Daniel Quinn kimdir? Daniel Quinn kitapları ve sözleri
Amerikalı Yazar, Düşünür Daniel Quinn hayatı araştırılıyor. Peki Daniel Quinn kimdir? Daniel Quinn aslen nerelidir? Daniel Quinn ne zaman, nerede doğdu? Daniel Quinn hayatta mı? İşte Daniel Quinn hayatı...

Amerikalı Yazar, Düşünür Daniel Quinn edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Daniel Quinn hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Daniel Quinn hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Daniel Quinn hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 11 Ekim 1935
Doğum Yeri: Nebraska, ABD
Daniel Quinn kimdir?
Daniel Quinn (d. 11 Ekim 1935, Omaha, Nebraska, ABD), çevreci olarak kabul edilen ve en çok 1991'de Turner Tomorrow Fellowship Award'ı kazanan Ishmael romanıyla tanınan yazar.
Öte yandan Quinn, kendisini "çevreci" olarak tanımlamaz ve bu terimin sahte bir ikilem yarattığına dikkat çeker. Zira bu terim, çevre kavramının yaşayan organizmalardan, özellikle de insan yaşamından ayrı olduğunu çağrıştırır. Quinn kendi felsefesini new tribalism olarak tanımlar.
Daniel Quinn Kitapları - Eserleri
- İsmail
- B'nin Hikayesi
- Dachau'dan Sonra
- Adem'in Öyküleri
- Medeniyetin Ötesi
- Kutsal
- B’nin Hikayesi
Daniel Quinn Alıntıları - Sözleri
- Kültürümüzün insanı kötü haberlere alışık ve kendini tamamen kötü haberlere hazırlanmış. (B'nin Hikayesi)
- "Bazen, söylenecek çok az söz olması kadar, söylenecek çok fazla söz olması da insanın dilini bağlar" (İsmail)
- Etkileri kontrol etmeye çalışma, sebepleri kontrol etmeye çalış. (B'nin Hikayesi)
- "Biz işe yarayan bir yaşam tarzı istemiyoruz. Bizim istediğimiz, doğru olan tek yaşam tarzı." (İsmail)
- Yaşamın olduğu hiçbir yer bir çöl değildir; tabii ki insan haricinde. (Adem'in Öyküleri)
- Bana hayalci diyebilirsin ama ben yalnız değilim. (İsmail)
- "Nasıl yaşamamız gerektiğini bilsek, kusurumuzu da kontrol etmeyi başarabilirdik diyorsun aslında. Nasıl yaşamanız gerektiğini bilseniz, dünyanın içine etmediniz. Belki de ikisi de aynı şeydir. Belki de insanın kusuru budur: nasıl yaşaması gerektiğini bilmemesi." (İsmail)
- “Bilgeliğin ilk armağanı, yüzeyde olanın altındakini görmek ve altta varolan hareketi oluşturan şeylerin gerçek isimlerini bilmektir. Şu ana kadar olan şeyleri sana ‘öyleymiş gibi göründükleri’ için o şekilde adlandırdın; oysa bunların, gerçeğe daha çok yaklaşan başka isimlerinin varolduğunun bilincinde değildin. İşte bu nedenle çocuklar yalnızca yüzeyde olan şeyleri görürler. Eğer çocuklarının bilgeliğine hayran olan insanların oluşturduğu bir yurda gelirsen, o yurdun aptallardan oluştuğunu unutma." (Adem'in Öyküleri)
- Eğer değişmesi gereken insanlık olsaydı, hiç şansımız yoktu. (B'nin Hikayesi)
- Dünyadaki en önemli varlıklar olduğumuzu, dünyanın patronları ve kodamanları olduğumuzu düşünmemize rağmen, aslında sadece genlerimizin ölümsüzlüğe doğru yol alırken bir kereliğine kullanıp elden çıkardığı makineleriz. (Medeniyetin Ötesi)
- İnsan birşeyi göremediğinin farkına varamıyorsa aslında kör olduğununda farkında değildir. (B'nin Hikayesi)
- Birbirinden kopuk beş parmaktan bir el olmaz. (İsmail)
- Mücadeleden ne kadar yorulsak da rakiplerimiz sayesinde ayakta kalırız, rakiplerimiz hayatta kalmamız için gereklidirler; çünkü eğer onlar olmazsa şişmanlar, yavaşlar, sakinleşir ve er ya da geç yok olur gideriz. (Adem'in Öyküleri)
- "... insan bir sorunla karşılaşmadan, onu nasıl çözeceğini de bilemez." (İsmail)
- “Umut edilebilecek daha iyi bir şey.” (Medeniyetin Ötesi)
- - " (...) Dünya birkaç milyon firavunu barındırabilse bile altı milyar firavuna yetmesi mümkün değildir..." (Medeniyetin Ötesi)
- Insan bir şeyi görmediğini bile fark edemiyorsa, aslında kör olduğunun da farkında değildir. Paul VEYNE (B'nin Hikayesi)
- ..sana verdiğim bilgi asla eskimeyecek .Binlerce kuşak sonra bile binlerce kuşak önce olduğu kadar güçlü ,etkili ve geçerli olacak. (Adem'in Öyküleri)
- Eğer değişmesi gereken insanlık olsaydı, hiç şansımız yoktu. Ama değişmesi gereken insanlık değil, yalnızca…biziz. (B'nin Hikayesi)
- Görüş akan bir nehirdir. (B'nin Hikayesi)