Enes Türkoğlu kimdir? Enes Türkoğlu kitapları ve sözleri
Yazar Enes Türkoğlu hayatı araştırılıyor. Peki Enes Türkoğlu kimdir? Enes Türkoğlu aslen nerelidir? Enes Türkoğlu ne zaman, nerede doğdu? Enes Türkoğlu hayatta mı? İşte Enes Türkoğlu hayatı...

Yazar Enes Türkoğlu edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Enes Türkoğlu hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Enes Türkoğlu hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Enes Türkoğlu hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Enes Türkoğlu kimdir?
Enes Türkoğlu Kitapları - Eserleri
- Hasan Sabbah: Alamut Kalesi ve Cennet Fedaileri
- Osmanlı Tarihi'nden İlginç Hikaye ve Anekdotlar
- Acayip Osmanlı Tarihi
- Osmanlı'da Aşk Başkadır
- Deniz Gezmiş
- Osmanlı'yı Yıkan Derin Devlet
- Türklerin Tarihi
- Çanakkale Mucizesi
Enes Türkoğlu Alıntıları - Sözleri
- Unutma ki yüksekte yer tutanlar Aşağıdakiler kadar emniyette değildir (Osmanlı Tarihi'nden İlginç Hikaye ve Anekdotlar)
- Örnek ve önderleri olan (s.a.s) selefleri, imamları hakkında güzel sözler sarf ederek gözlerine girelim. Böyle hareket ederek kendi hallerini;şeriatlarının bildirdiklerini gözlerinde büyütüp gösterince şeriate uymak onlara zor gelsin ve onları dinlerinden çıkarmak, dinsizleştirmek bize kolay olsun... (Hasan Sabbah: Alamut Kalesi ve Cennet Fedaileri)
- Çöldeki aç bir çakal, kafesteki tıka basa tok bir aslandan daha mutludur. (Hasan Sabbah: Alamut Kalesi ve Cennet Fedaileri)
- Osman Bey, dergahta yatarken rüyasında Şeyh Edebali hazretlerinin göğsünden bir ayın çıkıp kendi göğsüne girdiğini ve göğsünden bir büyük ağaç bitip dallarının alemi kapladığını, altından birçok nehirlerin çıkıp insanların bu sulardan istifade ettiğini görmüştü. Sabah olup rüyayı anlatınca, Edebali hazretleri, bu güzel rüyayı şöyle tabir etti: "Sen, Ertuğrul Gazi oğlu Osman, babandan sonra bey olacaksın. Kızım Mal Hatun'la evleneceksin. Benden çıkıp sana gelen nur budur. Sizin asil ve temiz soyunuzdan nice padişahlar gelecek, onlar nice devletleri bir çatı altında yollayacaklar. Allahu Teâlâ nice insanın huzur ve saadete kavuşmasına, İslam dini ile şereflenmesine senin soyunu vesile edecektir." (Osmanlı Tarihi'nden İlginç Hikaye ve Anekdotlar)
- Yahut (o kafirlerin duygu düşünce ve davranışları) engin bir denizdeki yoğun karanlıklar gibidir; (öyle bir deniz ki) onu dalga üstüne dalga kaplıyor; üstünde bulut ... Birbiri üstüne karanlıklar ... insan elini çıkarıp uzatsa nerdeyse onu dahi göremez. Bir kimseye Allah nur vermemişse artık o kimsenin ışık ve aydınlıktan nasibi yoktur (Hasan Sabbah: Alamut Kalesi ve Cennet Fedaileri)
- Bugün Türkçemize bir deyim olarak geçmiş "Hile, desise" sözü Zerdüşt sapkın dininin kutsal kitabı saydığı "desatis" kavramından gelmektedir. (Hasan Sabbah: Alamut Kalesi ve Cennet Fedaileri)
- Bu dünyada inancını kaybedersen, yeşilken çorak olur, çöllere dönersin. Açık sözlü ol! Her sözü üstüne alma! Gördün, söyleme; bildin deme! Sevildiğin yere sık gidip gelme; muhabbet ve itibarın zedelenir. (Osmanlı Tarihi'nden İlginç Hikaye ve Anekdotlar)
- Kişinin gücü, günün birinde tükenir, ama bilgi yaşar. Bilginin ışığı, kapalı gözlerden bile içeri sızar, aydınlığa kavuşturur. Hayvan ölür, semeri kalır; insan ölür eseri kalır. Gidenin değil, bırakmayanın arkasından ağlamalı... Bırakanın da bıraktığı yerden devam etmeli. (Osmanlı Tarihi'nden İlginç Hikaye ve Anekdotlar)
- Haklı olduğun mücadeleden korkma! Bilesin ki atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler. (Osmanlı Tarihi'nden İlginç Hikaye ve Anekdotlar)
- Tarikat, Moğol istilasına kadar ayakta kalmıştır. Alamut Kalesi ise 1256 yılında Moğol komutanı Hülagu Han tarafından normal yollardan ele geçirilemeyince; o yıllarda yeni keşfedilen petrol; kalenin bulunduğu tepenin altına tüneller kazılarak ve bu tünellerin de içine petrol havuzları oluşturularak ateşe verilerek patlatılmış dolayısıyla da imha edilerek ele geçirilmiştir. (Hasan Sabbah: Alamut Kalesi ve Cennet Fedaileri)
- En büyük zafer nefsini tanımaktır. Düşman, insanın kendisidir. Dost ise, nefsi tanıyanın kendisidir. (Osmanlı Tarihi'nden İlginç Hikaye ve Anekdotlar)
- "Üzülme anne ve onlara söyle sokaklari tutuşturdu benim oğlum karanlıklar aydınlansın diye" (Deniz Gezmiş) (Deniz Gezmiş)
- Ben bu mermileri kaldırırken, gönlüm Allah’ın feyziyle doldu! (Çanakkale Mucizesi)
- Ömer Hayyam, Nizam-ül Mülk ve Hasan Sababh'ın sınıf arkadaşları oldukları rivayet edilmektedir. Aralarındaki anlaşmaya göre bu arkadaşlardan kim daha önce yükselir ve mevkii sahibi olursa diğer ikisine yardım edecekti. (Hasan Sabbah: Alamut Kalesi ve Cennet Fedaileri)
- Vaktinden önce çiçek açmaz. (Osmanlı Tarihi'nden İlginç Hikaye ve Anekdotlar)
- Hayli keskin bir zekaya sahip olan Hasan Sabbah geleneksel çizgideki din adamlarının tümünün 'yalancı' olduğunu savunur. Ona göre; kitleler her zaman belirsizliklerden korkarlar ve bu yüzden açık bir yalanı, ulaşılmaz gerçeklere yeğ tutarlar. (Hasan Sabbah: Alamut Kalesi ve Cennet Fedaileri)
- Öfken ve nefsin bir olup aklını mağlup eder (Osmanlı Tarihi'nden İlginç Hikaye ve Anekdotlar)
- Şu üç kişiye; yani cahiller arasındaki âlime, zengin iken fakir düşene ve hatırlı iken, itibarını kaybedene acı! Unutma ki, yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir. (Osmanlı Tarihi'nden İlginç Hikaye ve Anekdotlar)
- ..Bir yıl sonrasını Düşünüyorsan Eğer,Tohum ek. Ama yüz yıl sonrası için ise Halkı Eğitmeye bak.." (Hasan Sabbah: Alamut Kalesi ve Cennet Fedaileri)
- Hasan Sabbah zeki bir insandı. Ne var ki, insanoğlu herhangi bir sınır tanımaksızın akıl ve zekasını nefsinin emrinde kullandığı zaman kimi zaman vahşi canavarlardan daha da zararlı hale gelebiliyor. (Hasan Sabbah: Alamut Kalesi ve Cennet Fedaileri)