tatlidede

Recep Yazıcıoğlu kimdir? Recep Yazıcıoğlu kitapları ve sözleri

Vali Recep Yazıcıoğlu hayatı araştırılıyor. Peki Recep Yazıcıoğlu kimdir? Recep Yazıcıoğlu aslen nerelidir? Recep Yazıcıoğlu ne zaman, nerede doğdu? Recep Yazıcıoğlu hayatta mı? İşte Recep Yazıcıoğlu hayatı... Recep Yazıcıoğlu yaşıyor mu? Recep Yazıcıoğlu ne zaman, nerede öldü?
  • 08.09.2023 12:16
Recep Yazıcıoğlu kimdir? Recep Yazıcıoğlu kitapları ve sözleri

Vali Recep Yazıcıoğlu edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Recep Yazıcıoğlu hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Recep Yazıcıoğlu hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Recep Yazıcıoğlu hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 2 Haziran 1948

Doğum Yeri: Trabzon

Ölüm Tarihi: 8 Eylül 2003

Ölüm Yeri: Ankara

Recep Yazıcıoğlu kimdir?

2 Haziran 1948'de Trabzon'un Sürmene ilçesinde doğan Recep Yazıcıoğlu, yüksek öğrenimini Ankara Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 1975 yılında askerliğini Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda asteğmen olarak yaptıktan sonra, 1968 yılında, Aydın Maiyet Memuru olarak göreve başladı. 1971 - 1984 yılları arasında sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca kaymakamlıkları görevinde bulundu. 1971 - 1984 yılları arasında, sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulundu.

 

 

 

1984 yılında Tokat Valiliği'ne atandı. Daha sonra, 14 Ağustos 1989'da Aydın Valisi olarak göreve başladı. 19 Ağustos 1991 tarihinde Erzincan Valiliği'ne atandı ve bu görevinden sonra, 26 Eylül 1999'da da Merkez Valiliği'ne getirildi. Evli, üç çocuk ve bir torun sahibi olan Recep Yazıcıoğlu, zaman zaman yaptığı sistem eleştirileriyle ve aykırı görüşleriyle dikkat çekti. Son olarak Denizli Valiliği görevinde bulunan Yazıcıoğlu, 2 Eylül 2003'de Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında trafik kazası geçirdi. Ankara İbn Sina Hastanesi'ne yatırılan Yazıcıoğlu, kazadan iki gün sonra bitkisel hayata girdi.

 

Türk halkının yakından tanıdığı ve çok sevdiği Vali Recep Yazıcıoğlu, 8 Eylül 2003'de Ankara İbn Sina hastanesi'nde vefat etti. Cenazesi bir gün sonra, Söke ilçesinde defnedildi.

Recep Yazıcıoğlu Kitapları - Eserleri

  • Bu Sistem Değişmeli
  • Sıradışı Bir Vali
  • Sil Baştan
  • Neden Sıradışı Bir Valiyim
  • Halkın Valisi

Recep Yazıcıoğlu Alıntıları - Sözleri

  • Hani kavaktan düşen adamın, "hemen doktor çağıralım" diyenlere, "aman eksik olsun, siz bana kavaktan düşmüş bir adam bulun" demesi gibi ülke problemlerine de daha önce benzer sorunlarla karşılaşıp üstesinden gelmiş adamları iş başına getirerek çözüm üretebiliriz.. (Sıradışı Bir Vali)
  • Kurulu düzene gözü kapalı uymayı ilahi emir gibi kabul eden, dünyadaki gelişmelere ve değişmelere rağmen 70 yıldır aynı zihniyet ve aynı kurallarla insanları fakirleştiren, insanları her alanda eli boş yığınlar haline getiren iktidar ve hükümet sahipleri bütün bu olumsuz gidiş, bu hızlı ve çöküş karşısında uyanmak zorundalar. İnsanları boş vaatlerle, sert tedbirlerle idare etmeye devam etmek kimseye bundan sonra hiç bir fayda sağlamayacaktır. (Bu Sistem Değişmeli)
  • Halkıyla bütünleşmeyen, ilmi, çağın tekniğini yakalayan halkıyla ters düşmeyen , halkından iğrenmeyen, halkını hor görmeyen, ona hakaret etmeyen, halkının bir parçası olan aydın ancak bu ülkeye hizmet getirir. (Bu Sistem Değişmeli)
  • Vali bey oldukça kırgın. Yalnız kendisini Erzincan'dan merkez Valiliğine alan baştakilere değil, topluma da kırgın bence. Kendisine hizmet edeni sahiplenmeyen bir toplum, hizmet edenle soyan arasında bir ayrım yapmayan toplum, yalnızca dedikodularla yetinen bir toplum belkide başına gelen kötü şeyleri hak ediyor.. (Sıradışı Bir Vali)
  • Karizmatik liderler, "vatandaşa bedel ödetmeyeceklerini, her şeyi kendilerinin yapacaklarını" vaat ederler. Vatandaş da afyon yutmuş gibi bu hayalî vaatlerle bir süre avunur durur. (Bu Sistem Değişmeli)
  • Katılımcı demokratik liberal sistem gelişmiş ülkelerin modelidir. Merkeziyetçi devletçi güdümlü sistem geri kalmış ülkelerin modelidir. (Bu Sistem Değişmeli)
  • Geri kalmış ülkelerde, Kurtarıcılar ideoloji empoze etmişlerdir. Bunu Papağan gibi sürekli tekrar ettirerek Bunun dışında insanlara düşünme, duyma, araştırma imkanı tanımak istememişlerdir. (Sil Baştan)
  • Milliyetçilik, en iyiyi, en az zamanda, en az para ile yapmaktır. (Bu Sistem Değişmeli)
  • Bedeli ödenmeyen gelişme ve kalkınma olmaz. (Bu Sistem Değişmeli)
  • Tarihimizdeki otoriter yönetimler sonucu her işi ve her şeyi en başta sorumlu olan tek insana havale ve ihale etmek geleneği vardır. (Sil Baştan)
  • Ona göre; Bu sorunlar, Herşeyi devletten bekleyen, kendi gücünü farketmeyen toplumsal altyapının bir ürünüydü. (Sil Baştan)
  • Toplumun dayatması; Siyasi ve idari yapıyı zorlamadıkça, sistemden nemalanan kadrolar tek taraflı bir irade ile bu konumlarından vazgeçmeyecektir. (Sil Baştan)
  • Kalkınma ve gelişme; tüm örneklerinde görüldüğü gibi, devletin değil halkın işidir. (Sil Baştan)
  • Sistem; Dışladığı, ittiği, ezdiği ve horladığı insanlardan nasıl itaat bekler? (Sil Baştan)
  • Bir Japon atasözü vardır: “Bir yıl sonrasını düşünürsen pirinç, on yıl sonrasını düşünürsen ağaç, yüz yıl sonrasını düşünürsen insan yetiştir.” (Bu Sistem Değişmeli)
  • Vali bey oldukça kırgın. Yalnız kendisini Erzincan'dan merkez Valiliğine alan baştakilere değil, topluma da kırgın bence. Kendisine hizmet edeni sahiplenmeyen bir toplum, hizmet edenle soyan arasında bir ayrım yapmayan toplum, yalnızca dedikodularla yetinen bir toplum belkide başına gelen kötü şeyleri hak ediyor.. (Sıradışı Bir Vali)
  • Stanford’un da belirttiği gibi Tanzimat’ın en büyük kötülüğü, halkın teşebbüs ve insiyatif kabiliyeti yerine bürokrasiyi, devleti ikame etmesi, her şeyi devlete ihale ve havale etmesidir. (Bu Sistem Değişmeli)
  • Siyasî partiler; program-proje tartışacağına, geçmişe yönelik zihniyet tartışmaları ile (Alevi-sünni, Laik-antilaik, Atatürkçü-İslamcı) öyle bir toz duman çıkarıyorlar ki, Sonuçta; Kaos, umutsuzluk ve çözümsüzlükten başka elde birşey kalmıyor. (Sil Baştan)
  • Yüksek enflasyon, pkk terörü, geciken Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin kalkınması, ansızın gelen 99 Marmara depremi ise sorunları daha da ağırlaştırdı. Güncel bir tanımlamayla; Kimine göre sistem tıkandı, kimine göre, devlet çöktü. (Sil Baştan)
  • Yönetime katılmayan, yönetimin dışında, “bana ne hastalığı”na yakalanmış sürekli kurtulmayı bekleyen toplumlar, ne demokrasiyi, ne insan haklarını ne de gelişmeyi ve kalkınmayı sağlayabilir. (Bu Sistem Değişmeli)

Yorum Yaz