Taşkın Kılıç kimdir? Taşkın Kılıç kitapları ve sözleri
Akademisyen Taşkın Kılıç hayatı araştırılıyor. Peki Taşkın Kılıç kimdir? Taşkın Kılıç aslen nerelidir? Taşkın Kılıç ne zaman, nerede doğdu? Taşkın Kılıç hayatta mı? İşte Taşkın Kılıç hayatı...

Doğum Tarihi: 1979
Doğum Yeri: Artvin, Türkiye
Taşkın Kılıç kimdir?
Taşkın Kılıç ,1979 yılında Artvin’de doğdu. Sırasıyla, Sağlık Meslek Lisesi, Kalite Yönetimi Bölümü, İşletme Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini tamamlayarak, 2017 yılında, Yönetim ve Strateji alanında doçent oldu. Uzun yıllar özel ve kamu hastanelerinde görev yapan Kılıç, 2009 yılında akademisyenliğe geçiş yaptı. Halen Ordu Üniversitesi SBF Dekan Yardımcılığı Sağlık Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürütmektedir. Akademisyenliğinin yanında aktif olarak TÜBİTAK Akıllı Şehir- Akıllı Sağlık Projesinde danışmanlık yapmakta ve global markalara eğitimler vermektedir.
Nasıl Başardılar, Güncel Yönetim Paradigmaları, Altın Kalpli İnsanlar Ülkesi, e-Sağlık ve Teletıp, İnsanlar Başaklara Benzer adlı kitapların yazarı olan Kılıç, 6 adet patent ve birçok ulusal ve uluslararası bilimsel yayına sahiptir.
İngiltere, Malta, ABD, Polonya, İsveç, Norveç, Hollanda, Finlandiya ve Bulgaristan’da ziyaretçi akademisyen olarak araştırmalar yapıp dersler veren Kılıç, İngilizce bilmektedir.
İletişim:
Mail: [email protected]
Instagram: taskinkilicofficial
Taşkın Kılıç Kitapları - Eserleri
- Nasıl Başardılar?
- Yaşamını Bilgelikle Taçlandır
- Altın Kalpli İnsanlar Ülkesi
- e-Sağlık ve Teletıp
- İnsanlar Başaklara Benzer
- Güncel Yönetim Paradigmaları
- Gönül ile Aklın Buluşması
Taşkın Kılıç Alıntıları - Sözleri
- Türkiye'de belirsizlik algısı çok yüksektir. Bu nedenle, daha çok garantili işlere girip, ev almak isteriz. (Yaşamını Bilgelikle Taçlandır)
- Bu dönemin kuralları- kuralsızlığı, koşulları, oyuncuları ve beklentileri çok farklı ve belirsizdir. (Güncel Yönetim Paradigmaları)
- “Sadelik, en yüksek gelişmişlik düzeyidir.” Leonardo da Vinci (Güncel Yönetim Paradigmaları)
- Kangren olan kolu kesmezsen, bütün vücudunu sarar. (Nasıl Başardılar?)
- Şans, hazırlıklı akıllara güler. (Nasıl Başardılar?)
- "Yaşam hep düzse bir sorun vardır. Onu bazen engebeli hale getirmek gerekir." (Nasıl Başardılar?)
- “Ölçemediğini, yönetemezsin.” (Güncel Yönetim Paradigmaları)
- Bilgelik, bilmekle değil; olmakla ilgili bir yaşamdır. (Yaşamını Bilgelikle Taçlandır)
- Sana güveniyorum demek seni seviyorum demekten daha etkilidir. (Altın Kalpli İnsanlar Ülkesi)
- ... tartıştığınız zaman kalplerinizin arasına mesafe girmesine izin vermeyin. Aranıza mesafe koyacak sözcüklerden uzak durun. Aksi takdirde mesafenin arttığı öyle bir gün gelir ki, geriye dönüp birbirinize yakınlaşacak yolu bulamayabilirsiniz." (Yaşamını Bilgelikle Taçlandır)
- Bazen duyuyorum; "maaşı azmış, bu nedenle rüşvet almış." Değerli dostlar, maaşınız az ise gidin limon satın, hamallık yapın ama asla rüşvete, yolsuzluğa tenezzül etmeyin. Zira "haramın binası olmaz" diye, çok güzel bir söz vardır. (Yaşamını Bilgelikle Taçlandır)
- ...bu çağda 2+2, her zaman 4 etmiyor. (Güncel Yönetim Paradigmaları)
- Dünyanın başka ülkelerinden gelen insanlar bizim tarihimizi, geleneklerimizi, kültürümüzü araştırıp birçok zahmete katlanıyorlar. Ama bizler hemen yanı başımızdaki bizi var eden milli değerlerimizi sahiplenmiyoruz. (Nasıl Başardılar?)
- “Yönetim; bilimlerin en yenisi, sanatların en eskisidir.” (Güncel Yönetim Paradigmaları)
- Sınırları olan vizyon mükemmele giden yolu engeller. (Nasıl Başardılar?)
- “Bir söz bazen penceredir, bazen duvar” - Ruth Bebermeyer (Altın Kalpli İnsanlar Ülkesi)
- Elleriyle çalışan inşa, işçidir. Elleri ve kafasıyla çalışan insan, ustadır. Elleri, kafası ve yüreği ile çalışan insan, sanatkârdır. -Goethe (Gönül ile Aklın Buluşması)
- "Mey biter saki kalır, her renk solar haki kalır. Diploma insanın cehlini alsa da, hamurunda varsa eşeklik; baki kalır"... ~Fuzuli (Yaşamını Bilgelikle Taçlandır)
- “Değişmeyen tek şey değişimdir.” Herakleitos (Güncel Yönetim Paradigmaları)
- “Önce duygular, sonra bedenler ölür.” (Güncel Yönetim Paradigmaları)