matesis
dedas

William Makepeace Thackeray kimdir? William Makepeace Thackeray kitapları ve sözleri

İngiliz Yazar William Makepeace Thackeray hayatı araştırılıyor. Peki William Makepeace Thackeray kimdir? William Makepeace Thackeray aslen nerelidir? William Makepeace Thackeray ne zaman, nerede doğdu? William Makepeace Thackeray hayatta mı? İşte William Makepeace Thackeray hayatı... William Makepeace Thackeray yaşıyor mu? William Makepeace Thackeray ne zaman, nerede öldü?
  • 18.06.2022 17:00
William Makepeace Thackeray kimdir? William Makepeace Thackeray kitapları ve sözleri
İngiliz Yazar William Makepeace Thackeray edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında William Makepeace Thackeray hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. William Makepeace Thackeray hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte William Makepeace Thackeray hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 18 Temmuz 1811

Doğum Yeri: Kalküta, Hindistan

Ölüm Tarihi: 24 Aralık 1863

Ölüm Yeri: Londra, Birleşik Krallık

William Makepeace Thackeray kimdir?

William Makepeace Thackeray (d. 18 Temmuz 1811, Kalküta, Hindistan – ö. 24 Aralık 1863) İngiliz yazar.

1811 yılında Kalküta'da doğdu. Ailesi tarafından erken yaşlarda okul için İngiltere'ye gönderildi. Orada pek çok okul değiştirir. Charterhouse School'u bitirir. Daha sonra Paris'i ziyaretinde Goethe ile tanışır. Yaşamı boyunca kitaplara çok değer veren yazar 52 yaşında hayatını kaybeder.

En ünlü romanı Vanity Fair (Gurur Dünyası), kahramanı Becky Sharp'ın, sınıf atlamak için neleri göze aldığını anlatır. Romanlarında kahramanlarının ihtirasları yüzünden içine düştükleri gülünç ya da utandırıcı durumları anlatır. Diğer romanları arasında The Luck of Barry Lyndon (Barry Lyndon'ın Talihi), Pendennis'in Serüvenleri: Talihi, Talihsizlikleri, Dostları ve En Büyük Düşmanı sayılabilir.

"The Luck of Barry Lyndon" romanı, 1975 yılında Amerikalı yönetmen Stanley Kubrick tarafından Barry Lyndon adıyla sinemaya da aktarıldı. Film aralarında 4 Oscar ödülünün de bulunduğu 13 ödül kazanmıştı.

William Makepeace Thackeray Kitapları - Eserleri

  • Gurur Dünyası
  • Henry Esmond 3
  • Henry Esmond 2
  • Henry Esmond 1

William Makepeace Thackeray Alıntıları - Sözleri

  • Az yada çok olmasına gerek yok. Susun (Gurur Dünyası)
  • İçinde bulunduğumuz yüzyılın daha yirmi yaşını doldurmamış olduğu sıralardaydı. Haziran ayında güneşli bir sabah, Miss Pinkerton'ın Chiswick Çıkmazı'ndaki özel kız okuluna, başı peruklu, şapkası üç köşeli, şişman bir arabacının saatte altı kilometre hızla sürdüğü, koşum takımları parıl parıl göz alan bir araba geldi (Gurur Dünyası)
  • Ah, şu bankadaki para yaşlı bir hanıma nasıl itibar sağlar, bilseniz! Akrabaları onun kusurlarını nasıl bağışlarlar, huyunu nasıl da beğenirler.Akrabanız mı oluyor? diye sorulduğunda , hiç umursamazmış gibi: Teyzem oluyor deriz.Ona durmadan sevgimizi mektuplar yazar, öteberi göndeririz.Başka zaman sabahları soğuk odalarda giyindigimiz halde o gelince şöminelerimizde ne güzel , gürül gürül ateş yanar! Sofranıza da öyle özenirsiniz ki! ... (Gurur Dünyası)
  • Ya hiçbir kıymetim yoktur veya her şeye bedelim. (Henry Esmond 2)
  • . Bir şekilde benim için fazla iyisin. Seni mutlu edemedim. Ve burada aynı odada oturuyor olsak da, aramızda kocaman bir duvar var. . (Henry Esmond 2)
  • Eger kimseyi umursamıyorsan, hiç arkadaşının olmaması normaldir. (Gurur Dünyası)
  • Ama şu var ki, bu dünyadan ayrılan en iyi yürekli, en arkadaş canlısı kişiler bile bir yolunu bulup geriye dönseler, kendilerini sevenlerin ne çabuk avunabildiklerini görünce içleri burkulurdu sanırız. (Gurur Dünyası)
  • Geçirdiğimiz tehlikenin büyüklüğünü ancak o­nu atlattıktan sonra görebiliriz, tıpkı atlı bir avcının veya canını kurtarmak için doludizgin at sürerek kaçan bir adamın müthiş bir uçurumu aştıktan sonra, hala hayatta kalmış olmasına şaşması gibi. .. (Henry Esmond 2)
  • Şanssızlık zalim bir öğretmendir. (Gurur Dünyası)
  • Bana sorarsanız, insanın ahlâk kavramlarının arasında en hımbıl olanı, uyansa bile en çabuk uyutulabileni "vicdan" ve "pişmanlık"tır. (Gurur Dünyası)
  • Kadına tahakküm fırsatı verilince insana ne insafsızcasına zulmedeceğini bilmeyen var mıdır ? (Henry Esmond 3)
  • Ah, hiç kimse, fırsat düşüp tecrübe etmedikçe, kuvvetini veya za'fını bilemez ki ... (Henry Esmond 2)
  • Dünya, her bakana kendi öz yüzünü gösteren bir aynadır. Karşısına geçip surat asarsanız o da size surat asar; gülerseniz o da sizinle birlikte güler ve size neşeli, keyif verici bir dost olur. (Gurur Dünyası)
  • Ah, Gurur dünyası! Gurur dünyası! Sen aklını çelmesen bu kız kim bilir nasıl mutlu olurdu! Peter Butt'la evlenip, mis gibi geçinir; kutu gibi çiftlik evinde, nur topu gibi yavrularının arasında ömür sürerdi. Ne var ki, senin ölçülerine göre, dört atlı bir özel araba, gerçek mutluluktan daha önemlidir.. (Gurur Dünyası)
  • Herkesin hayatında hiçbir şeymiş gibi görünen ama tarihin geri kalanını etkileyen küçük bölümler yokmudur? (Gurur Dünyası)
  • Ama hiç, hiçbir zaman ölmüş kocasından başka kimseyi sevemeyeceğini bildirdi. (Gurur Dünyası)
  • -'Ought I to be angry with her for being faithful to him?William thought.'Ought I to be jealous of my friend in the grave, or hurt that such a heart as Amelia's can love only ONCE and FOREVER ?, O George, George, How LITTLE you knew the prize you had,though.''- (Gurur Dünyası)
  • Lady Mary Wortley Montagu, aşılanma adetini Türkiye'den memlekete getireliden beri, (birçoklannın kanaatince aşı, kendini tehlikenin dişleri arasına bir ayak evvel atmaktan başka bir şey olmayan tehlikeli bir usuldü), zannımca dünyanın bu en korkunç afetinin şiddeti bizim taraflarda biraz kırılır gibi olmuştu... (Henry Esmond 1)

Yorum Yaz