diorex
life

Ömer Dinçer kimdir? Ömer Dinçer kitapları ve sözleri

Türk Akademisyen, Bürokrat ve Siyasetçi Ömer Dinçer hayatı araştırılıyor. Peki Ömer Dinçer kimdir? Ömer Dinçer aslen nerelidir? Ömer Dinçer ne zaman, nerede doğdu? Ömer Dinçer hayatta mı? İşte Ömer Dinçer hayatı...

  • 05.07.2023 15:00
Ömer Dinçer kimdir? Ömer Dinçer kitapları ve sözleri
Türk Akademisyen, Bürokrat ve Siyasetçi Ömer Dinçer edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Ömer Dinçer hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Ömer Dinçer hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Ömer Dinçer hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1956

Doğum Yeri: Karaman

Ömer Dinçer kimdir?

Ömer Dinçer, 1956 yılında Karaman'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Karaman'da tamamladı. 1974 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni kazandı ve bu fakültenin İşletme Yönetimi ve Politikası Bölümü'nden 1978 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde 1980 yılında "Personel Yönetimi ve Endüstriyel İlişkiler" yüksek lisans programını, 1984 yılında "Örgütsel Davranış' alanında doktorasını tamamladı.

1980 yılında. Marmara Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'nde asistan olarak göreve başladı. Doktora çalışmalarının tamamlanmasından sonra, 1985 yılında Yardımcı Doçentliğe atandı. Aynı fakültenin Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında, 1985 yılında Doçent, 1994 yılında Profesör oldu.

1993 yılında, Amerika Birleşik Devletleri Drexel Üniversitesi'nde misafir araştırmacı olarak çalışmalar yaptı. Marmara Üniversitesi'nde 1992-1995 yılları arasında üniversite bünyesinde bulunan Orta Doğu Ülkeleri Enstitüsü'nde müdür yardımcılığı, 1995-99 yılları arasında önlisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim veren Mahalli idareler ve Yerinden Yönetim Programları'nda başkanlık yaptı.

1994 - 1997 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde, belediye şirketlerinden sorumlu olarak danışmanlık yaptı. "Birleşmiş Milletler Habitat I Konferansı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi koordinatörü olarak görev aldı.

1999 - 2003 yılları arasında Beykent Üniversitesinde Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı. Görev yaptığı üniversitelerin çeşitli bölümlerinde ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde "Stratejik Yönetim ve İşletme Politikası", "İşletme Yönetimi', "Yönetim ve Organizasyon", "Örgütsel Teori ve Davranış" ve "Değişim Yönetimi ve Örgüt Geliştirme" konularında seminerler verdi. Bu konularda beş adet kitabı ve çok sayıda araştırma ve makalesi yayımlandı.

2003 yılında, "Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma" çalışmalarının koordinasyonundan sorumlu Başbakan Baş Müşaviri olarak atandı. 2003-2007 yılları arasında, Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yürüttü. 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan seçimlerde 23. dönem İstanbul Milletvekili seçilen Ömer Dinçer, 60. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atandı.

İngilizce bilen Ömer Dinçer, evli ve üç çocuk babasıdır.

Ömer Dinçer Kitapları - Eserleri

  • Türkiye'de Değişim Yapmak Neden Bu Kadar Zor?
  • Kamu Yönetimi Adabı
  • Bilirken Susmak
  • İşletme Yönetimine Giriş
  • Siyasetnameleri Yeniden Okumak
  • Stratejik Yönetim ve İşletme Politikası
  • Yönetim Dersleri

Ömer Dinçer Alıntıları - Sözleri

  • Günümüzde, çalışarak kazanmak ve dolayısıyla 'hak' sahibi olmak, üzerinde durulması gereken bir değer olmaktan çıkıyor. Çalışmadan kazanmak, üretmeden tüketmek birtakım insanların ortak degeri olarak ortaya çıkmaya başladı. Hakkına razı olmayanlarla, hakkını koruyamayanların giderek çoğaldığı bir toplumda yaşıyoruz. Gerçekte hakkına razı olmayanların sırası geldiğinde kendi hakkını koruyamaması tabiidir. Çünkü zihni veya bedeni hiçbir üretimde bulunmadığı halde kazanç saglayabilen bir insanın, haksızlık karşısında mücadele etmesi zor olacaktır. Ancak, gerçek hak sahiplerinin hakkını koruyamayacak duruma düşmesi, adaletsizliğin, bir başka ifadeyle zulmün kaynağını oluşturur. (Kamu Yönetimi Adabı)
  • ...Yapılan siyasetin halk tarafından kabul edilmesi ise ahlâk ölçülerine uymak gerekir. Hükümdarın DOĞRU ve SAMİMİ olması ise ADALETİ sağlar. (Kamu Yönetimi Adabı)
  • "Kısaca çağımızda , bir toplumun ekonomik refahı, sağlık ve huzuru, güvenlik ve istikrarı, devletin siyasi gücü ve rekabet edebilme yeteneği nüfus sayısına, servetin çokluğuna ve kaynakların zenginliğine değil, kamu yönetim sistemin niteliğine ve yöneticilerin ehliyetine bağlıdır." (Kamu Yönetimi Adabı)
  • “Günümüzde, “çalışarak kazanmak ve dolayısıyla hak sahibi olmak”, üzerinde durulması gereken bir değer olmaktan çıkıyor. Çalışmadan kazanmak, üretmeden tüketmek birtakım insanların ortak değeri olarak ortaya çıkmaya başladı. Hakkına razı olmayanlarla, hakkını koruyamayanların giderek çoğaldığı bir toplumda yaşıyoruz.” (Kamu Yönetimi Adabı)
  • "Kısaca çağımızda , bir toplumun ekonomik refahı, sağlık ve huzuru, güvenlik ve istikrarı, devletin siyasi gücü ve rekabet edebilme yeteneği nüfus sayısına, servetin çokluğuna ve kaynakların zenginliğine değil, kamu yönetim sistemin niteliğine ve yöneticilerin ehliyetine bağlıdır." (Kamu Yönetimi Adabı)

Yorum Yaz