diorex
sampiyon

Sylvie Le Bon De Beauvoir kimdir? Sylvie Le Bon De Beauvoir kitapları ve sözleri

Felsefe profesörü Sylvie Le Bon De Beauvoir hayatı araştırılıyor. Peki Sylvie Le Bon De Beauvoir kimdir? Sylvie Le Bon De Beauvoir aslen nerelidir? Sylvie Le Bon De Beauvoir ne zaman, nerede doğdu? Sylvie Le Bon De Beauvoir hayatta mı? İşte Sylvie Le Bon De Beauvoir hayatı...

  • 26.02.2022 08:00
Sylvie Le Bon De Beauvoir kimdir? Sylvie Le Bon De Beauvoir kitapları ve sözleri
Felsefe profesörü Sylvie Le Bon De Beauvoir edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Sylvie Le Bon De Beauvoir hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Sylvie Le Bon De Beauvoir hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Sylvie Le Bon De Beauvoir hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 17 Ocak 1941

Doğum Yeri:

Sylvie Le Bon De Beauvoir kimdir?

Sylvie Le Bon-de Beauvoir, Simone de Beauvoir'un evlatlık kızıdır. O bir felsefe profesörüdür. İki kadın arasındaki toplantı, Beauvoir'ın kendisine ithaf ettiği Tout compte fait adlı kitapta anlatıldı.

1960'lı yıllarda, Sylvie Le Bon, genç bir felsefe öğrencisi ve Beauvoir'ın kitaplarını onunla tanışmaya karar verdiği kadar güçlü bir felsefe öğrencisi olarak gösteriyordu. Başlangıçta onun tarafından çok korkutulan Sylvie'nin gençliğine rağmen hızla 60 yaşındaki yazarın dostu oldu. Birlikte yolculuk ettiler ve felsefe ve feminist mücadele anlayışlarını kurdular.

Jean-Paul Sartre 1980'de öldüğünde, Sylvie yorgun ve hasta Simone de Beauvoir'ün bakımını üstlendi. Kızkardeşi Hélène de Beauvoir'a bağımlı kalmamak için Simone Sylvie'yi kabul etmeye ve aynı zamanda ona edebi eserlerine ahlaki haklar tanımaya karar verdi.

Sylvie Le Bon De Beauvoir Kitapları - Eserleri

  • Özgürlüğü Yazmak

Sylvie Le Bon De Beauvoir Alıntıları - Sözleri

  • Skandalın en skandal yaratan yanı, ona alışılmasıdır. (Özgürlüğü Yazmak)
  • "Venedik'e bir daha asla ele geçmeyecek o bakışla baktık: İlk bakışla." (Özgürlüğü Yazmak)
  • Derin bir yalnızlık çekiyorum, kendim dışında kimseyle gerçekten düşündüğüm hiçbir şeyi konuşamıyorum. (Özgürlüğü Yazmak)
  • Skandalın en skandal yaratan yanı, ona alışılmasıdır (...) Bir ülkeyi yönetenler o ülke adına cinayet işlenmesini kabul ederse bütün yurttaşlar katil bir ulusun yurttaşı olur. (Özgürlüğü Yazmak)
  • Yaşamım kendime anlattıkça gerçek hâle gelecek güzel bir masal. (Özgürlüğü Yazmak)
  • "Her acı çok üzüntü verir, ama onu dayanılmaz kılan, acıyı çekenin dünyanın geri kalanından ayrı düşmüş hissetmesidir kendini; acı paylaşıldığında en azından bir sürgün yeri olmaktan çıkar." (Özgürlüğü Yazmak)

  • Ölümüme karşı saptadığım kadarıyla bir yarı kayıtsızlık içinde olmam, çöküşün bana hala epey uzak görünmesinden mi kaynaklanıyor? Yoksa eskisi kadar bağlı değil miyim yaşama? Galiba gerçek neden başka: On beş yıl, yirmi yıl içinde göçüp gidersem, ölen çok yaşlı bir kadın olacak. O seksenliğin ölümü yüreğimi sızlatamıyor, onda yaşamayı istemiyorum. Bu gidişi düşündüğümde bana acılı gelen tek şey, birkaç kişiye yaşatacağım üzüntü: Mutlulukları bana en gerekli olan kişiler onlar. (Özgürlüğü Yazmak)
  • "Yaşamımda kesin bir başarı oldu: Sartre'la ilişkim. Otuz yılı aşkın bir sürede sadece bir akşam küskün uyuduk." (Özgürlüğü Yazmak)
  • Beauvoir eski Fransız sömürgelerinden hiçbirine, bu ülkeler bağımsızlıklarına kavuştuktan sonra tekrar gitmeyecektir. (Özgürlüğü Yazmak)
  • Herkes "olmak ister ama elinden ancak "varolmak" gelir. (Özgürlüğü Yazmak)
  • Gerçek şu ki ben bir yazar kadınım: Bir yazar kadın, yazı yazan bir ev kadını değildir, bütün varoluşu yazının buyruğu altında bulunan kadındır. Böylesi bir ömür her ömre bedeldir. Kendi nedenleri, kendi düzeni, kendi amaçları vardır, bu yaşamı çılgınca diye nitelemek için onlardan hiçbir şey anlamamış olmak gerekir. La Force des choses (Koşulların Gücü), 1963 (Özgürlüğü Yazmak)
  • "Biliyorum ki kişi kendini asla tanıyamaz, ancak anlatabilir." (Özgürlüğü Yazmak)
  • Ölümüme karşı saptadığım kadarıyla bir yarı kayıtsızlık içinde olmam, çöküşün bana hala epey uzak görünmesinden mi kaynaklanıyor? Yoksa eskisi kadar bağlı değil miyim yaşama? Galiba gerçek neden başka: On beş yıl, yirmi yıl içinde göçüp gidersem, ölen çok yaşlı bir kadın olacak. O seksenliğin ölümü yüreğimi sızlatamıyor, onda yaşamayı istemiyorum. Bu gidişi düşündüğümde bana acılı gelen tek şey, birkaç kişiye yaşatacağım üzüntü: Mutlulukları bana en gerekli olan kişiler onlar. Tout compte fait (Özgürlüğü Yazmak)

  • Kadın doğulmaz, olunur. Dişilik (tıpkı erkeklik gibi) bir doğa olgusu değil bir kültür olgusudur, değiştirilmez bir özden türemez, tarihsel bir varoluştan ileri gelir, bir kader değil, bir üründür. (Özgürlüğü Yazmak)

Yorum Yaz