Francine Shapiro kimdir? Francine Shapiro kitapları ve sözleri
Amerikalı Psikolog, Eğitimci, Yazar Francine Shapiro hayatı araştırılıyor. Peki Francine Shapiro kimdir? Francine Shapiro aslen nerelidir? Francine Shapiro ne zaman, nerede doğdu? Francine Shapiro hayatta mı? İşte Francine Shapiro hayatı...

Amerikalı Psikolog, Eğitimci, Yazar Francine Shapiro edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Francine Shapiro hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Francine Shapiro hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Francine Shapiro hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 18 Şubat 1948
Doğum Yeri: New York, New York, ABD
Francine Shapiro kimdir?
Francine Shapiro Kitapları - Eserleri
- EMDR Terapisi Teknikleri ile Acı Anıları Silmek
- EMDR - Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme
Francine Shapiro Alıntıları - Sözleri
- Birçok fobi korkudan korkmayı içerir. Danışanlar aktiviteden çok uzun zamandır kaçındıklarını ve bu nedenle hâlâ korkup korkmadıklarını bilmediklerini söyleyebilirler. Daha ziyade, korku başlarsa korkunun ağırlığı altında ezilmekten korkarlar. (EMDR - Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme)
- Başlangıçta belirlenen travmatik olayın asıl sonucu travmanın kendisi kadar rahatsız edici olabilir. (EMDR - Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme)
- Bazı ebeveynler kendi yetiştirilme biçimleri ve daha sonraki yaşam deneyimlerinden kaynaklanan çeşitli nedenlerle yakınlık, sevgi ifadeleri ve güçlü duygular konusunda rahat değillerdir. (EMDR Terapisi Teknikleri ile Acı Anıları Silmek)
- EMDR sırasında bir görüntüde yaşanan hızlı değişiklik bazen danışanları alarma geçirebilir. Bazıları şöyle diyerek karşılık verir: “Yanlış bir şey yapmış olmalıyım; görüntüyü elde edemiyorum.” Diğerleri hedefle bağlantılı kişi ya da durumla ilgili tüm anıları kaybedeceklerinden korkarlar. […] hiçbir imge olmasa bile olumsuz olay hatırlanacaktır, çünkü anı imgelemden daha fazlasını kapsar ve çeşitli duyusal ve kognitif etkenlere dayanır. EMDR hafıza kaybına neden olmaz. Ancak, tıpkı uzak anılarda olduğu gibi bir görüntü bulanıklaşmaya başlayabilir. EMDR anının geçmişteki yerini almasını sağlar. (EMDR - Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme)
- Klinisyenler doğrudan dünyanın acılarını hafifletmektedir. Istırabın dindirilmesi mesleğimizin görevidir. (EMDR - Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme)
- Alışkanlık haline gelmiş, yersiz olumsuz duygular, inançlar ve fiziksel tepkiler genellikle onları dürten eski işlenmemiş anılardan kaynaklanır. Geçmiş şimdidir. Farkında olmamız gereken şey tepkilerin yerinde olup olmadığıdır. Eğer değilse, bu hayatımızın sadece bir alanında mı ortaya çıkmaktadır yoksa daha geniş bir alana mı yayılmaktadır? İklim midir yoksa hava durumu mu? (EMDR Terapisi Teknikleri ile Acı Anıları Silmek)
- şiddetin şiddet doğurduğuna dair bir çok kanıt bulunmaktadır. (EMDR - Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme)
- Çoğu semptomlar, olumsuz nite likler, rahatsız edici kronik duygular ve inanışlar beyinde hâlihazırda depolanan işlenmemiş anılardan kaynaklanır. (EMDR Terapisi Teknikleri ile Acı Anıları Silmek)
- İstismar kurbanları olaya dahil oldukları için […] Sıklıkla saldırgan kişinin eylemleri ile özdeşleşirler -ya da istismara neden olduklarına dair neredeyse büyülü bir inanç beslerler- (EMDR - Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme)
- Önyargıdan doğan acı ve kızgınlık daima iki yönlü bir durum dur. Diğerlerini bir kenara ittiğimiz veya ötekileştirdiğimizde, yapabilecek oldukları olumlu katkılardan bir toplum olarak mahrum kalırız. İnsanlara korku ve kızgınlıkla tepki gösterdiğimiz de, bu hislerin onlarda da oluşmasına neden oluruz. Temel soru çözümün mü yoksa sorunun mu parçası olmak istediğinizdir. (EMDR Terapisi Teknikleri ile Acı Anıları Silmek)
- Ebeveyn ile bebek arasındaki iletişim aslında beyinde duygularımız ile ne kadar iyi başa çıkabildiğimizi ve kendimizi ne gözle gördüğümüzü şekillendiren değişikliklere neden olur. (EMDR Terapisi Teknikleri ile Acı Anıları Silmek)
- DANIŞAN: Desteğe benzer bir şey elde etmek için insanlarla ilgilenmek zorunda olmama öfkeleniyorum. Sadece hak ettiğim için elde edemiyorum. (EMDR - Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme)
- Ardından koşanla arayı açabilirsin, ama içinde koşanla arayı açamazsın. (EMDR - Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme)
- Eğer bir sorunu çözeceksek onun nedenlerini anlamak önemlidir. (EMDR Terapisi Teknikleri ile Acı Anıları Silmek)
- Bir şey olmaya çabalarız, ama duygularımız uyumlu davranmaz. Adına ne dersek diyelim, “daha yüksek/daha alçak ya da aydınlık/karanlık hepimizin içinde dalgalanır. Çoğu kez olmak istediğimiz kişi olamayız ve dünya da onu görmek istediğimiz tarza uymaz. O nedenle, yaşamlarımızda ne kadar mutlu ve ne kadar stresli olacağımızı en nihayetinde belirleyecek olan her gün nasıl davrandığımızda. İşte öz farkındalık ile zihinsel ve bedensel sağlığı korumaya bağlılık burada devreye girer. (EMDR Terapisi Teknikleri ile Acı Anıları Silmek)
- Beynimiz sürekli farkındalığımız dışında bağlantılar kurmaktadır. (EMDR Terapisi Teknikleri ile Acı Anıları Silmek)
- Travma kurbanlarıyla yapılan sayısız EMDR tedavisi sonucunda açıkca görülüyor ki, danışanın sorumluluğu doğru taraflara yüklemeye geçişi olumlu tedavi etkileri için ihtiyaç duyulan bir koşuldur. Teorik olarak, bu geçiş danışanın olgunlaşmanın doğru gelişimsel aşamalarına ulaşmalarını yansıtıyor olabilir. (EMDR - Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme)
- “Önemli olan neyin olduğu değildir. Üstesinden nasıl geldiğinizdir.’’ Mutsuzluğumuzun nedeninin sorumlusu biz olmayabiliriz, ama şimdi kontrolü ele alabilir ve bu konuda bir şey yapabiliriz. (EMDR Terapisi Teknikleri ile Acı Anıları Silmek)
- Hepimizin acı ve kararsızlık anları vardır. Bu bir “Hayatım boyunca bir ara acı çekecek miyim?” meselesi değil; ne kadar süreyle ve hangi yollardan acı çekileceği meselesidir. Kimimiz belirli acıları hızla atlatırken, bazılarını atlatamayız, kimimiz neşeyle doluyken diğerleri neşeyi nadiren duyar ya da hiç duymaz. (EMDR Terapisi Teknikleri ile Acı Anıları Silmek)
- herkes iyi hissetmediği bahanesini kullanarak sosyal bir yükümlülükten kurtulmayı deneyimlemiştir. Bu bahane, kırılan duygular yerine anlayışla karşılanan az sayıda bahaneden biridir. (EMDR - Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme)