Fatih Bayhan kimdir? Fatih Bayhan kitapları ve sözleri
Gazeteci, yazar Fatih Bayhan hayatı araştırılıyor. Peki Fatih Bayhan kimdir? Fatih Bayhan aslen nerelidir? Fatih Bayhan ne zaman, nerede doğdu? Fatih Bayhan hayatta mı? İşte Fatih Bayhan hayatı...

Doğum Tarihi: 1975
Doğum Yeri: Adana, Türkiye
Fatih Bayhan kimdir?
1975 Adana doğumlu. İlkokul ve Liseyi Adana’da okudu. A.Ü. Kamu Yönetimi ve Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde okudu. Gazeteciliğe 1994’te İstanbul’da Muhabir olarak Başladı. Daha sonra Adana’da sırasıyla Yeni Ufuk Gazetesi, Zirve Gazetesi, Ekspres Gazetesi, Bölge Gazetesi ve kuruculuğunu yaptığı Yeni Gün Gazetesi’nde Yazar ve Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı. Nokta Dergisi Adana Temsilciliği ve Kanal 7 Çukurova Haber Müdürlüğü yaptı. Aktüel, Siyaset, Tarih-Araştırma ve Deneme türlerinde yazılar yazan Fatih Bayhan’ın çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış ikibin makalesi bulunuyor. ÇUSAM Kurucuları arasında görev alan Yazar, Genç Gazeteciler Platformu Genel Koordinatörlüğünü yürütmektedir. www.habertakvimi.com Ulusal Haber Portalı’nın Genel Yayın Yönetmenliğini sürdürmektedir.
Vakıflar Genel Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı’nda; Danışman, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Müşavir olarak görev aldı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce;
- Vakıf (1997),
- Çukurova’da Vakıf Medeniyeti(1998),
- Türk-İslam Medeniyeti’nde Vakıflarımız(1998),
- Ramazanoğlu Vakfı ve Vakfiyeleri(1998)
adlı Araştırma-İnceleme dalında Yayınlanmış 4 kitabı bulunan Yazar’ın,
- Altınşehir Adana(1997),
- Deprem Güncesi(1999),
- Adana Markası(2001),
- Kıbrıs Gerçeği(2003),
- Satyagraha(2006)
- Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderlik Şifreleri (2007)
- Kayseri’den Çankaya Köşküne Abdullah Gül (2007)
adlarıyla 11 kitabı yayınlanmıştır.
Yazar, 2003 Yılında yayınlanan “Kıbrıs Gerçeği” adlı eseriyle İnceleme-Araştırma Dalında “Cüneyt Canver Yılın Gazetecisi Ödülü” nü almıştır.
Fatih Bayhan Kitapları - Eserleri
- Atatürk'ün Aşkı Latife
- Teyzem Latife
- Latife Hanım'ın Kağıtları Açılan Sanduka
- Fikriye Hanım
- Zübeyde Hanım
- Tarihi Değiştiren Suikastler
- Dip Dalga Davutoğlu
- Hür Yaşadım Hür Yaşarım
- Recep Tayyip Erdoğan'ın Liderlik Şifreleri
- İslam’ın Rusya’daki Ayak İzi: Sultan Galiyev
- Denktaş O Plana Neden Karşıydı?
- Kayseri'den Çankaya Köşkü'ne Abdullah Gül
- Mehmet Akif'in İdeal Nesli: Asım
- Yeni Olaylar Işığında Kıbrıs Gerçeği
- Eski Türkiye Siyasi Tarihi
- Tarihe Düşülen Notlar
- Tarihe Düşülen Notlar
Fatih Bayhan Alıntıları - Sözleri
- Darüleytam balkan ve 1.Dünya Savaşlarında kimsesiz kalan çocukları barındırmak ve meslek edindirmek amacıyla kurulan müesseselerin adıdır.Muesseselerin amacı,1.Dünya Savaşı sırasında Türkiye'yi terk eden İngiliz, Fransız ve italyanlar'ın boşalttıkları yurt ve mekteplerdeki sahipsiz kalan çocukları himaye altına almaktı. (Zübeyde Hanım)
- Arkadaşlar,” dedi Gazi, “hazır olun yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz!” (Atatürk'ün Aşkı Latife)
- Sevgimiz saygımız daim ama okurken acayip sıkıldım. Mustafa Kemal'in üvey abisi Süreyya yüzbaşı olduğunu okudum farklı zamanlarda tekrar tekrar aynı şeyleri okumak baydı..Üzgünüm.. (Zübeyde Hanım)
- Derin bir aşk... Başlarken gurbet,yaşarken vuslat,ayrılıkta hasret var. (Latife Hanım'ın Kağıtları Açılan Sanduka)
- Ceditçilik İsmail Gaspıralı ile başlamış, Galiyev gibi Kazan Türklerinden olan Yusuf Akçura ile devam etmiştir. Yusuf Akçura ile de yolları kesişen Sultan Galiyev, Ceditçilik Hareketi'nden büyük oranda etkilenmiş, bu fikri Bolşevizme entegre ederek davasını sürdürmüştür. (İslam’ın Rusya’daki Ayak İzi: Sultan Galiyev)
- Utanmalardan hangi utanmayı seçeyim, kullanım süresi dolmasına rağmen tedavülden kaldırılamayan bu 'dil' karşısında? (Denktaş O Plana Neden Karşıydı?)
- ...en acı durağı Mustafa Kemal'in 19 Mayıs'tan bir gün önceki duygulu gecesidir. Annesinin hayır duasını alarak yola çıkar.Öpüştükçe ağlaşırlar, sarılırlar.Zübeyde Hanım iki kızı 6 yetimi ile kalır Şişli'de... Evleri baskın yer aranmak ister bir yandan vuslat, bir yandan suçlanan bir evladı vardır. (Zübeyde Hanım)
- Zeynep Fikriye Hanım Onun adı nedense "ümitsiz aşık" olarak bilinir."Yitirilmiş bir yaşam öyküsü". Elinizde tuttuğunuz yaşam öyküsü,onun asla elinde tutamadığı yaşamını konu alıyor. (Fikriye Hanım)
- Mustafa Kemal'in ud ve piyano çalan Fikriye Hanım' dan özellikle dinlediği bir şarkı var."Söyle Tabip var mı derd-i aşka tıbbın çaresi" Oldukça anlamlı bir şarkı değil mi?Sizce... (Fikriye Hanım)
- Sultan Galiyev, devrimin diğer ülkelerde yayılmasını arzu ediyor, en çok da Türkiye'nin sosyalist olmasını istiyordu. (İslam’ın Rusya’daki Ayak İzi: Sultan Galiyev)
- Bu zavallı adam gerek yazılarında, gerekse nutuklarında Marks - Engels nazariyelerine İslâm Birliği umdelerini de karıştırıyor. Peygamberin yeşil sancağı ile Marks'ın kızıl bayrağının yan yana dikilebileceğini anlatıyor... (İslam’ın Rusya’daki Ayak İzi: Sultan Galiyev)
- Evet İzmir Yunan işgalinden kurtulacaktı ama sevdiği adamın kalbi başka bir kadın tarafından işgali edilecekti. (Fikriye Hanım)
- "Atatürk keşke onunla(Fikriye ile)evlenseydi.Belki daha mutlu olurdu.(Sabiha Gökçen) (Fikriye Hanım)
- gül olmadan bülbül öter mi tohumsuz tarladan çiçek biter mi ne yapsam,ne etsem acım diner mi söyle tabip var mı derdim çaresi güllerim kurudu bülbüller ötmez çorak olmuş tarlam çiçek bitmez böyle yaşlandıkça acım hiç dinmez söyle tabip var mı derdim çaresi atarım kadehi içemem artık yalnız bırakın beni birazcık artık geçen yıllarım döner mi artık söyle tabip var mı derdim çaresi karanlık sokak kör kaldırımlar kör saçını tarar dilsiz sayıklar eşim dostum neden beni ayıplar söyle tabip var mı derdim çaresi (Fikriye Hanım)
- Âkif, hafız-ı Kur'andır. (Hür Yaşadım Hür Yaşarım)
- "Hayatta beni iki kadın sevdi;biri mevkim için,diğeri insan olarak"M.K (Fikriye Hanım)
- Necidir ve ne zannediyor kendini aşk? Nedir rengini insandan alan hayatın anlamı? (Denktaş O Plana Neden Karşıydı?)
- Latife teyzem her zaman şunu söylerdi “Ben iki kere öldüm. Biri 1925’de, biri 1938’de.” (Teyzem Latife)
- Fahrettin Altay’ın anlattığına göre günlerce odasından çıkmamış Paşa. “Kanadı kırık bülbüle döndüm, bağrı yanık bülbüle döndüm “şarkısını üç gün boyunca ağlayarak gramofondan dinlemiş. (Teyzem Latife)
- Adnan Menderes'i Hergün anarız Türk Milleti bütünüyle yanarız Senide Hâin'ler yerler korkarız Türkiye Aydınlık görmesin diye.! #ErdoğanTürkiyedir (Recep Tayyip Erdoğan'ın Liderlik Şifreleri)