Edward J. Erickson kimdir? Edward J. Erickson kitapları ve sözleri
Amerikalı Emekli Asker, Yazar Edward J. Erickson hayatı araştırılıyor. Peki Edward J. Erickson kimdir? Edward J. Erickson aslen nerelidir? Edward J. Erickson ne zaman, nerede doğdu? Edward J. Erickson hayatta mı? İşte Edward J. Erickson hayatı...

Doğum Tarihi: 1950
Doğum Yeri:
Edward J. Erickson kimdir?
Edward J. Erickson Amerika Birleşik Devletleri Ordusu’ndan saha topçu yarbayı olarak emekliye ayrılmıştır. Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Ortadoğu’da; 1991’de Körfez Savaşı’nda 3. Zırhlı Tümen’de; 2003’te Irak işgalinde 4. Piyade Tümeni’nde, topçu sınıfında ve genel kurmayda vazife yapmıştır. 2007’de Bağdat’a dönmüş ve Savunma Bakanlığı Eğitim ve Geliştirme Enstitüsü’ne Siyasal Bilimler Profesörü olarak görev almıştır. İngiltere’de Leeds Üniversitesi’nde doktora yapmıştır. İki yüksek lisans derecesine sahiptir. Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Ordusu konusunda çok saygın bir uzman olan yazarın pek çok kitabı ve makalesi vardır.
Kitaplar: Size Ölmeyi Emrediyorum! Birinci Dünya Savasinda Osmanli Ordusu
Eğitim: Leeds Üniversitesi, Colgate University
Edward J. Erickson Kitapları - Eserleri
- Mustafa Kemal Atatürk
- Osmanlı Askeri Tarihi
- Size Ölmeyi Emrediyorum!
- Çanakkale Savaşı: Ateş Altında Komuta
- I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı
- Osmanlılar ve Ermeniler
- Büyük Hezimet Balkan Harpleri'nde Osmanlı Ordusu
- Gelibolu Osmanlı Harekâtı
- I.Dünya Savaşında Osmanlı Ordusu
- Ortaçağ'dan Günümüze Dünya Savaş Tarihi
Edward J. Erickson Alıntıları - Sözleri
- Zaferi bizzat göremeyen bir isim de son derece bitkin olan ve hastalanarak 20 Aralık'ta İstanbul'da hastaneye kaldırılan yorulmak bilmez Albay Mustafa Kemal'di. Mustafa Kemal'in yerinde olması halinde tahliyenin fark edilmesi ve fırsattan yararlanılması pekala mümkündü. (Çanakkale Savaşı: Ateş Altında Komuta)
- Birinci kuşak Gelibolu tarihine göre İngilizler en az üç kez -18 Mart, 25 Nisan ve 6 Ağustos 1915- kazanma şansı yakalamış ve zaferi kıl payı kaçırmışlardı. (Çanakkale Savaşı: Ateş Altında Komuta)
- Cumhuriyetin dayanağı Türk toplumudur. (Mustafa Kemal Atatürk)
- Doğu Anadolu'daki Ermeni nüfusu tehcir etmenin her şeyden önce askerî bir gereklilik olduğunun altı çizilmelidir.bu bir ayaklanmaya karşı koyma hareketidir.ABD'nin Filipinler, İspanya'nın Küba, İngilizlerin de Güney Afrika'da benzer tehdit algılamalarına karşı Osmanlıların aldığı tedbirlerden yer yer çok daha sert tedbirleri uygulamaya soktukları gözden kaçmamalıdır. Osmanlıların aldığı askerî tedbirler hiçbir şekilde soykırım olarak ifade edilemez. (Osmanlılar ve Ermeniler)
- Açıkçası, İtilaf kuvvetlerinin deniz taaruzlarından ne önce ne de sonra boğaz savunmalarında herhangi bir "açık kapı" bulunmadığı gibi ciddi bir zafiyet dönemi de olmadı. 18 Mart öncesinde Carden'ın ya da de Robeck'in yahut 25 Nisan 1915 öncesinde de Robeck ve Hamilton'ın ellerindeki kuvvetle Çanakkale'yi kolayca geçebilecek güçte olduğu iddiasını doğrulayacak bir kanıt yoktur. (Çanakkale Savaşı: Ateş Altında Komuta)
- Ordu savaşın büyük bölümünde dört ayrı cephede birden büyük askeri güçleri savaşa sürüp idame ettirebildi.. (Size Ölmeyi Emrediyorum!)
- Osmanlıların talihsizliğine, Viyana Kongresi sebep olmuş, Osmanlı Devleti'ni Avrupa Uyumu'nun dışında tutmuş ve Osmanlılar Avrupa hükümdarlarının istifadesine amade askerî yardımdan mahrum bırakılmıştı. (Osmanlılar ve Ermeniler)
- osmanlı askeri kuvvetlerinin 1915 ilkbaharında anadolunun iç bölgelerindeki belgelenmiş yokluğu, ermeni nüfusuna yönelik saldırıların evvelce planlandığı tezlerinin yanlışlığını göstermektedir (Osmanlılar ve Ermeniler)
- Bir kız sevdim,ama bana vermediler. Gençliğimi bıraktım Sofya'da . (Mustafa Kemal Atatürk)
- "Eğer vatan savunması için şart değilse her savaş bir cinayettir." MustafaKemalATATURK (Mustafa Kemal Atatürk)
- Mali düzenlemeler ocağa girmek isteyenlerin sayısını arttırıyor ve yeniçerileri askerlikte kalmaya teşvik ediyordu. (Osmanlı Askeri Tarihi)
- Nihilist ve Anarşistlerin felsefe, örgütlenme ve taktikleri Osmanlı İmparatorluğu'ndaki etnik Hristiyan azınlıklarca bağımsızlık ve özerklik kazanabilmelerine yardımcı olabilecek bir araç olarak sahiplenildi. (Osmanlılar ve Ermeniler)
- Osmanlı ordusunun 1914'te eskisinden daha küçük ama ama daha güçlü olduğunu söylemek mümkündür. (Çanakkale Savaşı: Ateş Altında Komuta)
- " Enver Paşa’nın Almanlara sıcak baktığı doğrudur. Fakat bu bakış, körü körüne değildir. Enver, Almanlar savaşı kazandıktan sonra, sıranın Türkiye’ye geleceğini biliyordu. Bu yüzden, Almanya’nın verdiği silahların bir kısmını cephelere göndermemiş, Anadolu’nun derinliklerinde depolamıştır. Nitekim, bu silahların mühim kısmı, Kurtuluş Savaşı sırasında kullanıldı. " (I.Dünya Savaşında Osmanlı Ordusu)
- Mohaç Meydan Muharebesi, sadece Macaristan’ın kaderini değil, aynı zamanda Osmanlı’nın batı harekat bölgesindeki savaşın tabiatını da tamamen değiştirdi. (Osmanlı Askeri Tarihi)
- "Acizler için imkansız, Korkaklar için inanılmaz gözüken şeyler Kahramanlar için idealdir." (Mustafa Kemal Atatürk)
- Osmanlı ordusu tüm geri kalmışlığa rağmen büyük bir başarı öyküsüne imza attı.. (Size Ölmeyi Emrediyorum!)
- "Varlık süreci içinde profesyonel kurumları ve teşkilat yapısı ile Osmanlı ordusu etkin bir savaş makinesiydi. Ancak başarılarına rağmen Batı dünyasındaki imajı genel olarak olumsuzdur. Avrupa merkezli bakış açısıyla yazılmış eser ve tarih kitaplarında Osmanlı askerleri vahşi ve geri kalmış düşmanlar olarak tasvir edilirler. Askeri başarı ve zaferleri ise sayısal üstünlük, coğrafi faktörler, rakiplerinin aptallığı veya tamamen şans eseri kazandıkları iddia edilir." (Osmanlı Askeri Tarihi)
- Gelibolu seferini Osmanlı ordusu kazanmıştır, çünkü komutanları operatif seviyede İtilaf kuvvetlerindeki rakiplerinden daha etkili bir komuta-kontrol bilgisi ve icrası sergilemişlerdir. (Çanakkale Savaşı: Ateş Altında Komuta)
- Rumeli eyaletleri devşirmenin asıl kaynağıydı. (Osmanlı Askeri Tarihi)