Emre Dorman kimdir? Emre Dorman kitapları ve sözleri
Öğretim Üyesi, Yazar Emre Dorman hayatı araştırılıyor. Peki Emre Dorman kimdir? Emre Dorman aslen nerelidir? Emre Dorman ne zaman, nerede doğdu? Emre Dorman hayatta mı? İşte Emre Dorman hayatı...

Öğretim Üyesi, Yazar Emre Dorman edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Emre Dorman hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Emre Dorman hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Emre Dorman hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Tam / Gerçek Adı: Yrd. Doç. Dr. Emre Dorman
Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Emre Dorman kimdir?
Yrd. Doç. Dr. Emre Dorman, Acıbadem Üniversitesi’nde öğretim üyesidir. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Kelâm bilim dalında hazırladığı Tanrı’nın Varlığının Kanıtlanmasında Kullanılan Modern Deliller: İnsancı İlke Örneği başlıklı tezi ile yüksek lisans (2004), Deizm ve Eleştirisi: Tarihsel ve Teolojik Bir Yaklaşım başlıklı tezi ile de doktora çalışmasını tamamladı (2009). Emre Dorman, Acıbadem Üniversitesi’nde Felsefeye Giriş, Felsefe Tarihi ve Bilim Felsefesi, Bahçeşehir Üniversitesi’nde ise İslam Felsefesi ve Din Felsefesi dersleri vermekte, teoloji, felsefe ve din-bilim ilişkisi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
Emre Dorman Kitapları - Eserleri
- İnsanlar Uyurlar, Ölünce Uyanırlar
- Dini Konularda Kendini Kandırmanın 40 Yolu
- Allah'a Öğretilen Din
- Kendini Kınayan Nefis
- Kur'an-ı Kerim'deki Emirler ve Yasaklar
- Din Neden Gereklidir?
- Allah'ın Parmak İzi
- İslam Ne Değildir
- Modern Bilim:Tanrı Var
- 101 Soruda Kur’an
- Duanız Olmasa Ne Öneminiz Var?
- Teolojik ve Felsefi Açıdan Din ve Bilim İlişkisi
- Teolojik ve Felsefi Açıdan Din ve Ahlak İlişkisi
- Allah'ın Rahmeti-Ayetler ve Dualar ile
Emre Dorman Alıntıları - Sözleri
- Fizikçi Paul Davies ise evrenin başlangıcını oluşturan Big Bang sürecinin patlama hızının kritik ayarı hakkında şu şekilde bir yaklaşımda bulunur: "Evren, biraz bile yavaş genişleseydi çekim gücü nedeniyle içine çökecekti; biraz daha hızlı genişleseydi evrenin maddesi tamamen dağılıp gidecekti. Bu iki felakatin arasındaki dengenin ne kadar iyi hesaplanmış olduğu sorusunun cevabı çok ilginçtir. Eğer patlama hızının meydana geldiği zamanda bu hız gerçek hızından sadece 10 üzeri 18'de 1 kadar bile farklılaşsaydı, bu, gerekli dengeyi yok etmeye yetecekti. Dolayısıyla evrenin patlama hızı inanılmayacak kadar hassas bir kesinlikle belirlenmiştir. Bu nedenle Big Bang, herhangi bir patlama değil, her yönüyle çok iyi hesaplanmış ve düzenlenmiş bir oluşumdur. (Modern Bilim:Tanrı Var)
- John Lennox’un da dikkat çektiği gibi Galileo, Kopernik, Kepler, Pascal, Boyle, Newton, Faraday, Mendel, Pasteur, Kelvin, Maxwell gibi tarih boyunca bilime en büyük katkıları yapan bilim insanlarının tamamı Tanrı'ya inanmışlardır. Üstelik onların Tanrı'ya inanmaları bilim vapmalarına engel olmamış aksine bu inanç onların ana ilham kaynağı olmuştur"s. 55 (Teolojik ve Felsefi Açıdan Din ve Bilim İlişkisi)
- Altmış yaşına gelen biri günde sekiz saatten 20 yıl uyur. Kalan 40 yılda da ayakta uyur. Ömür dediğin işte budur... (Kendini Kınayan Nefis)
- Adalet , hak ve hukuk sadece kendinden olana değil kendinden olmayana da uyguladığın zaman gerçek anlamda değerli ve geçerli olur . (İslam Ne Değildir)
- Müslüman olmak, onu kimlik olarak taşımakla değil, gereklerini yerine getirmekle kazanılacak bir sıfattır. (Dini Konularda Kendini Kandırmanın 40 Yolu)
- Eğer yaşam bundan ibaretse tüm yapılanlar bizimle beraber yok olmaya mahkûmdur. En iyi ihtimalle uzayın ömrünü doldurması neticesinde her şey yokluğa mahkum olacaktır. Ahiret olmadan hayat anlamsız ve trajikomik bir hikayeden ibaret kalır. (Teolojik ve Felsefi Açıdan Din ve Ahlak İlişkisi)
- İslam inancı için ölçü Kur-an'dır , Müslümanlar ya da Kur'an dışı kayıtlar değildir. (İslam Ne Değildir)
- İyi olanı da kötü olanı da yapacak olan insandır. (101 Soruda Kur’an)
- "Bilim tarihinde, o ünlü Galileo davasından bu yana, bilimsel gerçeğin dünyanın dini yorumuyla bağdaştırılamayacağı iddiası defalarca tekrarlanmıştır. Her ne kadar şu anda bilimsel gerçeğe kendi alanı içerisinde dil uzatılamayacağına ikna olmuş olsam da, hiçbir zaman dini düşüncenin özünü, insanoğlunun bilinçlilik sürecinde zamanı geçmiş, bizim şu andan itibaren bir kenara bırakmamız gereken bir safhanın bir parçası olarak görmedim. Bu yüzden, hayatım boyunca bu iki farklı düşünce alanı arasındaki ilişki üzerine düşünmek zorunda kaldım çünkü işaret ettikleri şeyin gerçekleştiğinden hiçbir zaman şüphe etmedim." Warner Heisenberg (Modern Bilim:Tanrı Var)
- Bugün ahlaklı bir insana örnek olarak bir Müslüman değil de Japon gösteriliyorsa herkesin Müslümanlığını sorgulaması gerekir. (İslam Ne Değildir)
- Din bizden , insan olmanın onuruna yani yaratılışımıza uygun davranmamızı , sorumluluk bilinci içinde duyarlı ve ilkeli bir insan olmamızı , inancımıza rağmen Allah yokmuş gibi yaşamamamızı , insanlara güven vermemizi , adaletli , merhametli , doğru ve örnek bir birey olmamızı ister . (İslam Ne Değildir)
- “Bu Kur’an Allah’tandır, başkası tarafından uydurulmuş değildir; o, kendisinden önceki kitapları (asıllarını) doğrulamakta ve konulmuş olan hükümleri açıklamaktadır; bunda kuşku yoktur, O âlemlerin rabbindendir.” Yunus Suresi-37.ayet (101 Soruda Kur’an)
- Ân oluyor bir garip duyguya varıyorum; Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?... Necip Fazıl Kısakürek (İnsanlar Uyurlar, Ölünce Uyanırlar)
- İnsani ve ahlâkî değerler noktasında kırıklarla dolu bir karnemiz var . (İslam Ne Değildir)
- Müslüman olmaya , dini öğrenmeden önce insan olmayı öğrenmekle başlanabilir . (İslam Ne Değildir)
- Dinin sahibi Allah'tır. Kimse din adına sahiplik iddiasında bulunamaz. Allah adına konuşamaz. Allah'ın kitabı olan Kur'an'dan delil getiremediği bir görüşü din olarak insanlara sunamaz. (İslam Ne Değildir)
- Tüm yaşam hatta alınan her bir nefes o yaşamı ve nefesi verene göre yaşanır. (Din Neden Gereklidir?)
- Bakışımızı Evren 'in neresine cevirsek büyük bir ihtişama, çok ince hesaplara ve ilahi bir sanata rastlarız. Yeter ki Allah 'ın yaratma sanatı üzerine düşünerek aklımızı çalıştıralım. (Allah'ın Parmak İzi)
- Yaşam tesadüflere başvurularak açıklanamaz. Üstelik yaşam, fizik ve kimyanın kanunlarını aştığı için yaşamın kökeni asla kendi kendini örgütlediği senaryo ile açıklanamaz. Bununla birlikte yaşamın fizik ve kimyanın kanunlarını aşıyor olması yaşamin sebebinin fiziksel bir şeyden çok daha fazlası olması gerektiğini anlarız. Bu gibi bir durumda mantıklı olan tek açıklama şudur: Yaşamın sebebi olan ve olmaya devam eden şey ne şanş ne fizik ne de kimyadır; Tanrı'dır. Dean L. Overman, A Case Against Accident and Self-Organis (Modern Bilim:Tanrı Var)
- Okuduğumuzu en güzel şekilde anlamamızı, anladığımızı en güzel şekilde yaşamamızı, yaşadığımızı da en güzel şekilde anlatmamızı söyleyensin. (Allah'ın Rahmeti-Ayetler ve Dualar ile)