TÜVTÜRK

Libya'da sıcaklık 50 dereceyi buldu

Libya'nın batısında 50 derecelik sıcak hava dalgası yaşandı.

  • 24.07.2026 11:12
Libya'da sıcaklık 50 dereceyi buldu

Libya Ulusal Meteoroloji Merkezi'ne göre, başkent Trablus'un yaklaşık 40 km güneybatısında bulunan Aziziya şehrinde sıcaklıkların 50 dereceye kadar çıktığı batı Libya'yı şiddetli bir sıcak hava dalgası etkisi altına aldı.

Aziziya'daki hava gözlem istasyonu, meteoroloji gözlem kulübesinin içindeki maksimum termometrenin ölçümlerine dayanarak, Temmuz ayında Libya'da şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklığın 50 derece olduğunu bildirdi.

Açıklamada, sıcak hava kütlesinin etkisiyle Libya'nın batısındaki geniş alanlarda sıcaklıkların önemli ölçüde arttığı ve birçok bölgede ölçümlerin 44 ile 49 derece arasında değiştiği belirtildi.

Sıcak hava dalgası, klima sistemlerinin yoğun kullanımı nedeniyle elektrik talebinin artmasıyla birlikte elektrik şebekesi üzerindeki baskının artmasına neden oldu. Bu durum, sınırlı üretim kapasitesi ve yaz mevsiminde artan tüketim nedeniyle elektrik sektörünün karşılaştığı zorlukların ortasında, birçok şehirde planlı elektrik kesintilerine yol açtı.

İLKHA

Yorum Yaz