matesis
dedas

Sevda Sarıkaya kimdir? Sevda Sarıkaya kitapları ve sözleri

Öğretim Üyesi, Nöroloji Uzmanı, Yazar Sevda Sarıkaya hayatı araştırılıyor. Peki Sevda Sarıkaya kimdir? Sevda Sarıkaya aslen nerelidir? Sevda Sarıkaya ne zaman, nerede doğdu? Sevda Sarıkaya hayatta mı? İşte Sevda Sarıkaya hayatı...
  • 08.12.2022 12:00
Sevda Sarıkaya kimdir? Sevda Sarıkaya kitapları ve sözleri
Öğretim Üyesi, Nöroloji Uzmanı, Yazar Sevda Sarıkaya edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Sevda Sarıkaya hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Sevda Sarıkaya hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Sevda Sarıkaya hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Yrd. Doç. Dr. Sevda Sarıkaya

Doğum Tarihi: 1977

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Sevda Sarıkaya kimdir?

Nöroloji uzmanı Yrd. Doç. Dr. Sevda Sarıkaya 1977 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlk, Orta ve Lise öğreniminin her birini birincilikle, İstanbul Kadıköy’de tamamlamıştır. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. 2001 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalında ihtisas yapmaya başlamıştır. 2005 yılında buradaki ihtisasını tamamlamıştır. Sonrasında Tokat Devlet Hastanesinde 1,5 yıl zorunlu hizmet görevini tamamlayıp, 2007 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesinde Yrd. Doç. Dr. olarak yeni görevine atanmıştır. Asistanlığının son 2 yılında Demans (özellikle Alzheimer Hastalığı) ile ilgilenmeye başlamıştır. 2009-2010 yılları arasında University of Minnesota ile afiliye olan Hennepin County Medical Center Huntington Kliniği ve Struthers Parkinson’s Center’da Observership/ Researcher olarak çalışmalarına devam etmiştir. 2011-2012 yılları arasında TDV Özel 29 Mayıs Hastanesi Ankara’da özellikle Demans ve Hareket Bozuklukları hastaları ağırlıkta olmak üzere poliklinik ve hasta takibi yapmıştır. Aynı dönemde tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak ”Unutkanlık Yaşlanmanın Doğal Bir Sonucu mudur? Alzheimer Hastalığı ve Alzheimer Hastalarına Yaklaşım” konulu konferanslarının birincisi ve ikincisi ile ”Beyin Yaşlanması önlenebilir mi?” isimli konferansını halka açık olarak, çeşitli kuruluşlarda ve bakım evlerinde düzenlemiştir. Konferanslarının çoğu basında yer almıştır. Verdiği konferanslarının konuları ile bağlantılı birçok basın kuruluşu ile röportajları yayınlanmıştır. 2013 yılının başlaması ile birlikte Yrd. Doç. Dr. Sevda Sarıkaya İstanbul Beykoz Medistate Kavacık Hastanesinde Nöroloji Uzmanı olarak göreve başlamıştır. 2014 senesi Eylül ayı sonlarından itibaren Ataşehir’de kendi muayenehanesinde klinik ve konferans çalışmalarına devam eden Dr. Sarıkaya'nın yerli ve yabancı birçok bilimsel dergide makaleleri mevcuttur. İyi derecede İngilizce bilmektedir, evli ve bir çocuk annesidir.

Sevda Sarıkaya Kitapları - Eserleri

  • Ya Evde Yoksam
  • Beynini Genç Tut Unutkanlıktan Kurtul!
  • Anılar Silinirken
  • Beynin Gizemleri Çözülürken

Sevda Sarıkaya Alıntıları - Sözleri

  • Aşırı sıcak, kaynayan bir kazanı karnıma koymuşlar sanki. İçim kıpır kıpır ama rahatsız edici. Bazen altını kısıyorlar, bazen de harlı ateşte iyice kaynatıyorlar. Buharı da düdüklü tencereninki gibi çıksa ya göbek deliğimden! Belki o zaman biraz rahatlardım. Ama ne çıkıyor, ne de kazan yok oluyor. Karnımda kocaman bir kazan taşıyorum ben evet. Yüreğimden akanlar da oraya doluyorlar. Sıcağın içerisinde eriyip kayboluyorlar. (Anılar Silinirken)
  • Mutluluk şartlara bağlı değilmiş, onu öğrendim. Suçladığın her şeyi affettiğinde ve bulunduğun anı yaşadığında kendiliğinden gelirmiş... (Anılar Silinirken)
  • Diyorum ki şöyle bir anda hayatımı izler Konumundan fırlayıp dümeni ele geçirsem. Sonrasında ise tamamen kendi istediğim limanlarda konaklasam. Yaşamdaki misafirliğimin tadını çıkarsam... (Ya Evde Yoksam)
  • 'anlar' birleştirip 'anılar' biriktirmeyi öğrendim. Biriken anıların doldurduğum Sevgi'nin Dünyasında bulduğum huzuru, başka yerlerde aramanın gereksizliğini öğrendim. galiba ben mutlu olmayı öğrendim... (Anılar Silinirken)
  • "Hayat o kadar acımasız ki, omzuna bir heybe al, onun bir gözünu kes diğeri sağlam olsun.Kötüleri at o delik heybeye gitsinler, sağlam olanları diğerinde biriktir.Canın sıkıldığında ,seni üzdüklerinde iyileri çıkar çıkar kendine enerji topla." - Ümmiye Koçak'ın anneannesi (Beynin Gizemleri Çözülürken)
  • Uyurgezerlikte genetigin rolu büyüktür. (Beynin Gizemleri Çözülürken)
  • mutluluk şartlara bağlı değilmiş, onu öğrendim. şuçladığın her şeyi affettiğinde ve bulunduğun anı yaşadığında kendiliğinden gelirmiş... (Anılar Silinirken)
  • Her adım beni sana yaklaştırıyor anne. Ama ileriye değil,geriye doğru... Ve en uçta, sayamadığım kadar basamak ötede, sen bekliyorsun beni.. (Ya Evde Yoksam)
  • Karanlıkları tadabilmek için illa da geceler gerekli değildir ama gecede yaşanan karanlıkların tadı hep bir başkadır. Buruk da olsa sevinç taşır geceler. Çünkü sabah olacaktır. Sabahlar hep umut doludur. Hiç bitmedi benim sabahlarım, o yüzden hala umudum var... (Anılar Silinirken)
  • Her unutkanlık asla Alzheimer hastalığı değildir. (Beynini Genç Tut Unutkanlıktan Kurtul!)
  • Samimi olanın bir bakışı bile yetiyor zaten, konuşmasına gerek yok. (Ya Evde Yoksam)
  • "Zihninizi düzenli kitap rafları gibi kullanın dağınık bir masa üstü gibi değil ." (Beynini Genç Tut Unutkanlıktan Kurtul!)
  • Bazen uyanıkken çözüm bulamadığımız bir konuya rüyalarımızda çözüm bulabiliriz. (Beynin Gizemleri Çözülürken)
  • Uyku, zihni istediği diyarlarda dolaştıran bir zaman dilimi. Rüyalarımız gerçeklerimiz olsa, gerçeklerimiz ise rüya. İşte o zaman şeffaf bir kelebek kanadı olabiliriz gibi geliyor bana. (Ya Evde Yoksam)
  • Yaşın kaç olursa olsun Hayat yorgunluğu, yürek kırgınlığıymış anladım... (Ya Evde Yoksam)
  • Yaşın kaç olursa olsun hayat yorgunluğu, yürek kırgınlığıymış anladım... (Anılar Silinirken)
  • "Zihninizi düzenli kitap rafları gibi kullanın, dağınık bir masa üstü gibi değil." (Beynini Genç Tut Unutkanlıktan Kurtul!)
  • Müziğin matematiğini kuran kişi Pisagor'dur. Eski Mısır'da müzik, matematik ve ezoteri birlikte okutulurdu.Formülleri ortaya konurdu. (Beynin Gizemleri Çözülürken)
  • "Kızım , el sana her şeyi öyle bir ögretir ki, ibriğin bol yerinden koyar, dar yerinden damla damla damlatılır." - Ümmiye Koçak'ın anneannesi (Beynin Gizemleri Çözülürken)
  • Ayıp nedir ki? Başkasının zihnine göre hareket edip onu mahçup etmeyecek şekilde davranman mı, yoksa doğru olan, kendiliğinin farkına varıp hissettiğin şekilde var olman mı? (Ya Evde Yoksam)

Yorum Yaz