tatlidede

Bakanlıktan enflasyon düzenlemesi: O emekliler artık vergi ödemeyecek

Yüzbinlerce emekli yıllık gelirlerinin belli bir seviyenin altında kalması halinde artık vergi ödemek zorunda kalmayacak.
  • 15.04.2024 14:50
Bakanlıktan enflasyon düzenlemesi: O emekliler artık vergi ödemeyecek
Bu yıl yaklaşık 244 bin emekli, temel vergiden muaf ödenekteki artıştan faydalanarak vergi ödemek zorunda kalmayacak.

Almanya’da Türk emeklileri kıskandıracak bir gelişme yaşandı. Maliye Bakanlığı sözcüsü, bir soru önergesine cevaben önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre yıllık geliri 400.628 TL (11604 Euro) seviyesinin altında kalan yaklaşık 244 bin emekli artık vergi ödemek zorunda kalmayacak.

Ayrıca Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak yüzde 4 ,57 oranındaKİ zam ile birlikte 114 bin emekli ise yeni vergi mükellefi olarak sisteme eklenecek. 21 milyon emeklinin bulunduğu ülkede buna göre 'emeklilik geliri olan vergi mükellefleri' kategorisinde yaklaşık 6.3 milyon kişi kalacak.

ENLASYON İLE MÜCADELE İÇİN HAYAT GEÇİRİLDİ

Almanya’da emekli maaşlarının vergilendirilmesi 2004 yılında yapılan bir değişikle yeniden düzenlenmişti. Temel vergiden muaf ödenek ile tüm vergi mükellefleri için geçerli olan ve vergi ödenmesi gerekmeyen yıllık geliri temsil ediyor. Bu ödenek, enflasyonu telafi etmek amacıyla yılbaşında 696 Euro artırılarak 11.604 Euro'ya yükseltilmişti.

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz