Salatı Tefriciye Duası'nın Arapça- Türkçe okunuşu ve anlamı|Salatı Tefriciye duasının faziletleri
Peygambere Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v) salavat getirmek ve Allah'tan yardım dilemek için okunan etkili bir duadır. Tefriciye" seçeneği, "ferahlık, rahatlama" anlamına gelir ve bu dua özellikle zor zamanlarda, sıkıntıların giderilmesiyle ilgili işlemlerle devam eder. Salat-ı Tefriciye nasıl okunur? 4444 Tefriciye okumanın faziletleri, önemi nedir?

İşte Salatı Tefriciye Duası'nın Türkçe ve Arapça okunuşu ile anlamı:
Arapça Okunuşu:
اللّٰهُمَّ صَلِّ صَلاَةً كَامِلَةً، وَسَلِّمْ سَلاَمًا تَامًّا، عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ، الَّذِي تَنْحَلُّ بِهِ الْعُقَدُ، وَتَنْفَرِجُ بِهِ الْكُرَبُ، وَتُقْضَىٰ بِهِ الْحَوَائِجُ، وَتُنَالُ بِهِ الرَّغَائِبُ، وَحُسْنُ الْخَوَاتِيمِ، وَيُسْتَسْقَىٰ الْغَمَامُ بِوَجْهِهِ الْكَرِيمِ، وَعَلٰى آلِهِ وَصَحْبِهِ فِي كُلِّ لَمْحَةٍ وَنَفَسٍ بِعَدَدِ كُلِّ مَعْلُومٍ لَكَ
Türkçe Okunuşu:
"Allahümme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil 'ukadü ve tenfericu bihil-kürabü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-rağâibü ve hüsnül-havâtimi ve yüsteskal ğamâmü bivechihil kerîmi ve alâ âlihî ve sahbihî fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma'lûmin lek."
Anlamı:
"Allah'ım! Efendimiz Muhammed'e kâmil bir salât ile salât ve selâm eyle! O öyle bir zâttır ki, onunla düğümler çözülür, sıkıntılar kolaylaşır, ihtiyaçlar hallolur, arzulara kavuşulur ve güzel sonuçlara ulaşılır. O'nun keremli yüzü suyu hürmetine bulutlardan yağmur istenir. O'nun âline ve ashâbına da her göz açıp kapamada ve her nefeste senin ilminde olan varlıklar sayısınca salât ve selâm olsun."
Salat-ı Tefriciye’nin Faziletleri
İmam Kurtubi’nin dediğine göre Salat-ı Tefriciye 100 kez veya 41 kez okumaya devam edilmesi halinde kişinin zaman geçtikçe problemlerinin giderildiğini, işlerinin oldukça kolaylaştığını, içinin nurla dolduğunu, rızkının bollaştığını, itibarının arttığını belirtmiştir.
Kurtubi, önemli ve hayırlı bir işin gerçekleşebilmesi ya da belaların def edilmesi için Salat-ı Tefriciye okunmalı demiştir. Özellikle bir ameliyata girecek kişiler veya bir sınava girecek olan öğrencilerin okuması tavsiye edilmektedir.
Editör: Neslihan Özkan