diorex
life
Dedas

Gazze’de 5 aylık bebek yetersiz beslenme nedeniyle şehid oldu

Kuşatma ve saldırılar nedeniyle sağlık hizmetlerine erişemeyen Ghadir Brika isimli bebek, doğum sonrası gerekli tedavi imkânı bulamayınca şehid oldu.

  • 22.08.2025 11:24
Gazze’de 5 aylık bebek yetersiz beslenme nedeniyle şehid oldu

Gazze’de devam eden kuşatma ve ağır saldırılar, sivillerin yaşamını her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Bölgedeki sağlık hizmetlerinin çökme noktasına gelmesi ve gıda yetersizliği, en çok bebek ve çocukları etkiliyor.

Yerel kaynakların aktardığına göre, 5 aylık Ghadir Brika isimli bebek, doğumunun ardından ihtiyaç duyduğu tedaviye erişemedi. Yetersiz beslenme ve gerekli sağlık imkanlarının sağlanamaması nedeniyle bebek şehid oldu.

Sağlık kuruluşlarının vurulması, ilaç ve tıbbi malzemelerin bölgeye girişinin engellenmesi, kuşatma altındaki Gazze’de her geçen gün daha fazla sivilin hayatını riske atıyor.

İLKHA

Yorum Yaz