tatlidede

45 yıllık kan davası barış safrasında son buldu

Mardin'de 45 yıldır Timur ile Solmaz Aileleri arasında devam eden kan davası arabulucuların araya girmesiyle barış yemeğinde son buldu.
  • 13.04.2024 13:46
45 yıllık kan davası barış safrasında son buldu

Mardin'de 1979 seçimlerinde Senato seçimleri sırasında Muhtarlıklıkla ilgili yapılan seçimlerde sandık başında çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesiyle ilgili çıkan kavgada 5 kişi yaşamını yitirmişti.

Solmaz ile Timur Aileleri arasında 45 yıldır devam eden kan davası bölgenin ileri gelen kanaat önderlerinden Şeyh İbrahim Kahraman, Şeyh Hadi Kahraman, Vedat Timurağaoğlu ile Süleyman Akdağ'ın araya girmesiyle yaklaşık üç yıldır süren taraflar arasındaki barış müzakereleri barış safrasında son buldu.

Kızıltepe Buhara Salonunda gerçekleştirilen barış merasimine Derik Kaymakamı Evren Çakır, Mardin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Kanaat önderleri, kamu yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle husumetli tarafların da hazır bulunduğu barış merasimine yaklaşık iki bin davetli katıldı.

Okunan Kur'an tilavetiyle başlayan barış merasimi, Kızıltepe eski müftüsü de olan Mersin Müftü Yardımcısı Masum Taşçı'nın kan davalarının son bulması, toplum içerisinde huzur ve barışın yayılmasına önem atfettiği konuşmasının ardından Derik Kaymakamı Evren Çakır konuştu.

 Barış sofrasında buluşan Timur ile Solmaz ailelerini verdikleri barış kararından dolayı tebrik eden Kaymakam Çakır, "Timur ile Solmaz aileleri barışın kavgadan daha evla daha güzel olduğunu bu toplantı vesilesiyle bizlere birkez daha gösterdiler. Bu husumetin sol bulması, inanıyorum ki birçok yörede devam eden husumetin de son bulmasına da örnek teşkil edecektir. 45 yıldır devam eden bu husumetin barışla neticelenmesine emek harcayan, katkıda bulunup çaba gösteren kanaat önderlerimize de teşekkür ediyorum" dedi.

Tarafların okunan dualara eşlik etmesi ve birbirleriyle kucaklaşmalarının ardında Timur ile Solmaz ilelerinin ileri gelenleri aralarındaki husumetin son bulduğunu, bundan sonra her iki taraf arasında herhangi bir husumetin kalmadığını deklere ederek birlikte yemek yedi.

Image descriptionImage descriptionImage descriptionImage descriptionImage descriptionImage descriptionImage description

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
13.04.2024 / 22:01

Timur ailesi nerde yaşıyorlar

Image
Ziyaretçi
13.04.2024 / 21:40

Hayırlı olsun inşallah

Image
Ziyaretçi
13.04.2024 / 16:02

Aralarında Husumet bulanan bütün aşiretlere örnek olması dileğiyle. Tebrikler

Yorum Yaz