tatlidede

Ercan Köksal kimdir? Ercan Köksal kitapları ve sözleri

Yazar Ercan Köksal hayatı araştırılıyor. Peki Ercan Köksal kimdir? Ercan Köksal aslen nerelidir? Ercan Köksal ne zaman, nerede doğdu? Ercan Köksal hayatta mı? İşte Ercan Köksal hayatı...
  • 05.02.2023 13:00
Ercan Köksal kimdir? Ercan Köksal kitapları ve sözleri
Yazar Ercan Köksal edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Ercan Köksal hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Ercan Köksal hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Ercan Köksal hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 24 Ağustos 1983

Doğum Yeri: Yozgat

Ercan Köksal kimdir?

24 Ağustos 1983’te Yozgat’ta doğdu. 2001 yılında Yozgat Lisesi’ni bitirdi. 2003 yılında KKTC Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı’na burslu olarak girdi.

Buradan 2007 yılında mezun oldu. Mezuniyetten sonra özel bir eğitim kurumunda Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak göreve başladı ve Ekim 2011′e kadar bu görevine devam etti. 2009 ve 2012 yılları arasında Divan Araştırma ve Eğitim Derneği’nde Genel Koordinatörlük görevini yürüttü. Bu kurumda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve Başbakanlık Yazmalar Başkanlığı’nın da destek verdiği “Tarih ve Kültür Mirasımızla Buluşmak” adlı projeyi yürüttü.

Fatih Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı/Yeni Türk Edebiyatı alanında Yüksek Lisansa devam etti. Ay Vakti, Yediiklim, Şehriyar, Semaver Öykü, Kün Edebiyat, Berceste, İrfan Mektebi, Turkish Studies, Dünyabizim ve Sanatalemi’nde Eleştiri, inceleme, araştırma, röportaj ve öyküler yayımladı.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) üyesi olan yazar; İstanbul’da birçok kültür merkezinde uzun bir süre Osmanlı Türkçesi dersleri verdi. Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde görev yapmakta, ayrıca Kün Edebiyat dergisinin editörlüğünü yürütmektedir.

Ercan Köksal Kitapları - Eserleri

  • 100 Yıllık Dava
  • Bir İnkılap Daha Var
  • Bildiğin Hayat
  • Yarım Kalan Tebessüm
  • Serçe Yüreği
  • Terkedilen Ölü

Ercan Köksal Alıntıları - Sözleri

  • Türk milleti olarak bunu iki kez yaşadık. Birincisi Islamiyeti din olarak seçtiğimiz 8. Yüzyılda, ıkincisi de saltanattan cumhuriyet yönetimine geçip batı medeniyet dairesine girerken. Her iki dönemde de alfabemiz değişti, dilimize müdahale edildi. Böylece toplumsal hafıza sıfırlandı , bilincimize format atıldı. (100 Yıllık Dava)
  • Şehir doğrudan doğruya medeniyet tasavvurunun mekana yansımasıdır. (100 Yıllık Dava)
  • Rosso, bu kadar kısa sürede gerçekleştirilen köklü inkılapları hayretle takip ettiğini söylüyordu. Millet olarak köklerimizden kopduğumuzu ve hızlı bir değişim sürecine girdiğimizi iddia ediyordu. Bunca ınkılap gerçekleştirilirken halkın nasıl olur da hızlı değişim sürecine sessiz kalabildiğini merak ediyordu. (Bir İnkılap Daha Var)
  • Osmanlı dağılmış, yeni bir devlet kurulmuştu. Anlaşılan oydu ki, yeni rejimin Osmanlı'dan kalan hiçbir şeye tahammülü yoktu. (Bir İnkılap Daha Var)
  • Bir sohbetimde Safahat’ı çok okuyun diye tavsiye etmiştim. Bir öğretmen arkadaşımız, ‘’Hocam aldım okudum ama sonunu getiremedim. On beş yirmi sayfa okudum bıraktım.’’ dedi. Neden diye sordum. ‘’Ağır’’ dedi. Ben de ‘’Safahat ağır değil hocam, herhâlde siz biraz hafifsiniz.’’ dedim. (100 Yıllık Dava)

Yorum Yaz