tatlidede

Bruce Hood kimdir? Bruce Hood kitapları ve sözleri

İngiliz psikolog Bruce Hood hayatı araştırılıyor. Peki Bruce Hood kimdir? Bruce Hood aslen nerelidir? Bruce Hood ne zaman, nerede doğdu? Bruce Hood hayatta mı? İşte Bruce Hood hayatı...
  • 10.08.2022 19:00
Bruce Hood kimdir? Bruce Hood kitapları ve sözleri
İngiliz psikolog Bruce Hood edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Bruce Hood hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Bruce Hood hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Bruce Hood hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Bruce MacFarlane Hood

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri: Toronto, Kanada

Bruce Hood kimdir?

Bruce MacFarlane Hood, Kanada doğumludur. Psikoloji lisans eğitimi ardından Dundee Üniversitesi’nde hem Sanat hem de Felsefe yüksek lisansı yaptıktan sonra, 1991’de Cambridge Üniversitesi’nde çocuklarda görsel gelişim alanında doktorasını tamamlamıştır. ABD’ye taşınmasının ardından MIT ve Harvard Üniversitesi’nde dersler vermeye başlamış ve ayrıca Bristol Üniversitesi bünyesindeki Bristol Bilişsel Gelişim Merkezi’ni yönetmiştir.

Sinirbilim alanında Sloan Fellowship ve Robert L. Fantz ödüllerini almıştır ve Amerikalı psikologların çatı örgütü olan American Psychological Association’ın asil üyesidir. Çeşitli dergilerde yayımlanmış makaleleri yanında, Benlik Yanılsaması dışında, SuperSense: Why We Believe in the Unbelievable (HarperCollins, 2009); The Domesticated Brain (Pelikan Books, 2014) kitaplarının da yazarıdır. Ayrıca Psychology (Palgrave, 2011) ve The Origins of Object Knowledge (OUP, 2009) adlı son derece popüler akademik kitapların yazarları arasındadır.

Halen Bristol Üniversitesi’nde Gelişim Psikolojisi dersleri vermektedir.

Bruce Hood Kitapları - Eserleri

  • Benlik Yanılsaması
  • Evcilleşmiş Beyin

Bruce Hood Alıntıları - Sözleri

  • Utanç duymak ve utangaç biri haline gelmek ayna benliğin anahtar bileşenleridir. Diğerlerinin ne düşündüğünü önemsemeseydik utanmazdık. (Benlik Yanılsaması)
  • Farkında olmasak bile, karar verme, aslında ilgi çekmek için birbiriyle yarışan ve sürekli çatışma halinde olan pek çok sürecin bir bileşimidir. Karar vermenin gerçekten de kendi kontrolümüzde olmaktan ne kadar uzak olduğunu değerlendiremiyoruz (Benlik Yanılsaması)
  • 20.000 yılı aşkın süredir insan beyni yaklaşık bir tenis topu büyüklüğünde hacim kaybetti. (Evcilleşmiş Beyin)
  • Sırf yaşamınızı değiştirecek güce sahip olduğunuza inanmak bile onu daha katlanır hale getirir. (Benlik Yanılsaması)
  • Anılarını kaydetme yeteneği olmadığı için Clive sonsuza dek buraya ve şimdiye hapsolmuştu. (Benlik Yanılsaması)
  • Yüzlerindeki kırışıklıklardan kurtulmak için botoks iğnesi vurdurarak yüz kaslarını geçici olarak kötürümleştiren insanların, başkalarının duygusal ifadelerini iyi okuyamamalarının nedeni belki de başkalarını kopyalayamamalarıdır. (Benlik Yanılsaması)
  • ......karmaşık insan, dilin ta kendisidir. (Evcilleşmiş Beyin)
  • İletişim, evcilleşmemizin bir parçasıdır. (Evcilleşmiş Beyin)
  • "Bazen benlik yanılsamamızı çok yüzlü olarak bile tanımlarız: ev benliği, iş benliği, ebeveyn benliği, politik benlik, bağnaz benlik, duygusal benlik, cinsel benlik ve hatta saldırgan benlik. Hepsi de neredeyse farklı bireyler gibi görünür ama açıkça tek bir beden vardır." (Benlik Yanılsaması)
  • Başkalarını anlamak için onları okumamız gerekir. (Evcilleşmiş Beyin)
  • Yaptığımız şeyleri niçin yaptığımızı açıklayan en önemli güdülenimlerden biri, başkalarının hakkımızda ne düşündüğüdür. (Evcilleşmiş Beyin)
  • O denli toplumsal yaratıklarız ki hepimiz sürekli başkalarının hakkımızda ne düşündüğüne kafa yorarız. Kendimizle ilgili iyi şeyler duyumsamak için en önemlisldir bu kuşkusuz. .... "Bugünlerde tanınmamak yoksul olmaktan beter" (Evcilleşmiş Beyin)
  • Uyum sağlamak yönündeki toplumsal baskı, topluluk tarafından değer verilmeyi de içerir, sonuçta başarı, önemli ölçüde aslında diğerlerinin ne düşündüğüne bağlı olarak tanımlanır. (Evcilleşmiş Beyin)
  • Çocukları için en iyi olanı yapmak söz konusu olduğunda çoğu aile hiçbir şeyi riske atmaz, bu yüzden bebek beyinlerini geliştirme sektörünün sürekli büyüyeceğini tahmin ediyorum. Keşke insan beyninin teknoloji kökenli bilgiyi değil de insanlar arası iletişimden kaynaklanan çok daha karmaşık ama bir o kadar da tanıdık bilgiyi özümsemek üzere evrimleştiğini anlasalardı. (Benlik Yanılsaması)
  • "Zihni , diyelim ki, herhangi bir düşünce taşımayan, üzerinde hiçbir şey yazmayan beyaz bir kağıt olarak varsayalım. Bu sayfa nasıl olur da donanır? İnsanın işlek ve sınır tanımaz imgeleminin bu boş sayfayı neredeyse sonsuz çeşitlilikte bir resimle donattığı engin depo nereden geliyor? Us ve bilgiye ilişkinin tüm bu malzeme nereden geliyor? Benim buna yanıtım tek sözcükten ibarettir, DENEYİM. " JOHN LOCKE (Evcilleşmiş Beyin)
  • Gülmeye, bastırdığımız kaygıyı serbest bırakan bir mekanizma olarak ihtiyaç duyuyor gibiyiz. (Benlik Yanılsaması)
  • Bunun en iyi örneği yaşamına iribaş benzeri bir yaratık olarak başlayan deniz fıskiyesidir. Okyanusta yapışacağı uygun bır kaya arayışıyla yüzen bu canlının hareketlerini düzenleyen yalın bır beyni, hatta “görmek“ için yine yalın bir noktası da vardır ama sonunda kayaya yapıştığında artık ev arayışı sonlanır ve beynini yitirir. Beyin işletimi pahalıdır öyleyse artık gerekmiyorsa ne diye tutasınız ki? (Evcilleşmiş Beyin)
  • “Bilinçli zihin, benlik ya da ruh bir yandaş basındır, başkomutan değil” (Benlik Yanılsaması)
  • Öyle görünüyor ki bir kez tercihimizi yapınca kendimizi kararımızı gerekçelendirmeye adıyoruz. (Benlik Yanılsaması)
  • Benlik egemenliği yanılsamasını sürdürmek konusunda o kadar ısrarcıyız ki sırf haklı olduğumuzu kanıtlamak için siyaha beyaz demeye hazırızdır. (Benlik Yanılsaması)

Yorum Yaz