tatlidede

Büyükelçi Kerem Alp kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır

Uganda'nın başkenti Kampala'da görev yapan Türkiye Büyükelçisi Fikret Kerem Alp Kimdir? Büyükelçi Kerem Alp nerelidir?. İşte Uganda Büyükelçisi Kerem Alp'ın özgeçmişi
  • 03.05.2021 16:51
Büyükelçi Kerem Alp kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır

İzmir'de doğan Kerem Alp, Orta ve lise öğrenimini Galatasaray Lisesi, Lycée Chateaubriand (Roma) ve Ankara Tevfik Fikret Lisesi’nde gören Büyükelçi Alp, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur.

Altı yl boyunca yeminli tercümanlık, turizm rehberliği ve yabancı dil öğretmenliği yapan Kerem Alp diplomatik kariyerine 1993 yılında Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kuruluşlar – Havacılık Dairesinde Aday Meslek Memuru olarak başladı.

Eski Dışişleri Bakanları  Erdal İnönü, Coşkun Kırca, Deniz Baykal,  Emre Gönensay,  Tansu Çiller ve İsmail Cem’in Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Alp, 1997-2000 yılları arasında Türkiye’nin NATO Daimi Temsilciğinde Üçüncü ve İkinci Kâtip olarak görev yaptı.

2000-2002 yılları arasında Kiev Büyükelçiliğinde İkinci Kâtip, Başkâtip, Konsolosluğu Tedvir, Misyon Şefi Yardımcılığı ve Maslahatgüzarlık yapan Alp, 2002-2004 yılları arasında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığında Başkâtip, Dışişleri Uzmanı olarak görev yaptı.

2004-2008 yılları arasında NATO Uluslararası Yazmanlığında Siyasi İşler ve Güvenlik Politikası Bölümünde NATO-Rusya Konseyi ve NATO-Ukrayna Komisyonu’nun işleyişinden sorumlu birimde A4 kadrosunda görev almış, özellikle Barışı Koruma ve Terörle Mücadele alanlarında çalışan Kerem Alp, 2008-2010 yılları arasında ise Dışişleri Bakanlığında Havacılık Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.

2010-2014 yılları arasında Dünya Ticaret Örgütü Daimi Temsilciliğinde (Cenevre) Elçi, Daimi Temsilci Yardımcısı olarak çalışan Alp, 2012-2013 yıllarında İç Düzenlemeler Çalışma Grubu (WPDR) Başkanı olarak görev yaptı.

Dışişleri Bakanlığında Elçi, Bakan Özel Müşaviri Vekili ve Balkanlar/Orta Avrupa Genel Müdür Yardımcılığı görevini de yapan Kerem Alp son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 Aralık 2018 tarihinde Kampala Büyükelçisi olarak atandı.

Çok iyi derecede Fransızca, İngilizce ve İtalyanca, iyi derecede İspanyolca, temel düzeyde Rusça ve Almanca bilen Kerem Alp, kendisi de büyükelçi olan Yaprak Alp ile evlidir.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz