diorex
Dedas

Zümra Atalay kimdir? Zümra Atalay kitapları ve sözleri

Yazar-Akademisyen Zümra Atalay hayatı araştırılıyor. Peki Zümra Atalay kimdir? Zümra Atalay aslen nerelidir? Zümra Atalay ne zaman, nerede doğdu? Zümra Atalay hayatta mı? İşte Zümra Atalay hayatı...

  • 09.09.2022 15:00
Zümra Atalay kimdir? Zümra Atalay kitapları ve sözleri
Yazar-Akademisyen Zümra Atalay edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Zümra Atalay hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Zümra Atalay hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Zümra Atalay hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Zümra Atalay Özyeşil

Doğum Tarihi: 11 Ekim 1979

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Zümra Atalay kimdir?

MEF Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zümra Atalay (Özyeşil) Ankara’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlamıştır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Selçuk üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, doktora eğitimini Selçuk üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Bölümü’nde tamamlamıştır. Doktora sonrası çalışmasını Rochester Üniversitesi Psikoloji Bölümünde yapmıştır. Bu dönemde Motivasyon araştırma grubuna dahil olmuş ve projelerde yer almıştır. Çalışma konuları bilinçli-farkındalık(mindfulness), öz-anlayış(self-compassion), kişilik, mizah, sosyal beceri, depresyon, stres ve stresle baş çıkma, anksiyete, öfke ve öfkeyle başa çıkmadır. Uluslararası indekslerde taranan ve ulusal hakemli dergilerde makaleleri, ulusal ve uluslararası kongrelerde bildirimleri, kitap ve kitap bölümleri, danışmanlığını yaptığı yüksek lisans ve doktora tezleri bulunmaktadır. Doç. Dr. Zümra Atalay lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde dersler vermektedir. Uzmanlık alanı olan Bilinçli-farkındalık temelli yaklaşımlar üzerine Oslo/Norveç’te Uluslarası Mindfulness derneğinin düzenlediği eğiticilerin eğitimi programını tamamlamıştır. Bu yöntemle ilgili çeşitli uygulama ve eğitime katılmıştır. Mindfulness temelli yaklaşımlar ile ilgili çok sayıda eğitim, atölye çalışması ve grup çalışmaları düzenlemiştir.

Zümra Atalay Kitapları - Eserleri

  • Mindfulness
  • Şefkat
  • Mindfulness - Şimdi ve Burada
  • Öz-Anlayış ve Bilinçli Farkındalık
  • Mindfulness
  • Şefkat Korkaklara Göre Değil

Zümra Atalay Alıntıları - Sözleri

  • Şefkatin en bilindik yolu acıyı ve acının doğasını anlamaktır. Acı çektiğimiz için kendimizi ya da zor zamanlar geçirdikleri için başkalarını dezavantajlı,farklı,eksik,şanssız ya da beceriksiz görmek yerine acının evrenselliğini fark etmek üzerinedir. Şefkat bu yönüyle merhametten ayrılır. (Mindfulness - Şimdi ve Burada)
  • Hayat bazen çok zor olsa da, başımıza gelenlere verdiğimiz otomatik tepkiler çektiğimiz acıyı artırır... (Şefkat Korkaklara Göre Değil)
  • Kalbinin sana rehberlik etmesine izin ver. Fısıldar yumuşak bir şekilde, dikkatle dinle. -Anonim (Şefkat Korkaklara Göre Değil)
  • “İnsanları rahatsız eden şey buna neden olan olaylar değil, onlar hakkındaki düşüncelerdir.” (Mindfulness)
  • Bir süre sonra Bir eli tutmakla, bir ruhu zincirlemek arasındaki ince farkı öğrenirsin, Ve aşkın yaslanmak, Birlikte olmanın da güvende olmak anlamına gelmediğini öğrenirsin. Ve öpücüklerin sözleşme Ve hediyelerin de vaat olmadığını Öğrenmeye başlarsın. Ve yenilgileri Başın dik ve gözlerin açık karşılamaya başlarsın, Bir çocuğun üzüntüsü ile değil, bir yetişkinin zarafeti ile... Ve her şeyi, Bugünü düşünerek yapmayı da öğrenirsin, Çünkü yarın ile ilgili herşey belirsizdir. Bir süre sonra güneş ışığının bile Eğer fazla maruz kalırsan, Yakıcı olduğunu öğrenirsin. Bu yüzden Başka birisinin sana çiçek getirmesini beklemeden Kendi bahçeni yarat ve kendi ruhunu kendin süsle. Ve göreceksin ki, dayanıklısın Ve kuvvetlisin Ve değerlisin... (Mindfulness - Şimdi ve Burada)
  • Şefkat, “ acıyı paylaşmak, anlamak ve fark etmekti.” (Şefkat)
  • Yaşamdaki acılar tuz gibidir, ne azdır, ne de çok. Acının miktarı hep aynıdır. Ancak bu tuzun acılığı, neyin içine konulduğuna bağlıdır. Acın olduğunda yapman gereken tek şey, acı veren şeyle ilgili duygularını genişletmektir. Onun için sen de artık bardak olmayı bırak, göl olmaya çalış. (Mindfulness - Şimdi ve Burada)
  • Buda "size özgürlüğün yolunu gösterdim. Şimdi özgürlük bize bağlı." demiştir. Bu gerçekten doğrudur. Yaşamınızı ellerinize almazsanız, hiçkimse sizin için bir şey yapamaz. Bu tamamıyla size bağlı. Dzigar Kongtrul Rinpache (Şefkat)
  • Buda, hiçbir zaman acıya son verebiliriz dememiştir, ancak; onun nedenlerini bilirsek biz acı çekmemek için bir şeyler yapabiliriz der. (Şefkat)
  • Uyaran ve tepki arasında bir boşluk var ve o boşlukta bizim tepkimizi seçme özgürlük ve kudretimiz yatar. Tepkimizde de gelişme ve özgürlüğümüz saklıdır. (Mindfulness - Şimdi ve Burada)
  • Başka birisinin sana çiçek getirmesini beklemeden Kendi bahçeni yarat ve kendi ruhunu kendin süsle Ve göreceksin ki dayanıklısın Ve kuvvetlisin Ve değerlisin (Şefkat)
  • Olduğum kişiden vazgeçtiğimde, olabileceğim kişiye dönüşebilirim. - Lao Tzu (Şefkat Korkaklara Göre Değil)
  • Yaşadığımız deneyimleri aslında biliyor olma tutsaklığı bizim onları daha iyi anlayabilme ve keyfini çıkarabilmemizin önüne geçebilir. Entelektüel kapasitemiz geliştikçe yaşama heyecanımız azalabilir. En çok yaptığımız şeyleri veya en yakınımızdakileri daha az fark eder ve tanır hale gelebiliriz çünkü onları zaten tanıdığımızı ve bildiğimizi düşünebiliriz. Böylelikle farkındalıktan otomatik pilota doğru bir geçiş yaparız. (Mindfulness)
  • İnsanları rahatsız eden şey buna neden olan olaylar değil, onlar hakkındaki düşünceleridir. (Mindfulness - Şimdi ve Burada)
  • Vakit harcadığınız ve emek verdiğiniz her şey, sizin için daha önemli ve daha da fark edilmeye değer hale gelir. (Mindfulness)
  • Yere yüzüstü düşmek hayatın kaçınılmaz bir parçasıdır. (Şefkat)
  • "Hazırlıklı olmak" bizim doğamızda var. Yazdan kışa hazırlık yaparız, çocuklarımıza yatırım yaparız, ilişkilerimizin geleceğini tasarlarız. Enteresan olan kendimizi güvende hissetmek için ve hazırlamak için oluşturduğumuz senaryolar kış için yiyecek hazırlığı yapmaya pek de benzemez. (Şefkat)
  • Nezaket, korkudan daha iyi bir öğretmendir. Hata yapma korkusu sizi konfor alanınızda tutacaktır. Nezaket ise sizi yeni olasılıkları keşfetmeye ve hatalardan ders çıkarmaya davet edecektir. (Şefkat Korkaklara Göre Değil)
  • Çok garip çünkü çoğumuz gerçekten görülmemiş zenginlik ve konforu olan bir dünyada yaşıyoruz. Buna rağmen görünüşe göre doyumsuz verimlilik, rekabetçi üstünlük ve hepimizin hayatını etkileyen iş modelinin bizi 50 yıl öncesinden daha mutlu yaptığına dair bir buluş yok. (Mindfulness)
  • Hayat basittir, fakat kolay değildir. -Anonim (Şefkat Korkaklara Göre Değil)

Yorum Yaz