matesis
dedas

5 TIR'dan oluşan insani yardım filosu Mardin'den Gazze için yola çıktı

Mihriban Un Yönetim Kurulu Başkanı Siraç Duyan'ın katkısı ve koordinasyonunda Gazze için hazırlanan 5 tır insani yardım malzemesi, Gazze'ye gönderilmek üzere yola çıktı.
  • 06.05.2024 18:29
5 TIR'dan oluşan insani yardım filosu Mardin'den Gazze için yola çıktı

Gazze’de zulüm gören insanların ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılamak için Mardin'de yaptığı hayır ve hasenat işleri ile bilinen işadamı Siraç Duyan, çoğunluğu gıda olmak üzere toplam 5 TIR insani yardım malzemesi hazırladı. 

Gazze'ye gönderilmek üzere Mardin Organize Sanayi Bölgesinde hazırlanan 5 TIR yapılan dualardan sonra Gazze için yola çıktı. 

Yardımların toplanması ve gönderilmesinde emeği geçen Nacı Ertuş başta olmak üzere herkese teşekkür eden Duyan, çocukların öldüğü ve öldürüldüğü dünyada hiçbir insanın masum olmadığını belirterek, “Bugün burada bir duruş göstermek, burada safımızı belli etmek için bu yardımlarımızı yola çıkardık. BM’nin İnsan Hakları Beyannamesi bugün çalışsaydı Gazze’deki çocuklar yaşayacaktı. İnsanların canı bize emanet. Malı, ailesi ve inancı bize emanet. 2 milyonluk şehre böyle bakarken, o gün Suriye’deki çocuklar öldürülürken de bu dünya sessizdi. Bu durum Ukrayna’da da aynıydı, yine çocuklarımız öldü. Bu sessiz kalış bugün Gazze’de hakim. Yaşatanlar ve öldürülenler mücadelesinde yaşatanların yanındayız. Önce insan, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mardin’in Gazze’ye yaptığı yardımların yanında tepkisinin de diğer şehirlere örnek olmasını isteyen Başkan Duyan, “Bu bir başlangıç. Hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Bir telefonla bu yardıma destek oldular. Herkes hayat sınavında. Bu örnek davranışın sürmesini ve hayırda yarışmasını temenni ediyorum. Gazzeli çocukların yaşadığı, insanlığın yaşadığı bir dünyayı yaşatmak için bugün buradayız. Safımızı belli etmek için buradayız. Rabbim hayırlarınızı kabul buyursun. Büyük bir dram yaşıyouz. İçimiz parçalanıyor. Dünya, dünya tarihinin görmediği kadar büyük bir zulmü izliyor. Ama biz Mardin olarak neler yapabiliriz diye gayret içerisindeyiz. Bugün biz sadece 5 tır göndermiyoruz, bugün bir şeylerin ölmediğini haykırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
07.05.2024 / 05:26

Allah razı olsun

Image
Ziyaretçi
06.05.2024 / 20:24

Allah Filistin'e destek olan herkesten razı olsun

Yorum Yaz