diorex
life
Dedas

ABD'de Erin Kasırgası etkili oluyor

Erin Kasırgası, ABD kıyılarını Kuzey Carolina’dan New York’a kadar geniş bir bölgede vurmaya başladı.

  • 23.08.2025 17:24
ABD'de Erin Kasırgası etkili oluyor

ABD'nin Atlantik kıyılarında etkisini artıran Erin Kasırgası, Kuzey Carolina’daki Outer Banks bölgesini vurmaya başladı. 

Kuzey Carolina Valiliği, kıyı şeridi boyunca olumsuz hava şartlarına sebep olması beklenen kasırga nedeniyle eyalet genelinde acil durum ilan etti.

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), Florida’dan New England’a kadar uzanan bölgede yaşamı tehdit eden ters akıntılar ve tehlikeli deniz şartları konusunda uyarılarda bulundu.

Meteorologlar, Long Island kıyılarında dalgaların 3,6 ila 4,8 metreye ulaşacağını, Brooklyn ve Queens’in alçak kesimlerinde ise kıyı taşkınlarının görülebileceğini kaydetti.

Ulusal Kasırga Merkezi, Erin Kasırgası'nın çapının yaklaşık 965 kilometreye ulaşarak ortalama bir kasırganın iki katı büyüklüğüne ulaştığı uyarısı yaptı. 

Yetkililer, kasırganın güçlü 5. kategori seviyesine ulaştığı bilgisini paylaştı.

İLKHA

Yorum Yaz