diorex
Dedas

İş-Kur Mardin'de 21 yılda 43 bin kişiyi işe yerleştirdi

Bir dizi çalışmalarda bulunmak üzere Mardin'de bulunan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Işıkhan'dan alınan bilgilere göre Mardin'de son 21 yılda 43 bin 171 kişi işe yerleştirildi.

  • 23.09.2023 12:41
İş-Kur Mardin'de 21 yılda 43 bin kişiyi işe yerleştirdi

Gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunarak "Türkiye Yüzyılı’nda Mardin, Üreterek Büyümeye Devam Ediyor." diyen Bakan Işıkhan, ayrıca şu bilgileri verdi:

438 MİLYON DESTEK SAĞLANDI

"Mardin'de 2002'den beri 43 bin 171 işe yerleştirme 6 bin 86 kurs ve program 42 bin 676 katılımcı, işsizlik ödeneği, kısa çalışma çdeneği nakti ücret desteğ, ücret garanti fonu, iş kaybı tazminatı, yarım çalışma ödeneği, kapsamında 61 bin 543 kişiye 438 milyon 575 bin TL maddi destek sağlandı.  Bugüne kadar Mardin’de toplam 43 bin vatandaşımızın mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve girişimcilik eğitim programlarından yararlanmasına destek verdik. Bundan sonra da sık sık Mardin'de bulunarak, şehri daha da güzelleştirmenin, büyütmenin, tüm sorunlarını çözmenin gayreti içerisinde olacağız."

Işıkhan; Kentin kadim tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, zengin medeniyet havzasıyla bölge ve ülkenin nadide şehirlerinden biri olduğunu aktardı.

Işıkhan, Türkiye Yüzyılı hedefine taşıyacak olan beşeri sermayenin bu topraklarda fazlasıyla mevcut olduğunu, ülkenin 21 yıllık kalkınma hamlesinden Mardin'inin de 97 milyar lirayı aşkın yatırımla nasibini aldığını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
24.09.2023 / 05:19

Torpil.olmasa.iyiolurdi

Yorum Yaz