matesis
dedas

Metin Akpınar'ın çocukları var mı? Metin Akpınar kimdir? Metin Akpınar eşi kim? Duygu Nebioğlu Metin Akpınar'ın kızı mı?

Tiyatro ve sinema oyuncusu ve tiyatro yönetmeni Metin Akpınar kimdir? Metin Akpınar'ın çocukları var mı? Metin Akpınar kimdir? Metin Akpınar eşi kim? Duygu Nebioğlu Metin Akpınar'ın kızı mı?
  • 12.10.2023 19:02
Metin Akpınar'ın çocukları var mı? Metin Akpınar kimdir? Metin Akpınar eşi kim? Duygu Nebioğlu Metin Akpınar'ın kızı mı?

Oyunculuğu, sempatik tavırları ve toplumsal içerikli komedi filmleri ile Türk sinemasında ayrıcalıklı bir yeri olan Metin Akpınar kendine has mimikleri, oyunculuk performansı ve Zeki Alasya ile birlikte oynadığı toplumsal temalı filmlerle  gönlümüzde taht kurdu. Erken yaşlarda başladığı oyunculuk kariyerine pek çok başarı sığdıran yılların eskitemediği bu özel isim hayatını tiyatro ve sinemaya adadı. 

Metin Akpınar kimdir? 

Metin Akpınar, 2 Kasım 1941 yılında, İstanbul’da dünyaya geldi. Annesi Nadide Hanım, babası Mustafa Bey’dir. Pertevniyal Lisesi'nde eğitimi tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’yle Edebiyat Fakültesi'nde okudu.

Sahneye ilk kez ortaöğrenimi sırasında çıkan Metin Akpınar, o senelerde çeşitli amatör topluluklarda çalıştı. Yeşil Sahnede İşler KarıştıOn Küçük Yaramaz ve Yağmurcu adlı oyunlarda rol aldı. MTTB Birlik Tiyatrosunu yönetti ve Karaların MemetleriKulaktan KulağaAntigone adlı oyunlarda oynadı. 1964 yılında Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparımla ilk profesyonel oyununa imza atan Akpınar, aynı tiyatroda Ben Devletim ve Hababam Sınıfı oyunlarında da rol aldı. 1966 yılında Zeki Alaysa ile Gen-Ar Tiyatrosunda bir grup oluşturdu. 1967 yılında Haldun Taner’in öncülüğünde Ahmet Gülhan ve Zeki Alaysa ile birlikte, ülkemizin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare’yi kurdu. Topluluk, oyunlarında sosyal ve politik taşlamaya ağırlık verdi.

Metin Akpınar, kendine özgü üslubuyla, kabare türünün Türkiye'deki önemli temsilcilerinden biri olarak geniş bir izleyici kitlesini oyunlarına çekmeyi başardı. Devekuşu Kabare’nin tüm oyunlarında oyuncu olarak görev aldı; bazı oyunların yönetmenliğini de yaptı. Aynı zamanda Devekuşu Kabare’nin idari müdürlük görevini de sürdürdü.

1972 Yılında, Tatlı Dillim filmi ile sinema hayatına başladı. Birçok filme de imza atan sanatçı, Zeki Alasya ile ikili oluşturarak, yıllarca birçok oyun, film ve televizyon programında toplumsal içerikli mesajlar veren rollerde seyirci karşısına çıktı. 1999’da, yönetmenliğini Sinan Çetin’in yaptığı Propaganda filminden sonra, farklı rollerde oynayacağını açıklayarak dram aktörlüğünü denedi.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, Aralık 2018’de, CHP’nin televizyon kanalı Halk TV’de Uğur Dündar’ın konuğu oldu. Gezen’in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği, “Haddini bil” şeklindeki komik ifadeler büyük tepki çekerken, Akpınar’ın tehditvâri sözleri kamuoyunda büyük infiale neden oldu. Akpınar Cumhurbaşkanı Erdoğan için, “Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz.” diyerek aklınca tehditte bulundu.

Skandal sözlerin ardından Metin Akpınar ve Müjdat gezen hakkında, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Adliyeye giderek ifade veren iki isim, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Akpınar ve Gezen’e yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Yılların deneyimli ve başarılı oyuncusu Metin Akpınar sanat hayatı boyunca Devlet Sanatçısı, En İyi Sinema Filmi Erkek Oyuncu, Mizaha Emek Verenlere Saygı, Tiyatroya Destek Yılı, Altın Kelebek TV Yıldızları, Yaşam Boyu Onur, 3.İsmail Dümbüllü Ödülleri, Altın Mikrofon ve Altın Kamera Ödülü, Yılın Esnaf Sanatçısı gibi dallarda pek çok ödüle de layık görüldü.

KIZI DUYGU NEBİOĞLU

Duygu Nebioğlu'nun Yeşilçam'ın usta isimlerinden Metin Akpınar'a açtığı 'babalık' davası karara bağlandı. 35 yaşındaki Nebioğlu'nun Metin Akpınar'ın kızı olduğu ortaya çıktı.

Kararın ardından Duygu Nebioğlu, sosyal medya hesabında kısa bir video yayınladı:

"Neredeyse 1,5 aydır uyumuyorum. Davanın son sürecini bekliyordum. Ben de bir sindireyim. Hep beraber sindirelim bu haberi." 

'AĞIR TRAVMALAR YAŞADIM'

Duygu Nebioğlu, yaşadığı zorlukları da sosyal medya hesabında anlattı:

"Benim adım Duygu Nebioğlu, 88 yılında Antalya'da yaşama tutundum. Dünya'nın varlığını talihsiz olaylar ile kavradım. Bebekliğim, çocukluğum zor şartlar altında geçti. 94 yılında Nebioğlu ailesi tarafından evlat edinildim. Ailem tarafından topluma kazandırılmak için başlayan serüvenimin devamında biyolojik ailemin ve soy ağacımın merakına düştüm. Bu düşünce beni Türk toplumuna mâl olmuş Sayın Metin Akpınar'a ulaştırdı, henüz 21 yaşında üniversite öğrencisi iken gerçeklerin karşında yoğun şaşkınlık hissiyle, hayranı olduğum sanatçının biyolojik babam olmasının mutluluğunu ne yazık ki yaşayamadım. Aldığım yetersiz sevgi nedeniyle beni bağırana basmakta zorlandığı için ağır travmalar yaşadım bu sebeble saygı değer avukatlarıma ulaştım."

 

OYUNLARINDAN SEÇMELER:

 Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Vatan Kurtaran Şaban, Astronot Niyazi, Ha Bu Diyar, Haneler, Keşanlı Ali Destanı, Aşk Olsun, Deliler, Geceler, Yasaklar, Beyoğlu Beyoğlu, Reklâmlar, Dün Bugün…

FİLMLERİNDEN SEÇMELER: 

Papatyam (2009), Eve Giden Yol 1914 (2006), Kısık Ateşte 15 Dakika (2006), Amerikalılar Karadeniz’de 2 (2006), Döngel Kerhanesi (2006), Çat Kapı (2005), Eğreti Gelin (2004), Lorkestra (2002), Rus Gelin (2002), Güler misin Ağlar mısın? (2000), Abuzer Kadayıf (2000), Baykuşların Saltanatı (2000), Güle Güle (1999), Propaganda (1999), Yerim Seni (1998), Biz Bize Benzeriz Biz Bize Benzeriz (1992), Namus Düşmanı (1986), Patron Duymasın (1985), Yanlış Numara (1985), Davetsiz Misafir (1983), Dönme Dolap (1983 ), Baş Belası (1982), Şaka Yapma (1981), Vay Başımıza Gelenler (1979), Köşe Kapmaca (1979), Petrol Kralları (1978 ), Cafer'in Çilesi (1978 ), Sivri Akıllılar (1977 ), Aslan Bacanak (1977 ), Hasip İle Nasip ( 1976 ), Her Gönülde Bir Aslan Yatar ( 1976 ), Nereye Bakıyor Bu Adamlar? (1976), Güler Misin Ağlar Mısın? (1975), Nereden Çıktı Bu Velet? (1975 ), Beş Milyoncuk Borç Verir Misin? (1975), Hasret ( 1974 ), Mirasyediler (1974 ), Mavi Boncuk (1974 ), Köyden İndim Şehire (1974), Salak Milyoner (1974 ), Oh Olsun (1973), Canım Kardeşim ( 1973 ), Yalancı Yârim (1973 ), Tatlı Dillim (1972)…

TELEVİZYON DİZİLERİ: 

Hastane (1993 ), Papatyam (2009 )

ÖDÜLLERİ:

“Devlet Sanatçısı”, T.C.Kültür Bakanlığı, 1998¸”En İyi Sinema Filmi Erkek Oyuncusu”, Magazin Gazetecileri Derneği (MGD), 2000; “Mizaha Emek Verenlere Saygı”, Özel Doğuş Okulları, 2002; “Tiyatroya Destek Yılı Özel Ödülü”, 34.Altın Kelebek TV Yıldızları Yarışması, 2007; “Yaşam Boyu Onur Ödülü”, 20. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği, 3.İsmail Dümbüllü Ödülleri, Üsküdar Belediyesi, 2008;  “Altın Mikrofon ve Altın Kamera Ödülü”, TRTEMDER, 2009; “Yılın Esnaf Sanatçısı”, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), 2009.

Yorum Yaz