tatlidede

Denizi olmayan Mardin'de; yaptıkları denizaltı ile finale kaldılar

Mardin Büyük Şehir Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan Bilişim İnovasyon Atölyesi öğrencileri Teknofest 2023'te 'İnsansız Su Altı Sistemleri' kategorisinde finale kaldılar.
  • 25.04.2023 17:06
Denizi olmayan Mardin'de; yaptıkları denizaltı ile finale kaldılar

Mardin Büyük Şehir Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan Bilişim İnovasyon Atölyesi öğrencileri, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında ürettikleri su altı sistemleri aracıyla İstanbul'da 26-29 Nisan'da gerçekleştirilecek finalde birincilik için yarışacak. 

 Öğrenciler kurulmuş olan Bilişim İnovasyon Atölyesinde: 3D modelleme, yapay zeka ve haberleşme teknolojileri dersleri aldılar. Çalışmalara başlayan ekip, su altında kaynak, arama kurtarma, batık inceleme, gemi altı görüntüleme ve su altı inceleme gibi faaliyetlerde kullanılabilir su altı aracı tasarladı. Almış oldukları derslerle bilgilerini geliştiren öğrenciler bir çok aşamadan geçerek "İnsansız Su Altı Sistemleri" kategorisinde yarışmaya katılmaya hak kazanan ekip, belirlenen şartlara uygun ürettikleri su altı aracıyla ön değerlendirme ve kritik rapor aşamasını geçip finale kaldı.

Öğrenciler İstanbul'da düzenlenecek olan yarışmada başarı elde etme hedefiyle finale katılmak üzere İstanbul'a doğru yolculuğa çıktılar.

Öğrencileri uğurlamak üzere kendilerini ziyaret eden Mardin Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri Murat Süzen, öğrencilere başarılar diledi. 

Öğrencilerden Aliyülkebir Güneş, ortalama bir yılda tamamladıkları aracın, mekanik, elektronik ve yazılım tasarımı olmak üzere üç yapım süreci olduğunu anlattı.

TEKNOFEST yarışmasında şampiyon olacaklarına inandığını anlatan Güneş, "Aracımız parkur aracı. TEKNOFEST'in hazırladığı parkuru yapabilecek şekilde tasarlandı. Onun haricinde insansız su altı araçları pek çok görevde kullanılabilir. Hedefimiz Mardin'e ilk defa bir şampiyon kupası kazandırmak."diye konuştu.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz