tatlidede

Stephen Glenn kimdir? Stephen Glenn kitapları ve sözleri

Öğretmen,yazar,konuşmacı Stephen Glenn hayatı araştırılıyor. Peki Stephen Glenn kimdir? Stephen Glenn aslen nerelidir? Stephen Glenn ne zaman, nerede doğdu? Stephen Glenn hayatta mı? İşte Stephen Glenn hayatı... Stephen Glenn yaşıyor mu? Stephen Glenn ne zaman, nerede öldü?
  • 27.06.2022 05:00
Stephen Glenn kimdir? Stephen Glenn kitapları ve sözleri
Öğretmen,yazar,konuşmacı Stephen Glenn edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Stephen Glenn hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Stephen Glenn hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Stephen Glenn hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1941

Doğum Yeri:

Ölüm Tarihi: 2004

Ölüm Yeri:

Stephen Glenn kimdir?

Stephen Glenn Kitapları - Eserleri

  • A 'dan Z 'ye Pozitif Disiplin
  • Sınıfta Pozitif Disiplin

Stephen Glenn Alıntıları - Sözleri

  • Şu soruları sorarak çocukların düşünme ve muhakeme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilirsiniz: "Neler oldu? Sence bunun gerçekleşmesindeki sebep ne olabilir? Olay hakkında ne hissediyorsun? Bu tecrübeyi ilerde nasıl kullanabilirsin? Şu anda sorunumuzu çözmek için ne gibi fikirlerin var?" (A 'dan Z 'ye Pozitif Disiplin)
  • İtaatkârlık uzun yıllar once toplumda hayatı sürdürmek için önemli ve gerekli bir nitelik olmuş olabilir. Başarılı, mutlu günümüz toplumuna yararlı olmak için bireylerin içsel kontrole ve pozitif disiplin yöntemleri yoluyla edindirilmiş yaşam becerilerine gereksinimleri vardır. Ebeveynlerin, çocuklarına itaatkâr olmayı öğretme niyetiyle, ceza ve ödül kullandıkları zaman, asıl öğrettikleri şey çocuklarının ancak ebeveynleri oradayken itaatkar olmaları gerektiğidir. Çocukları iyi davrandıklarında yakalayıp ödüllendirmek, kötü davrandıklarında yakalayıp onları cezalandırmak ebeveynlerin sorumluluğu olur. Peki ebeveynler ortalıkta olmadığında ne olur? Ebeveynler cezaya başvurduklarında genellikle aldonırlar çünkü davranış o an için durur ve itaatkarlık kazandıklarına zannederler. Çocuğun gerçekte ne öğrenmekte olduğunu kontrol ettiklerinde şaşırabilirler. Çocuklar genellikle cezalandırıldıklarında şu beş karardan birini alırlar: • Öfke: "Bu haksızlık. Yetişkinlere güvenemem." •Öç alma: "Şimdilik kazanıyorlar ama onlara gostereceğim." •İsyan: "Onların yoluna girmek zorunda olmadığımı kanıtlamak için sırf tersini yapacağım." •Sinsilik:"Bir dahaki sefere yakalanmayacağım." •Azalan Öz değer: "Ben kotü biriyim ve tek başıma düşünemiyorum. Söylenildiginde yapmadıkça, sevilmeyeceğim ve değer görmeyeceğim." (A 'dan Z 'ye Pozitif Disiplin)
  • ''Çocuğunuzu tanıyor musunuz? Çocuğunuz ne düşünür? Nasıl hisseder? Hayattan beklediği nedir? Değerleri, umutları ve hayalleri nelerdir? Sizinkiler değil, onunkiler! Çocuğunuzun iç dünyasına girmeyi ve onun hayat felsefesini anlayıp saygı duymayı hiç denediniz mi? Çocuğunuzun kim olduğunu hiç merak ettiniz mi, yoksa sizin kendi değerlerinize, umutlarınıza ve hayallerinize tabi olması için onu yoğurmakla mı meşgulsünüz?'' (A 'dan Z 'ye Pozitif Disiplin)
  • Doğru karar tecrübeden, tecrübe kötü karardan gelir. (A 'dan Z 'ye Pozitif Disiplin)
  • “Yalanlar uydurma, insanların, gerçekle alay edileceğinden veya gerçeğin hafife alınacağından ya da onlara kötü yansıyacağından korktuklarında kullandıkları bir savunma mekanizmasıdır.” (A 'dan Z 'ye Pozitif Disiplin)
  • Bitkilerin suya ihtiyacı olduğu gibi çocukların da cesaretlendirilmeye ihtiyaçları vardır. (A 'dan Z 'ye Pozitif Disiplin)

Yorum Yaz