Şemseddin Bektaşoğlu kimdir? Şemseddin Bektaşoğlu kitapları ve sözleri
Yazar Şemseddin Bektaşoğlu hayatı araştırılıyor. Peki Şemseddin Bektaşoğlu kimdir? Şemseddin Bektaşoğlu aslen nerelidir? Şemseddin Bektaşoğlu ne zaman, nerede doğdu? Şemseddin Bektaşoğlu hayatta mı? İşte Şemseddin Bektaşoğlu hayatı...

Yazar Şemseddin Bektaşoğlu edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Şemseddin Bektaşoğlu hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Şemseddin Bektaşoğlu hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Şemseddin Bektaşoğlu hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 1955
Doğum Yeri: Giresun
Şemseddin Bektaşoğlu kimdir?
1955 de Giresun/Tirebolu'da doğmuştur. İstanbul iktisat fakültesinden mezun olduktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi işletme fakültesinde master yapmıştır. Halen özel sektörde yöneticilik yapmaktadır. Bunun yanısıra kendisi eski usül medrese tahsilini dini ilimlerde de tamamlamıştır. Youtube üzerinde birçok sohbetine de erişilebilir.
Özellikle Ramazan ayında iftar ve sahur programlarında karşılaşabileceğiniz, güler yüzlü, tatlı sohbeti olan bir beyefendidir.
Şemseddin Bektaşoğlu Kitapları - Eserleri
- Temel İlmihal Bilgileri - 1
- Temel İlmihal Bilgileri - 2
- Temel İlmihal Bilgileri - 1
- Temel İlmihal Bilgileri 2.Cilt
Şemseddin Bektaşoğlu Alıntıları - Sözleri
- Allahu Teala için yapılmayan ibadetin hiçbir değeri yoktur. (Temel İlmihal Bilgileri - 1)
- Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur; Kim emrolunduğu gibi abdest alır ve emrolunduğu şekilde namaz kılarsa, geçmiş günahları bağışlanır. (Temel İlmihal Bilgileri - 1)
- İctihada konu olan meselelerde bir Müslüman müctehid ise kendi ictihadına göre amel etmesi gerekir. Müctehid değil ise bir müctehidin ictihadına uymakla mükelleftir. (Temel İlmihal Bilgileri - 1)
- Umumi olarak Allahu Teala’nın emirlerini tutup, yasaklarından kaçınmaktan ibaret olan ibadette en mühim unsur niyettir. İnsanın ibadeti niyetine göre değer kazanır. Bu bakımdan ibadetin ruhu olan ihlas yalnız Allahu Teala için ibadet etmek demektir. (Temel İlmihal Bilgileri - 1)
- "Kazandığınız şeylerin guzel/helal olanlarından infak ediniz. Size verilse gözünüzü yummadan almayacağıniz kötü mali hayır diye infak etmeye kalkışmayın. " Bakara 2/267 (Temel İlmihal Bilgileri 2.Cilt )