matesis
dedas

Ahmet Türk seçim bürosu açılışına katıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde DEM Partinin seçim bürosunun açılışına katıldı.
  • 20.02.2024 18:58
Ahmet Türk seçim bürosu açılışına katıldı

Açılış öncesi DEM Parti İlçe binasına gelen Türk, çok sayıda DEM partili tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Türk, DEM Partili adaylar ve yüzlerce kişiyle birlikte seçim bürosuna yürüyüş gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği seçim bürosu açılışında konuşan DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, yerel seçimin partileri ve Kürt halkının zaferiyle sonuçlanacağını belirtti.

“Partimizin tarihi boyunca gerçektende çok büyük bedeller ödendi” diyen Türk, “Devletin ve iktidarın buraya dönük baskı ve zulümlerine karşı Kürt halkı bir kez olsun baş eğmedi. Hiçbir zamanda baş eğmeyecek” dedi.

Türk, devamında şunları söyledi: “İl ya da ilçe fark etmez yerel seçimler bizim için önemlidir. Ancak bizim siyasetimiz Kürt halkını yok etmeye çalışanlara karşı ‘Kürt halkı olarak buradayız’ deme siyasetidir. Davamız özgürlük, demokrasi, Kürt halkının geleceğinin davasıdır. Kürt halkının seçilmişleri bugün cezaevlerinde. Kürt halkının özgürlüğü için açlık grevindedirler. Her şeyden önce bugün Sayın Öcalan’a dönük müthiş bir tecrit politikası yürütülüyor. Buna karşı cezaevlerinde açlık grevi başlatıldı. Tüm arkadaşlarımızı buradan saygıyla selamlıyoruz.”

Kürtlerin birliğine sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Türk, “İstiyorlar ki Kürt halkının hakları olmasın. Cumhurbaşkanı; ‘İsrail Filistinlileri öldürüyor, ama Filistin davası bitmeyecek’ diyor. Bunu da bilmelisiniz ki Kürt halkının da davası bitmeyecek” diye seslendi. Türk, DEM Partiden aday olan herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, Ceylanpınarlılardan DEM Partili adaylar için oy istedi.

Açılışın ardından kitle Kürtçe seslendirilen şarkılar eşliğinde uzun süre halay çekti.

Image description

Image description

Image description

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz