Emre Caner kimdir? Emre Caner kitapları ve sözleri
Türk Yazar Emre Caner hayatı araştırılıyor. Peki Emre Caner kimdir? Emre Caner aslen nerelidir? Emre Caner ne zaman, nerede doğdu? Emre Caner hayatta mı? İşte Emre Caner hayatı...

Türk Yazar Emre Caner edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Emre Caner hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Emre Caner hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Emre Caner hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 1976
Doğum Yeri: Bakırköy
Emre Caner kimdir?
Emre Caner, 1976 yılında Bakırköy’de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri öğrenimi gördü. Piyasayla arasındaki ten uyuşmazlığı nedeniyle bol bol istifa etti.En sonunda şirket denen garip şeyin patolojik bir vaka olduğuna kanaat getirip, sadece okuryazarlıkla meşgul olmayı seçti.
Emre Caner Kitapları - Eserleri
- Kaplumbağa Terbiyecisi
- Kutsal Fahişeden Bakire Meryem'e Toprak ve Kadın
- Cinsellik Üzerine Toplumsal Fragmanlar
- Mihri Müşfik Hanım'ın İzinde
- Sürgün ve Hürriyet
- Paris Sevdası
- Kim Olduğumu Artık Biliyorum
Emre Caner Alıntıları - Sözleri
- Cinselligin denetlenmesi, sadece nüfusun demografik özelliklerinin değil, ekonomik ilişkilerinin, miras düzeninin ve en önemlisi de iktidar yapısının devamını sağlar. (Kutsal Fahişeden Bakire Meryem'e Toprak ve Kadın)
- Onunla beraberken inanmadığım bir şeye inanır gibi gözükmek zorunda değildim. İstemediğim sözleri ağzıma sakız yapmam gerekmiyordu. Alkışlanmak için birilerine benzememe gerek kalmamıştı. Geliştirmem gereken yeteneklerim ve morartmam gereken rakiplerim hepsi ama hepsi Yok olmuştu. Savaşın anlamsızlığını yeni keşfeden bir asker gibiydim. Ancak böylesine bir yaşamın insanı özgür kılabileceğini öğrenmiştim. (Kim Olduğumu Artık Biliyorum)
- "Bizim kadınlarımız evlerinin dışını göremiyorlar ki yaşadıkları dünyanın ebadı hakkında fikir sahini olsunlar." (Cinsellik Üzerine Toplumsal Fragmanlar)
- Bana sorarsanız bir toplumun medeniyet düzeyini kadınlar gösterir. (Sürgün ve Hürriyet)
- Nedenleri bilmek bizi özgürlestirir!.. (Kutsal Fahişeden Bakire Meryem'e Toprak ve Kadın)
- Ama insanları en çok eğlendiren, sultanın gâvur bir memlekete ayak basmış olmamak için ayakkabılarının içine kendi ülkesinin toprağıyla dolu özel bir tabanlık yaptırdığı söylentisiydi. (Kaplumbağa Terbiyecisi)
- Çıplaklık doğallaştı. Sanat, onu muhafazakar köklerinden koparıp özgür bir evrene taşımıştı. (Kaplumbağa Terbiyecisi)
- Sence uygarlığı toptan reddetmek mümkün mü? Saçma ve imkansız olsa da bana heyecan veriyor bu fikir. Tarımı bile bilmeyen insanlardan daha mutlu olduğumuzu kim iddia edebilir ! Onlardan daha mı fazla korkuyoruz ölümden ? (Kim Olduğumu Artık Biliyorum)
- 'Prekarya emek; güvencesiz çalışanlardan, gelip geçici işlere her zaman tamam diyenlerden, bir iş bulduğu zaman bile işsizlik tehdidini ensesinde hissedenlerden oluşuyordu. 21.yüzyılda aşkın prekaryalaşması ise güvencesiz ilişkilerden, gelip geçici temaslara olur diyenlerden ve bir aşk bulduğunda bile ayrılık tehdidini içinde hissedenlerden oluşmakta.' (Cinsellik Üzerine Toplumsal Fragmanlar)
- Görselliğin egemen olduğu çağın başlayabilmesi için insanın kendine bakmayı öğrenmesi gerekmişti. (Cinsellik Üzerine Toplumsal Fragmanlar)
- “Ortadoğu’nun ilk egemen tanrısal kadın betimlemesi olan aşkın ve bereketin koruyucusu Tanrıça İnanna’ydı.” Düşündürücü bi tezat !! (Kutsal Fahişeden Bakire Meryem'e Toprak ve Kadın)
- Efsanenin dediği gibi eğer Bu dünyada her insana Bir yıldız hükmediyorsa Parlak olmayan benimki Muhakkak ki kayan bir yıldızdır. (Kaplumbağa Terbiyecisi)
- İnsanı özgürleştiren bir yalnızlığın zevkine varmıştım. (Kim Olduğumu Artık Biliyorum)
- "Sizin düzeninizle, akıl anlayışınızla, namus anlayışınızla, başarı anlayışınızla hiç bağdaşan yanım yok... Yaşamım boyunca içimi kemirttiniz. Evlerinizle. Okullarınızla. İşyerlerinizle. Özel ya da resmi kuruluşlarınızla içimi kemirttiniz. Ölmek istedim, dirilttiniz. Yazı yazmak istedim, aç kalırsın dediniz. Aç kalmayı denedim, serum verdiniz. Delirdim, kafama elektirik verdiniz... Ben bütün bunların dışındayım." -Tezer Özlü- (Cinsellik Üzerine Toplumsal Fragmanlar)
- Kahvenin yanında bolca hayal söylüyorum (Mihri Müşfik Hanım'ın İzinde)
- "... oysa üretim öncesi toplumlarda iktidarın cinsiyeti yoktu." (Kutsal Fahişeden Bakire Meryem'e Toprak ve Kadın)
- Erkek , kadın üzerinde sürdürdüğü hegemonyanın yetkisini , iktidarın ' yönlendirme gücü'nden ' etkilenmiş toplumun kendisinden alır . (Kutsal Fahişeden Bakire Meryem'e Toprak ve Kadın)
- Bu yüzden var olanı kabullenmek rahatlatıcı bir basitliğe sahiptir. (Cinsellik Üzerine Toplumsal Fragmanlar)
- “Yeni bir çağ başlamıştı. Ama geleceğe umutla bakabilmek için hiçbir neden yoktu.” (Kaplumbağa Terbiyecisi)
- Dostlardan aldığın her şey kaderin dışında kalır. Ancak vermiş oldukların her zaman için servetin olacaktır. (Kaplumbağa Terbiyecisi)