TÜVTÜRK

Almanya'da sıcak hava etkili oluyor: Serinlemek için Ren Nehri'e giren 3 kişi boğuldu

Almanya'da etkisini artıran aşırı sıcak hava dalgası etkili olurken, serinlemek için Ren Nehri'ne giren üç kişi boğularak hayatını kaybetti.

  • 23.06.2026 18:10
Almanya'da sıcak hava etkili oluyor: Serinlemek için Ren Nehri'e giren 3 kişi boğuldu

Hessen Polisi tarafından yapılan açıklamada, ailesi tarafından cumartesi gününden bu yana kayıp olarak bildirilen 50 yaşındaki kişinin, Biblis bölgesinde yüzmek amacıyla Ren Nehri'ne girdiğinin tespit edildiği belirtildi.

Bunun üzerine arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını nehir çevresinde yoğunlaştırdığı, günler süren aramaların ardından kişinin cansız bedenine ulaşıldığı kaydedildi.

Yetkililer ayrıca arama çalışmaları sırasında Ren Nehri'ne girdikten sonra kaybolduğu bildirilen iki kişiyle ilgili yeni ihbarlar aldıklarını açıkladı.

Kapsamlı çalışmalar sonucunda 23 ve 27 yaşlarındaki iki kişinin de cansız bedenleri bulundu.

Alman Can Kurtarma Derneği (DLRG) verilerine göre, Hessen eyaletinde 2025 yılında şu ana kadar 19 kişi boğularak hayatını kaybetti. Bu sayı 2024 yılında 12 olarak kayıtlara geçmişti.

Uzmanlar, sıcak hava dalgalarının etkisiyle vatandaşların serinlemek amacıyla kontrolsüz alanlarda suya girmesinin riskleri artırdığı uyarısı yapıyor.

Almanya'nın en önemli su yollarından biri olan Ren Nehri'nin bazı bölümleri, güçlü akıntılar ve yoğun gemi trafiği nedeniyle yüzücüler açısından ciddi tehlike oluşturuyor.

Bu nedenle Düsseldorf, Köln, Neuss ve Duisburg başta olmak üzere nehrin geçtiği birçok kentte belirli bölgelerde yüzme yasağı uygulanıyor.

İLKHA

Yorum Yaz