yatırımlarına aktardıklarının düşünülmesidir.) (Ne Ders Olsa Veririz)
  • İnsan, sosyal olarak reddedilme tehlikesini çok hızlı bir şekilde tespit edebilen ve böylece gerekli önlemleri alabilen bir mekanizmaya sahiptir. ...Kısaca ait olma ihtiyacı, iyi bir grup üyesi olma yönündeki davranışları cesaretlendirmektedir. (Göç Psikolojisi)

Yorum Yaz