Cemaatçinin Ölümü - Barış Soydan Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Cemaatçinin Ölümü kimin eseri? Cemaatçinin Ölümü kitabının yazarı kimdir? Cemaatçinin Ölümü konusu ve anafikri nedir? Cemaatçinin Ölümü kitabı ne anlatıyor? Cemaatçinin Ölümü PDF indirme linki var mı? Cemaatçinin Ölümü kitabının yazarı Barış Soydan kimdir? İşte Cemaatçinin Ölümü kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Barış Soydan
Yayın Evi: Labirent Yayınları
İSBN: 9786059708302
Sayfa Sayısı: 240
Cemaatçinin Ölümü Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Barış Soydan, darbeye giden yolun iyi niyet taşlarıyla döşeli olmadığını bir kez daha gösteriyor. Ufuk Lodos, gerçek olmasını isteyeceğimiz kadar sıradışı bir karakter.
-Ahmet Ümit-
"Pek çok İslami grup 12 Eylül'ü desteklemişti. İçlerinde Bahattin Erek Cemaati bile vardı. Cemaat'in bütün bu darbe karşıtı afra tafrasının arkasında, darbeciliği örtme çabası var gibi geliyor bana. Hiç şüphem yok, ellerine fırsat geçse, altın nesillerini iktidara getirmek için darbe yapmaktan bile çekinmezler."
İktidar-Cemaat savaşı. Tasfiye ve gözaltılar. İşkencede öldürüldüğü anlaşılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Gündüz. Ve tek başına, yandaş medyadan kovulmuş, kendisiyle yüzleşmekten kaçınmayan cesur bir gazeteci Ufuk Lodos. Cemaatçinin Ölümü, siyasi gündemimizi tartışmaya açarken, aynı zamanda ortaya nefis bir "hesaplaşma" romanı çıkıyor.
Barış Soydan, ülkemizde eksikliği hissedilen "politik polisiye"ye yepyeni bir soluk getiriyor.
(Tanıtım Bülteninden)
Cemaatçinin Ölümü Alıntıları - Sözleri
Cemaatçinin Ölümü İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Dikkat spoiler içerir. Oldukça güzel bir polisiye roman. Yandaş Gün gazetesinden kovulan gazeteci Ufuk Lodos maddi sıkıntı içindeyken bir telefon alır ve Cumhurbaşkanının danışmanı Mehmet Gündüz'ün onunla görüşmek istediğini öğrenir. Ankara'ya gittiğinde, Cumhurbaşkanı ile ilgili bir kitap yazacağını öğrenir. Teklifi kabul eden Lodos, Gündüz ile çalışmaya başlar. Cemaate karşı operasyon başlamıştır. Başbakan yakında Cumhurbaşkanı olacaktır. Ancak bir gün Mehmet Gündüz ortadan kaybolur. Cemaatin ülke imamı olduğu iddia edilir ve günler sonra ölü bulunur. Ancak bilgisayarı Ufuk'ta kalmıştır ve bu iddiaların aleyhinde deliller vardır. Ayrıca Adli Tıp'tan kaza sonucu ölmediğini öldürüldüğünü öğrenir. Artık Ufuk ta hedeftir. Medyada cemaatçi olduğuna dair haberler çıkar. Polis ve MİT peşine düşer. Bu haberi bir şekilde yayınlatması gerekmektedir. Mehmet Gündüz cemaate sempatisi olan ancak imam olmayan bir adamdır. Bunu sevgilisi Pınar'ın öğrenmesi lazımdır ve Ufuk'un da masumiyetini ispatlaması. Acaba öldürülmeden başarabilecek midir bunu? Keyifle bir solukta okunan bir roman. (Serdar Poirot)
"Bu romanda geçen karakterler ve olayların gerçek kişi ve olaylarla ilişkisi yoktur." 1.sayfada bu sekilde yazsa da kitabin adindan da anlaşılacağı üzere Türkiye'nin yakın tarihini ve hala yaşamakta olduğumuz zamanı anlatan bir kitap #cemaatçininölümü Politik Polisiye adında okuyabileceginiz ki ben kitaba ilk başlarda tedirginlikle yaklaşmış olsamda okudugumda begenimi aldı.Türkiye gerçekleri ancak bu kadar net anlatilabilirdi bir kurgu da.Herşeyin gerçek olduğu bilinciyle,okurken Ülkem adına çok üzüldüm. Size kitap arka kapak yazısının bir kısmını ve sonrasında kitap içerisinde beğendiğim bir yeri alıntı yapmak istiyorum. ___Arka Kapak_____ Iktidar_Cemaat savaşı.Tasfiye ve gözaltilar.Iskencede öldüğü anlaşılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Gündüz.Ve tek başına,yandaş medyadan kovulmuş,kendisiyle yuzlesmekten kaçınmayan cesur bir gazeteci Ufuk Lodos.Cemaatcinin Ölümü,siyasi gündemimizi tartışmaya açarken,aynı zamanda ortaya nefis bir "hesaplaşma "romani çıkıyor. ✏____Alıntı___ Gizlenmek için alkol bile içen Cemaatciler,Atatürkçü rolünü haydi haydi oynardı.Iyi ama neden devletin bütün kurumlarına sızmak istemişlerdi?Cumhurbaskaninin burnunun dibine kadar girmelerinin amacı neydi?Yeteri kadar güçlenince devleti ele gecirip Turkiye'yi tek başlarına yönetmek mi? (Nilgün)
Cemaatçinin Ölümü PDF indirme linki var mı?
Barış Soydan - Cemaatçinin Ölümü kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Cemaatçinin Ölümü PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Barış Soydan Kimdir?
Uzun yıllardır gazeteci. 1994’te Express dergisini çıkaran ekipte yer aldı, Sabah’ta çalıştı. İlk romanı Boruotu Cinayeti (2014), ikincisi Cemaatçinin Ölümü (2016). 100 Yıllık Gecikme – Türkiye’de Anarşizm adlı bir de araştırma kitabı var (2013). İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu.
Barış Soydan Kitapları - Eserleri
- Cemaatçinin Ölümü
- Boruotu Cinayeti
- Kediler ve Erkekler
- Türkiye'de Anarşizm
- Ayrımcı Dile Karşı Habercilik Kılavuzu
Barış Soydan Alıntıları - Sözleri
- Erkekle kediliğin onda dokuzu kaçmaktır. (Kediler ve Erkekler)
- Biz iktidarın el değiştirmesiyle çözüme ulaşılabileceğine inanmıyor, iktidarın olmadığı bir dünya istiyoruz. Patronlar, komutanlar, önderler, kocalar ve büyükler yüzyıllardır adımıza bizden daha iyi karar verebileceklerine bizi inandırdılar. Kimsenin başkaları adına karar verme yetkisi olduğuna inanmıyoruz. Bulunduğumuz her yerde herkesin karar aldığı birliktelikler oluşturmanın ve böyle birlikteliklerin oluşmasına katkıda bulunmanın gerekliliğine inanıyoruz. (Türkiye'de Anarşizm)
- “Biz erkeklerin kedilerden öğreneceği çok şey var: kibarlık, merak, düşmeyi bilmek, boyun eğmemek … icabında çekip gitmek, sürüden ve sürülerden uzak durmak, tasma takılmasına direnmek, özgürlükten vazgeçmemek...” (Kediler ve Erkekler)
- İkisi de şımartılmaya bayılırlar. (Kediler ve Erkekler)
- İkisi de sık sık düşer. Ama kediler dört ayak üstüne, erkekler çoğunlukla baş üstüne. Kediler düşünce hemen kalkar, erkekler düşünce çoğunlukla dağıtır ve tanınmaz hale gelir. (Kediler ve Erkekler)
- Elektrikli süpürgelerin filtrelerinin toz ve kirle dolması gibi ruhlarımız da kalın toz ve kir tabakasıyla kaplanmıştı. (Kediler ve Erkekler)
- Kediyle erkeklerin dostluğu istediklerini alana kadardır. (Kediler ve Erkekler)
- Bir kedi atasözünün dediği gibi “İnsanlarla ilişki, risk alma sanatıdır.” (Kediler ve Erkekler)
- “Biz erkeklerin kedilerden öğreneceği çok şey var: kibarlık, merak, düşmeyi bilmek, boyun eğmemek … icabında çekip gitmek, sürüden ve sürülerden uzak durmak, tasma takılmasına direnmek, özgürlükten vazgeçmemek...” (Kediler ve Erkekler)
- Dünya bize ait değil.Onu bu haliyle sahiplenmek isteyecek kadar aptal bir efendisi varsa,bırakın onun olsun.Binaların olması gereken yerdeki yıkıntıları,şehirlerin olması gereken yerdeki mezarlıkları,ırmakların olması gereken yerdeki çamuru,denizlerin olması gereken yerdeki pis kokulu tortuyu o saysın.Dünyadaki en büyük sihirbaz gösterisi artık bizi büyülemiyor. (Boruotu Cinayeti)
- Ve neden biraz ileri giden kadınlara orospu denir? (Kediler ve Erkekler)
- Ama Zamyatin'in dediği gibi,insanlar romanlara benzer,son sayfaya kadar nasıl biteceklerini bilemeyiz. (Boruotu Cinayeti)
- Anderson'a göre, anarşizmin Türkiye coğrafyasında "gecikmesinin" bir başka nedeni, muhtemelen okuryazarlık meselesiydi. Anarşizm, Avrupa'da broşürler, bültenler, el kitaplarıyla yayılmıştı. Birçok anarşist zaten matbaacıydı. (Türkiye'de Anarşizm)