diorex

Adıyaman'da yaz Kur'an kurslarının açılışı yapıldı

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından okulların tatil olmasının ardından yaz Kur'an kurslarının açılışı gerçekleştirildi.

  • 30.06.2025 14:24
Adıyaman'da yaz Kur'an kurslarının açılışı yapıldı

Okulların tatil olması ile birlikte 30 Haziran 15 Ağustos tarihleri arasında 7 hafta sürecek yaz dönemi Kur'an kursları açıldı.

Adıyaman il genelinde yüzlerce cami ve Kur'an kursunda çeşitli eğitim ve eğlencelerle öğrencilere kapılarını açan cami ve Kur'an kursları çocuk sesleriyle şenlendi.

Açılış programı Mehmet Kırçalı Camii'nde İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, müftü yardımcısı, şube müdürü ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

"İman esaslarını öğreneceksiniz"

İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu camiye akın eden çocuklara yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.

Müftü Haliloğlu, Kur'an kurslarına 4 yaşından 22 yaşına kadar çocukları ve gençleri beklediklerini kaydederek, "Öğrenilmesi gereken temel bilgileri öğreneceksiniz inşallah. Namaz nasıl kılınır bunu öğreneceksiniz. Bir Müslüman'ın bilmesi gereken abdest, namaz, oruç, zekat gibi temel ibadetleri öğreneceksiniz. İnanç ilgili olarak Allah'a iman, peygamberlere iman, kitaplara iman, meleklere iman diye 6 iman esasını öğreneceksiniz.  Bir birimizle iyi geçinip değerlerimizi öğreneceğiz." dedi.

İLKHA

Yorum Yaz