Veysel Sönmez kimdir? Veysel Sönmez kitapları ve sözleri
Akademisyen Veysel Sönmez hayatı araştırılıyor. Peki Veysel Sönmez kimdir? Veysel Sönmez aslen nerelidir? Veysel Sönmez ne zaman, nerede doğdu? Veysel Sönmez hayatta mı? İşte Veysel Sönmez hayatı...

Akademisyen Veysel Sönmez edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Veysel Sönmez hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Veysel Sönmez hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Veysel Sönmez hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Veysel Sönmez kimdir?
Veysel Sönmez Kitapları - Eserleri
- Eğitim Felsefesi
- Öğretim İlke ve Yöntemleri
- Eğitim Bilimine Giriş
- Sevgi Eğitimi
- Öğretmen El Kitabı Program Geliştirmede
- Bilim Felsefesi
- Eğitim Felsefesi
- Hayat Bilgisi Öğretimi ve Öğretmen Klavuzu
- Örneklendirilmiş Bilimsel Araştırma Yöntemleri
- Örnekleriyle Eğitimde Program Değerlendirme
Veysel Sönmez Alıntıları - Sözleri
- Modern okul sistemine radikal eleştiriler yapılmıştır. Bunların başında Ivan Illich gelir. Toplumun okulsuzlaştırılmasını savunmuştur. Illich, okul sistemini son derece pahalı, antidemokratik, insan doğasına ters düşen ve zihinleri köleleştirici işlevleri olan eski ve köhneleşmiş bir sistem olarak görür. Ayrıca, okulların açık müfredatlarının yanında bir de ideolojik içerikli gizli müfredat içerdiğini, bunun öğrencileri sisteme bağımlı duruma getirdiğini, okullaşmanın asıl amacının da bunlar olduğunu belirtir. (Eğitim Bilimine Giriş)
- Aydınlanma artık okuldan kovulmuştur. (Eğitim Felsefesi)
- Zamanını boşa geçirdin ne işe yaradı? (Eğitim Felsefesi)
- Demokrasi için en tehlikeli yaratık demagogdur. (Eğitim Felsefesi)
- Brahmanizm'e göre her yerde Tanrı vardır. Beden değil, ruh önemlidir. Her türlü bilinçten ve kişilikten kurtulmak ve ölmek gerekir. Ölüm kurtuluştur. Ebedi mutluluktur. (Eğitim Bilimine Giriş)
- Öğretmenlik bu denli zor, önemli ve profesyonel bir meslek olduğundan, öğretmenlerin özlük hakları yeniden düzenlenmelidir. Onlara toplu sözleşmeli, grevli sendika hakkı tanınmalıdır. Öğretmen yetiştirme zamanla yüksek lisans ve giderek doktoraya doğru çekilmeli, eğitim profesyonel bir ekiple yapılacak hâle getirilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı hükümetlerin değil, devletin politikasını uygulayan özerk kurumlardan oluşan yeni bir yapıya kavuşturulmalıdır. (Eğitim Bilimine Giriş)
- Dünyada ne kadar insan varsa, o kadar felsefe vardır. (Eğitim Felsefesi)
- Bilim yanlışlama sürecidir. (Eğitim Felsefesi)
- Çocuk, bir insan olarak kendi kendini korumasını, bolluğa da yoksulluğa da göğüs germesini, gerekirse İzlanda buzları, yine gerekirse Malta kayalıkları üzerinde yaşamasını öğrenmelidir. (Eğitim Bilimine Giriş)
- Eğitilecek bireyin yaşı küçüldükçe öğretmenlik zorlaşmaktadır. Onun için ilköğretimde görev yapacak öğretmenlerin her açıdan en iyi yetiştirilmesi gerekmektedir; çünkü insanın zihinsel, duyuşsal, devinişsel ve sezgisel özellikleri ve kişiliği bu dönemde biçimlenmektedir. (Eğitim Bilimine Giriş)
- Eğitim sürecinin en önemli öğelerinden biri öğretmendir. Öğretmen eğitimde hedeflenen öğrenmelerin gerçekleştirilmesinde en büyük yol göstericidir. (Eğitim Bilimine Giriş)
- Öğrenme ölçülemez türden yeniden bir yaratımdır. (Eğitim Felsefesi)
- Öğretmenlik davranış mühendisliği olmuştur. Herkes, her üniversite mezunu öğretmen olamaz ve öğretmen olarak da atanmamalıdır. (Eğitim Bilimine Giriş)
- Mutlak olarak karşı çıktığı tek şey, evrensel ölçütlerdir. (Eğitim Felsefesi)
- Okul bu kokuşan sistemin kilisesidir. (Eğitim Felsefesi)
- Cumhuriyet döneminde öğretmen yetiştirmeye çok önem verilmiştir; çünkü cumhuriyeti savunacak kuşakları onlar yetiştirecekti. (Eğitim Bilimine Giriş)
- Okul tüm tımarhanelerin de ötesine, sağına düşer. (Eğitim Felsefesi)
- Okul, boş bir kamu kuruluşudur. (Eğitim Felsefesi)
- Okullar ve medreseler bilim yuvası olmaktan çıkmış, tarikatların tutarsız görüşlerinin savunulduğu, tartışıldığı, dinî duyguların istismar edildiği, din tacirlerinin bulunduğu yerler hâline gelmiştir. Bu durum Osmanlı Devleti'nin çöküşünü hızlandıran etmenlerden biridir; çünkü bu medrese mezunları ve cahil, çıkarcı müderrisler her türlü yeniliğe karşı çıkmışlar, yeniçerileri kullanarak isyanların öncüsü olmuşlardır. (Eğitim Bilimine Giriş)