diorex
Dedas

Rusya: Polonya'nın başkonsolosluğumuzu kapatma kararına karşılık vereceğiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Polonya'nın başkonsolosluğumuzu kapatma kararına karşılık vereceğiz" açıklamasını yaptı.

  • 13.05.2025 01:06
Rusya: Polonya'nın başkonsolosluğumuzu kapatma kararına karşılık vereceğiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Polonya'nın, Rusya'nın Krakow Başkonsolosluğunu kapatma yönündeki kararı ile ilgili olarak, "Bu adım yanıtsız kalmayacak. Buna gerekli şekilde karşılık verilecek. Bu, ilgili kurumlar arasında prosedür gerçekleşince olacak. Elbette Polonya tarafını bu konuda bilgilendireceğiz." dedi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko da yaptığı açıklamada, söz konusu karara karşılık olarak Polonya'nın Kaliningrad veya İrkutsk'taki konsolosluğunu kapatabileceklerini belirtti.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, dün, başkent Varşova'daki "Marywilska 44" isimli alışveriş merkezinde geçen yıl çıkan yangının Rus istihbarat birimleri tarafından düzenlenen bir "kundaklama" olduğunu öne sürmüştü.

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, bunun üzerine Rusya'nın Krakow Başkonsolosluğunu kapatma kararı aldıklarını belirtmişti.

İLKHA

Yorum Yaz