Susanna Clarke kimdir? Susanna Clarke kitapları ve sözleri
Britanyalı Roman Yazarı Susanna Clarke hayatı araştırılıyor. Peki Susanna Clarke kimdir? Susanna Clarke aslen nerelidir? Susanna Clarke ne zaman, nerede doğdu? Susanna Clarke hayatta mı? İşte Susanna Clarke hayatı...

Britanyalı Roman Yazarı Susanna Clarke edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Susanna Clarke hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Susanna Clarke hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Susanna Clarke hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Tam / Gerçek Adı: Susanna Mary Clarke
Doğum Tarihi: 1 Kasım 1959
Doğum Yeri:
Susanna Clarke kimdir?
1959 yılında Nottingham'da Metodist bir rahibin en büyük kızı olarak doğdu. Göçebe çocukluğu Kuzey İngiltere ve İskoçya kasabalarında geçti. Oxford'daki eğitiminin ardından yayıncılık alanında çalıştı. İngiltere'den ayrılarak iki yıl Torino ve Bilbao'da İngilizce öğretmenliği yaptı. 1992'de İngiltere'ye döndü. Ekim 2004'te yayınlanan ilk romanı Jonathan Strange ve Bay Norrel 2005 Hugo Ödülü'nü ve World Fantasy Ödülü'nü kazandı. Kısa ve uzun hikâyeleri çeşitli antolojilerde yer alan Susanne Clarke, romancı Colin Greenland'le birlikte Cabridge'de yaşamaktadır.
Susanna Clarke Kitapları - Eserleri
- Jonathan Strange ve Bay Norrell
- Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt - 2
- Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt - 3
- Piranesi
- Grace Adieu Hanımları ve Diğer Öyküler
Susanna Clarke Alıntıları - Sözleri
- Bilgili, terbiyeli tavırlar ve yumuşak bir mizaç, bunlar insanın mutluluğuna gelip geçici güzellikten çok daha fazla katkıda bulunabilir. (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt - 2)
- Tam tersine Bayan Bullworth, kadını cezalandıran ve erkekte hiçbir suç bulmayan bir ahlak sistemi bana korkunç geliyor. (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt - 2)
- Evin yarattığı her şeyi eşit derecede sevdiğini ve koruduğunu biliyorum. Ben de aynısını yapmaya mı çalışmalıyım? Ama yine de bir şeyi diğerine tercih etmesinin, bir şeyi diğerinden daha anlamlı bulmasının insanın doğasından kaynaklandığını anlayabiliyorum. (Piranesi)
- "Sanki talihim bana işkence etmeye karar vermiş, önce büyük armağanlar verip sonra hemen elimden alıyor." (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt - 2)
- "Çok ürkütücü bir hisse kapıldı, sanki bütün dünya çevresinde yaşlanıyor ve hayatının en güzel parçası kahkahalar, aşk ve masumiyet kaçınılmaz biçimde geçmişte kalıyordu." (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt - 2)
- "Resim yapmak insana her zaman işine yarayacak gözlem yapma alışkanlığını kazandırır." (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt - 3)
- İki bellek. Geçmiş olayları farklı hatırlayan pırıl pırıl iki akıl. Hangimizin yanıldığını söyleyecek üçüncü bir kişi yok. (Piranesi)
- "İnsan eğitiminden kaçamaz." (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt - 3)
- "Alçak gönüllü, sessiz ve iyi yürekli olmanın modası geçmişti." (Jonathan Strange ve Bay Norrell)
- Zamanla kavgalıyım. Artık bütün saatler gece yarısı. (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt - 3)
- "Bana büyü müyü demeyin! O da her şey gibi bir sürü engel ve hayal kırıklığıyla dolu." (Jonathan Strange ve Bay Norrell)
- “Derimin anlamı bu değil.” dedi, Vinculus. “Anlamı mı?” dedi Stephen. “Kullandığın kelime tuhaf. Yine de doğru, deri pek çok anlama gelebilir. Benimki herhangi birinin orta yerde bana vurabileceği ve ceza görmeyeceği anlamına gelir. Dostlarımın her zaman sokakta benimle görünmek istemeyebileceği anlamına gelir. Kaç kitap okursam okuyayım, kaç dil öğrenirsem öğreneyim her zaman merak uyandıran bir yaratık gibi görüleceğim anlamına gelir, tıpkı çarpım yapan bir at ya da konuşan bir domuz gibi. (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt - 3)
- "Bir büyücü büyüyle birini öldürebilir mi?" diye sordu Lord Wellington, Strange'e. Strange kaşlarını çattı. Bu soru hoşuna gitmemiş gibiydi. "Bir büyücü öldürebilir sanırım." diye itiraf etti. "Ama bir beyefendi asla öldüremez." (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt - 2)
- İlerleme fikri akıllarını başlarından almıştı bir kere ve yeni olan her şeyin eski olandan üstün olduğuna inanıyorlardı. Sanki bir şeyin değeri tarihteki sırasına göre ölçülebilirmiş gibi! (Piranesi)
- Alçakgönüllü, sessiz ve iyi yürekli olmanın modası geçmişti. (Jonathan Strange ve Bay Norrell)
- "Sorumuz şu" dedi Bay Honeyfoot. "Neden büyü artık büyük ulusumuzda bir zamanlar bulunduğu itibarlı konumda değil? İngiltere'de artık neden büyü tatbik edilmiyor?" Bay Norrell şöyle dedi: "Sorunuz konusunda size yardım edemem efendim çünkü anlayamadım. Bu yanlış soru. İngiltere'de büyü bitmedi. Şahsen ben hiç de fena sayılmayacak bir büyücüyüm." (Jonathan Strange ve Bay Norrell)
- "Bay Lascelles'e çok güveniyorum. Güvendiğimi biliyorsun. Danışabileceğim başka kimse kalmadı." "Ben hâlâ buradayım." dedi Childermass. Bay Norrell küçük gözlerini çok hızlı bir biçimde kırpıştırdı. Ama sen yalnızca bir uşaksın demesine ramak kalmıştı ama hiçbir şey söylemedi. Childermass onu yine de anlamışa benziyordu. Tiksintisini belli eden alçak bir ses çıkardı ve yürüyüp gitti. (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt - 3)
- Yeni büyücülerden biri bağırarak Strange'in gelip gelmeyeceğini sordu. Bir diğeri Norrell'in gelip gelmeyeceğini öğrenmek istiyordu. "Hayır beyler." dedi Childermass. "Gelmeyecekler. Benimle idare etmeniz gerekecek. Strange'le Norrell'i bir daha İngiltere'de göreceğimizi sanmam. En azından bu kuşak göremeyecek." "Neden?" diye sordu Bay Segundus. "Nereye gittiler?" Childermass gülümsedi. "Büyücülerin eskiden gittiği yere. Gökyüzünün arkasına, yağmurun diğer tarafına." (Jonathan Strange ve Bay Norrell Cilt - 3)
- Yeni olan bir şeyin eski olandan üstün olduğuna inanıyorlardı. Sanki bir şeyin değeri tarihteki sırasına göre ölçülebilirmiş gibi! Ama eski insanların bilgeliği öylece kaybolmazmış gibi geliyordu bana. (Piranesi)
- Bazı şeyler vardır ki bütün dünyanın okuyabileceği biçimde yazılmaması gerekir. (Jonathan Strange ve Bay Norrell)