Ağrılı hacı adayları Kâbe'ye doğru yola çıktı

Ağrıda kurada ismi çıkan hacı adayları, hac vazifelerini yapmak üzere Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanından yola çıktı.

  • 22.05.2024 20:16
Ağrılı hacı adayları Kâbe'ye doğru yola çıktı

Devam eden 2024 yılı hac kafileleri kapsamında Ağrı’da yüzlerce hacı adayı yolcu edildi.

Ağrı'dan kutsal topraklara doğru uğurlanan hacı adayları sevinç gözyaşlarıyla yolculuğa başladı.

Hac vazifelerini yerine getirmek için heyecanla bekleyen hacı adayları, kutsal topraklar ve Peygamber Efendimizin kabrini ziyaret etmek için sabırsızlandıklarını dile getirerek çok mutlu olduklarını belirtti.

"Toplamda 162 kişiyle birlikte uçuşumuzu gerçekleştireceğiz"

Toplam 162 hacı adayıyla birlikte yola çıkacaklarını belirten Kafile Başkanı, Ağrı İl Müftü Yardımcısı Mustafa Solhan, "Hacı adaylarımız heyecanla kurada isimlerinin çıkmalarını bekliyorlardı, kurada adı çıkan adaylar müftülüklerimize müracaat ettiler, görevli arkadaşlarımız tüm işlemlerini gerçekleştirdiler. Tüm hacılarımızın yüz ve parmak taramalarını yaptık, onlara elektronik vizelerini aldık, ardından iki ülke arasındaki protokol gereği vizeleri gönderildi ve aşılarını da yaptırarak hac yolculuğuna hazır hale getirdik. Bu süreçte hacı adaylarımıza belirli seminerler verdik, orada ibadetlerini ne şekil yapacaklarıyla ilgili nasıl hareket edecekleriyle ilgili yola çıkarken yanlarına almaları ve almamaları gereken malzemeler hususunda birçok seminerde bilgiler verdik. Bu gün saat 16.40’da ilk defa Ağrı ilinden gerçekleştireceğimiz dış hatlar uçuşumuzla bugün Medine-i Münevvereye varacağız inşallah. 156 tane hacı adayımız var 1 kafile başkanı, 4 tane din görevlisi gurup hocası ve 1 tane de kadın irşad görevlisi olmak üzere toplamda 162 kişiyle birlikte uçuşumuzu gerçekleştireceğiz inşallah." şeklinde konuştu.

"Sabırsızlıkla o topraklara basmayı bekliyorum"

Kutsal topraklara varmak için sabırsızlıkla beklediğini söyleyen hacı adayı Recep Ülyan, "Cenab-ı Allah herkese nasip eylesin. Sabırsızlıkla o topraklara basmayı bekliyorum, Peygamber Efendimizin kabrini görmek için O'nun ayağının değdiği yerleri görmek için Mekke-i Mükkeremeyi ve Kâbe’yi görmeyi bekliyorum. Bu benim ikinci gidişim, 20 sene önce bir defa gitmiştim şimdi de eşimle birlikte tekrar gidiyorum Allah herkesin haccını kabul etsin." ifadelerine yer verdi.

"O topraklara ilk defa gidiyoruz"

11 yıldır beklediğini ve bu yıl nasip olduğunu söyleyen bir diğer hacı adayı Yılmaz Kaya, "Çok sevinçliyiz çok heyecanlıyız, o topraklara ilk defa gidiyoruz. 2013'de yazıldım 2024'de nasip oldu. İnşallah gidip hac görevimizi yapıp sağ salim bir şekilde geri döneceğiz." ifadelerini kullandı.

Daha önce umreye gittiğini ve tadına doymadığını bu sefer hac görevi için gittiğini belirten hacı adayı Sevil Çakmakçı, "Çok duyguluyum, anlatılmaz bir duygu. Allah herkese o topraklara gitmeyi nasip etsin. Daha önce umreye gitmiştim, tadı damağımda kaldı oralara doyamadım şimdi de hacca gidiyorum çok şükür." dedi.

Sabırsızlıkla Kâbe'yi görmeyi beklediğini söyleyen Nafiye Kaya ise, "Çok heyecanlıyım çoluk çocuk hepsi yanımda bizi yolcu etmeye gelmişler. Çok mutluyum, inşallah gidip herkese, tüm sevdiklerime dua edip döneceğim. Kâbe’yi görmek için çok heyecanlıyım." dedi.

İLKHA

Yorum Yaz